به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی، با بیان اینکه شعر در اسلام دارای یک پیشینه بسیار دیرینه و جایگاه بسیار والایی است، گفت: این جایگاه به گونه ای است که بنا به نقل علامه امینی در جلددوم الغدیر در صدر اسلام 33 شاعر برجسته کنار پیامبر(ص) بودند که از معروف ترین آنها می توان به عباس بن عبدالمطلب و از زنان هم حضرت خدیجه و دو دختر از دختران عبدالمطلب اشاره کرد ضمن آنکه درکنار اهلبیت(ع) هم شاعران بزرگی همواره حضور داشتند که از معروف ترین آنها کمیت اسدی و دعبل خزایی را می توان نام برد.
وی افزود: در میان عالمان دینی هم بزرگان فراوانی را می توان یافت که با استفاده از زبان شعربه بیان معارف اسلامی و موازین اخلاقی پرداخته اند که از این میان می توان سید مرتضی را نام برد که اساساٌ یک انجمن ادبی نقدشعر را اداره می کرده است و همچنین شهید اول که شاعر بسیار چیره دستی بود و در عالمان اخیر نیز مرحوم کمپانی و نیرتبریزی از این جمله هستد که اینها همه نشان دهنده جایگاه و پیشینه شعر در حوزه های علمیه و میان عالمان دینی است.
رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به جایگاه شاعران در روایات، ادامه داد: در بعضی روایات شاعران به عنوان دانش آموزان خدا لقب گرفته اند و براساس این اندیشه و پیشینه و با توجه به تعداد قابل توجه شاعران در حوزه علمیه، مرکز فرهنگی هنری به فکر برگزاری جشنواره شعری ویژه طلاب و روحانیان افتاد که در سایه برگزاری این جشنواره بتوان شاعران حوزوی را شناسایی کرد و استعدادهای نهفته را پرورش داد و زمینه ای را برای حضور شاعران موفق و نام آشنا فراهم کرد.
وی بیان داشت: در قالب برگزاری این جشنواره ورقابت های موجود می توان به جایگاه شعر حوزه در ادبیات معاصر هم شناخت بیشتری پیدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین کمساری با بیان اینکه فراخوان جشنواره شعر اشراق در ماه های پایانی سال 90 ارائه شد، اظهارداشت: طی این فراخوان شاعران حوزوی در سراسر کشور به ارائه اثر در 6 بخش دعوت شدند.
وی با بیان اینکه شعر کلاسیک، شعر آزاد و سپید، شعر کودک و نوجوان، کتاب شاعران حوزوی، پژوهش در مولفه های شعر حوزه و بخش ویژه بیداری اسلامی 6 بخش جشنواره شعر اشراق بودند، تصریح کرد: پس از اعلام فراخوان تعداد 850 اثر از110 شاعر سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره واصل شد که 83 نفر از این شاعران برادران طلبه و 27 نفر دیگر نیز از خواهران طلبه هستند.
رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس جشنواره سراسری شعراشراق درخصوص میزان استقبال از هر بخش نیز گفت: بخش شعر کلاسیک، بخش شعر آزاد و سپید، بخش شعر کودک و نوجوان، بخش کتاب شاعران حوزوی و بخش ویژه بیداری اسلامی و همچنین بخش پژوهش در مولفه های شعر حوزه نیز به ترتیب بیشترین آثار را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه جشنواره سراسری شعراشراق پنجشنبه ( 28 اردیبهشت) ماه سال جاری با حضور شاعران برگزیده و همچنین میهمانان ویژه در قم برگزار شود، گفت: کار داوری این جشنواره با حضور داوران برجسته کشور برگزار شد و برگزیدگان در 6 بخش ذکر شده انتخاب شدند که در صبح روز برگزاری جشنواره نیز مراسم شعرخوانی شاعران برگزیده را در قالب 3 کارگاه تخصصی یعنی کارگاه شعرکلاسیک، کارگاه شعر آزاد و سپید و کارگاه کودک و نوجوان با حضور اساتید مطرح شعر حوزوی و غیرحوزوی در سالن های جلسات مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی خواهیم داشت.
حجت الاسلام والمسلمین کمساری اذعان داشت: بعدازظهر همان روز نیز از ساعت 15 اختتامیه واهدای جوایز به برگزیدگان جشنواره سراسری شعر اشراق را در در سالن اصلی مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار خواهیم کرد که در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
وی تصریح کرد: حضور رییس دفترمقام معظم رهبری در این جشنواره نشان دهنده توجه ویژه دفتر رهبر معظم انقلاب به حوزه شعر و نهایت محبت ایشان به حوزه ادبیات به طورعام و شعر حوزه به طور خاص است.
رئیس جشنواره سراسری شعر اشراق از حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان سخنران دیگر این جشنواره یاد کرد و گفت: در روز برگزاری جشنواره، شعرخوانی چندنفر از شاعران برجسته کشوری نظیر استاد معلم، سعید بیابانکی و حجج اسلام ژرفا و اخلاقی از شاعران پیشکسوت حوزوی را خواهیم داشت ضمن آنکه در این مراسم نفرات برگزیده نیز به شعرخوانی پرداخته و جوایز آن ها نیز اهدا می شود.
وی افزود: همزمان با برگزاری جشنواره سراسری شعراشراق، بولتن جشنواره که حاوی مصاحبه با برگزیدگان است را چاپ کرده ایم که در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین کمساری خاطرنشان کرد: از همکاری همه کسانی که در برگزاری جشنواره سراسری شعراشراق همکاری کرده اند به خصوص انجمن تازه تاسیس شعرحوزه و اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل دفتر تبلیغات اسلامی تشکر می کنم.
پایان پیام/
نظر شما