کمبود امکانات درمانی عامل کلیدی مرگ و میر ناشی از تصادفات در گیلان

رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان گفت: طبق آمار پزشکی قانونی، 45 درصد مرگ و میرهای حوادث رانندگی گیلان در حین انتقال به مراکز یا در مراکز درمانی صورت می گیرد.

سرهنگ مجید جمشاد، رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان، در مصاحبه با خبرنگار شبستان، تصادفات رانندگی را یکی از بزرگترین چالش های کشوری که به طور مستقیم سلامت افراد جامعه را تهدید می کند، دانست و گفت: همه ساله تعداد زیادی از افراد جامعه بر اثر این حوادث کشته و زخمی می شوند که باعث تحمیل بار مالی و روانی بسیار سنگینی بر بدنه اجتماع می شود.

 

وی، با بیان اینکه متاسفانه کشور ما از نُرم حوادث رانندگی بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: هر چند نقش راه و وسیله نقلیه را می توان در بروز حوادث رانندگی در جاده های کشور به وضوح مشاهده کرد اما عدم رعایت مقررات توسط رانندگان، از علل عمده بروز حوادث رانندگی است.

جمشاد، وجود عوامل انسانی در بروز تصادفات رانندگی را بسیار موثر دانسته و گفت: بر طرف کردن این مشکل با کار بلند مدت و فرهنگ سازی موثر است که در سال های اخیر با جدیت در دستور کار مسئولان قرار گرفته است، اما برای کاهش حوادث باید همه اقدامات به کارگرفته شود.

 

وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرو در عرصه کاهش تصادفات و تلفات رانندگی، فاکتورهای متعددی لحاظ شده است، تصریح کرد: از جمله این اقدامات کاهش زمان حضور مأمورین فوریت های پزشکی در صحنه تصادفات، انتقال سریع مصدومین به نزدیک ترین مراکز درمانی، تجهیز بیمارستان ها و ایجاد امکانات درمانی برای افراد حادثه دیده در تصادفات است.


رییس پلیس راه استان، با بیان اینکه در سال های اخیر در کشور ما نیز اقدامات مثبتی در بخش تجهیزات درمانی صورت گرفته، بیان داشت: هنوز در رسیدن به نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم.


وی، اظهار کرد: بر اساس آمار موجود در پلیس راه استان طی سال گذشته سه هزار و 83 فقره تصادف مهم منجر به جرح یا فوت در استان گیلان رخ داده است که بر اثر این حوادث، سه هزار و 531 نفر مجروح و 550 نفر کشته شده اند.


وی، اظهار داشت: با بررسی آمار پزشکی قانونی در مورد افراد کشته شده بر اثر تصادفات متوجه خواهیم شد که 45 درصد کشته های حوادث رانندگی استان گیلان حین انتقال به مراکز درمانی و یا در مراکز فوق جان خود را از دست داده اند.


سرهنگ جمشاد، بیان داشت: هر چند آمار اورژانس و پلیس راه در این خصوص بیش از آن چیزی است که اعلام شده اما با این حال طبق اعلام رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در سال 89، آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات در مراکز درمانی بالا بوده و در این میان گیلان رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است.


جمشاد، با اشاره به کمبود امکانات دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: دلایلی از جمله کمبود آمبولانس، عدم انتقال مناسب مجروحین حوادث جاده ای به بیمارستان توسط سایر اشخاص، کمبود پزشکان متخصص به ویژه جراحان مغز و اعصاب در استان در کنار امکانات محدود بالینی و بیمارستانی سبب شده است تا با وجود همه تلاش های صورت گرفته در این بخش باز هم شاهد مرگ و میر مجروحین حوادث رانندگی در بیمارستان ها باشیم.


سرهنگ جمشاد، گفت: در یک تصادف رانندگی اگر اورژانس و تکنسین مربوطه در زمان مناسب بر سر مجروحین حاضر شوند و اقدامات اولیه را برای احیاء مجروحین و انتقال مناسب آنان انجام دهند بدون شک شاهد کاهش تلفات و معلولیت های ناشی از تصادفات می شویم.


رییس پلیس راه استان گیلان، با بیان اینکه بُعد مسافت بعضی از شهرستان ها با مرکز استان می تواند در افزایش تلفات موثر باشد، تصریح کرد: افزایش آمبولانس و کادر آموزش دیده و اختصاص بیشتر متخصص مغز و اعصاب به بیمارستان های دولتی و تجهیز بیمارستان های موجود در شهرستان ها به امکانات درمانی مناسب جهت درمان مصدومین تصادفات رانندگی یکی از راهکارهای کاهش مرگ و میر مجروحین حوادث جاده ای محسوب می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 133837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha