به گزارش خبرگزاری شبستان، درهای مدرسه اسلامی در شهر آندرلخت بلژیک به زودی به روی مسلمانان در تمام سطوح آموزشی باز می شود. مسئولیت این پروژه به عهده گروه اسلامی العمل است و در پاسخ به نیاز مسلمانان منطقه ساخته می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه العمل تا کنون مراکز اسلامی بسیاری را در اروپا به خصوص فرانسه ساخته است. تعداد مسلمانان در سال 1981، بیش از 120هزار نفر بود ولی در حال حاضر به 500 هزار نفر بالغ می گردند (یعنی 5/4 درصد جمعیت بلژیک). بلژیک در سال 1974 پس از آنکه دین اسلام را به عنوان آئین به رسمیت پذیرفت از آن پس یک سری امکانات مالی و قانونی را در جنبه های اجتماعی، اداری و فرهنگی در اختیار مسلمانان قرار داد.
اسلام پس از مسیحیت، دومین دین رایج بلژیک محسوب می شود. این مسلمانان عمدتاً مهاجرند که از نظر ملیت به ترتیب از کشورهای مراکش، ترکیه، الجزایر، تونس، ایران، پاکستان، آلبانی، لبنان و یوگسلاوی سابق آمده اند. مسلمانانی که اصالتاً بلژیکی هستند حدود 5 الی 20 هزار نفر برآورد می شوند.
در سال 1965سفرای کشورهای اسلامی مستقر در بروکسل درخواست به رسمیت شناخته شدن دین اسلام در بلژیک را به پادشاه این کشور ارائه دادند. پادشاه بلژیک نیز در سال1974 به مناسبت بیستمین سالروز ورود دسته جمعی مسلمانان به بلژیک پذیرش درخواست مذکور را رسماً اعلام نمود. به محض صدور این دستور مسلمانان خواهان تدریس آموزش های اسلامی در مدارس بلژیک شدند. در سال 1974 این درخواست مورد تصویب دولت بلژیک قرار گرفت. مرکز اسلامی بروکسل نیز در این دوران یعنی در سال 1973 و با حمایت کشورهایی چون مراکش و عربستان تأسیس یافت. گفته می شود این مرکز به سازمان رابطه العالم الاسلامی عربستان وابسته است.
همزمان با تأسیس مرکز اسلامی و فرهنگی بروکسل پادشاه بلژیک به در خواست ملک فیصل شاه وقت عربستان سعودی برای احداث یک مسجد بزرگ پاسخ مثبت داده و دولت بلژیک یک قطعه زمین برای این کار اختصاص داد. بدین ترتیب امروز علاوه بر مسجد جامع بروکسل در بلژیک 10 نمازخانه استملاکی و قریب 100 نمازخانه استیجاری رسمی فعالیت می کنند.
علی رغم رسمیت دین اسلام در بلژیک، تقابل ارزش های دو طرف منجر به اعمال برخی محدودیت ها و موانع از سوی دولت در مقابل فعالیت های مسلمانان شده است. در همین رابطه جالب توجه است که دولت بلژیک علی رغم رسمیت دین اسلام در این کشور و الزام قانون، به بهانه های مختلف از پرداخت مقرری استادان دینی مسلمانان بلژیک طفره می رود. همچنین برخی احزاب ملی گرا و نژادپرست بلژیک نیز اخیراً خواستار اعمال محدودیت های بیشتر دولت در مقابل مسلمانان شده اند.
پایان پیام/
نظر شما