علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در حاشیه مراسم افتتاح سه هزار واحد مسکن مهر خود مالکین استان کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار شبستان اظهار داشت: یکی از برنامه ها و سیاست های اصلی این نهاد انقلابی توسعه و اجرای طرح های هادی روستایی است.
تابش افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه تمامی روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت در کشور تهیه طرح هادی می شوند.
وی شمار روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت را در کشور که قابلیت تهیه و اجرای طرح هادی روستایی را دارند افزون بر 32 هزار روستا عنوان کرد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور تعداد روستاهای بالای 20 خانوار کهگیلویه وبویراحمد را حدود 700 روستا دانست و افزود: بدلیل کمبود اعتبارات و برخی از مشکلات و معارضات اجتماعی اجرای طرح هادی روستایی تنها در قسمتی از فضای روستا انجام می شود.
اختصاص اعتبار 600میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی در روستاها
تابش در ادامه، گفت: سال گذشته افزون بر 600 میلیارد تومان هزینه اجرای طرح هادی در روستاهای کشور شد.
وی اظهار داشت: از این میزان حدود 430 میلیارد تومان اعتبارات استانی و مابقی نیز از محل اعتبارات ملی بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در 27 هزار روستای کشور طرح هادی تهیه شده است، افزود: در بیش از 12 هزار روستای کشور نیز اجرای طرح هادی به اتمام رسیده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور عنوان کرد: امسال بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی هشت درصد از اعتبارات استانی صرف اجرای طرح هادی و بهسازی روستایی در استانها خواهد شد.
تابش با بیان اینکه هشت درصد اعتبارات استانی اختصاص یافته امسال بیش از 550 میلیارد تومان برآورد شده است ، افزود: امسال همچنین در ردیف بودجه ای حدود یکصد میلیارد تومان به اعتبارات ملی بنیاد مسکن اضافه شده است.
وی عنوان کرد: با اختصاص این مبلغ مجموع اعتبارات ملی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سال جاری و در بخش اجرای طرح هادی و بهسازی روستاها حدود 250 میلیارد تومان خواهد بود.
سالانه بیش از 400 هزار سند روستایی در کشور صادر می شود
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: سالانه بیش از 400 هزار سند روستایی در کشور صادر می شود.
تابش افزود: بر اساس دستوالعمل اجرایی و ابلاغ وزارات راه و شهرسازی تهیه صدور سند مالکیت در شهرهای زیر 25 هزار نفر به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده است.
وی تصریح کرد: از حدود یک ماه قبل کار صدور سند مالکیت در شهرهای زیر 25 هزار نفر در کشور توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سراسر کشور آغاز شده است.
تابش اظهار داشت: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری برای حدود 60 هزار واحد در این مناطق سند صادر شود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: تاکنون بیش از دو میلیون و 600 هزار واحد مسکونی روستایی در سطح کشور سند دار شده است.
تابش با اشاره به مزایای طرح اجرای سند مالکیت روستایی، ابراز داشت: از زمانی که این قانون وارد چرخه اقتصادی و ملکی روستاییان شده تا حدود زیادی اختلافات ملکی و معارضات اجتماعی در سطح روستاها پایین آمده است.
وی پذیرش این اسناد در محاکم قضایی و بانکها به عنوان وثیقه و با تصویب مجلس شورای اسلامی، کمک به توسعه پایدار در روستاها ، کم شدن دعاوی ملکی مردم در محاکم قضایی و بهسازی خانه های روستایی را از دیگر مزایای اجرای طرح صدور سند مالکیت در روستاها اعلام کرد.
برای رفع محرومیت در روستاها تلاش می کنیم
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در بخش دیگری از سخنانش، گفت: برای رفع محرومیت از سیمای مناطق روستایی و رفع مشکلات مردم در روستاها از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد.
تابش افزود: از مجموع سه میلیون و 700 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور حدود دو میلیون و 500 هزار واحد آن کم دوام و یا بی دوام هستند.
وی بیان کرد: پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه حدود یک میلیون و 750 هزار واحد از این تعداد بازسازی و مقاوم سازی شود.
تابش با بیان اینکه سالانه حدود 200 هزار واحد مسکونی در کشور بهسازی و مقاوم سازی می شود، افزود: میزان تسهیلات اعطایی به متقاضیان برای واحدهای مسکونی صنعتی و غیرصنعتی به ترتیب 200 و 250 میلیون ریال با بهره کمتر از پنج درصد است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ساخت بیش از 140 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر کشور در سال گذشته خبر داد و افزود: امسال نیز بیش از 100 هزار مسکن مهر خودمالکی در این مناطق ساخته خواهد شد.
تابش گفت: از مجموع بیش از چهار هزار و 250 واحد مسکن مهر خودمالکین در کهگیلویه وبویراحمد حدود سه هزار و 105 واحد آن به بهره برداری رسیده و مابقی نیز در مرحله انعقاد قرار داد هستند.
پایان پیام/
نظر شما