به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، دومین روز از همایش حکیم ابوالقاسم میرفندرکسی که با پیام آیت الله حائری یزدی آغاز شد، مقالات بررسی اثبات حرکت در محرک اول از طریق استکمال نفس از دیدگاه میرفندرسکی توسط دکتر محمدعلی خالدحیان، برخی کاستی های تصحیح جدید از رساله صناعیه توسط دکتر مهرنوش حامد خوانی، ابوالقاسم فندرسکی حکیمی شعر پرداز توسط دکتر زهرا گواهی و در بخش آثار و پرسش ها و ناگفته ها در مورد حکیم ابوالقاسم میرفندرسکی توسط محمدرضا زادهوش ارائه شد.
بر اساس این گزارش، نگاهی به آثار و احوال میرفندرسکی با تاکید بر بررسی جامعه شناختی رساله صناعیه وی توسط عیسی حسن زاده، جایگه رساله صناعیه حکیم میرفندرسکی در شکوفایی فرهنگ و تمدن عصر صفویان توسط دکتر حسن جعفری و جایگاه میرفندرسک در کاروان هند، تاملی در بعضی نقل احوالات و طرز شاعری میرفندرسکی توسط دکتر سعید شفیعیون در بخش اندیشه های اجتماعی میرفندرسکی ارائه شدند.
نخستین همایش ملی حکیم میرفندرسکی، عصر امروز (28 اردیبهشت) و دقایقی دیگر با حضور وزیر فرهنگ و ارساد اسلامی و معرفی مقالات برتر به کار خود پایان می دهد.
پیشینه: سید ابوالقاسم میرفندرسکی، نامش میرزا ابوالقاسم فرزند میرزا بیک ابن صدر الدین موسوی استرآبادی در سال 1970 هجری قمری در روستای فندرسک از توابع گرگان متولد شد و از این رو به میرفندرسکی شهرت دارد.
میرفندسکی از بزرگترین فلاسفه و حکما و عرفای جهان تشیع در قرن 11 هجری قمری و از بنیانگذاران حوزه فلسفی اصفهان است.
از این حکیم عالم و عارف برجسته تالیفات و آثار ارزشمندی همچون؛ رساله صناعیه، رساله در تشکیک، رساله حرکت و تاریخ الصفویه و اشعار زیادی بر جای مانده است.
این حکیم سرانجام در سال 1050 قمری در اصفهان وفات یافت و به وصیت خویش در مزار تخت فولاد به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما