به گزارش خبرنگار شبستان، میرمحمد غراوی، دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی در همایش رونمایی از طرح جامع تفصیلی تهران با بیان این مطلب گفت: متأسفانه مشکلاتی در موضوع بلندمرتبهسازی و امکان ساخت بیشتر از 12 طبقه در بسیاری از مناطق تهران وجود دارد که ضوابط و قوانین برای آن تدوین نشده است.
وی ادامه داد: قرار است برای رسیدگی به این موضوع پس از ابلاغ طرح تفصیلی ظرف دو ماه آینده تدوین و برای تصویب به کمیسیون ماده 5 و تأیید به شوراری عالی شهرسازی و معماری ارجاع شود.
غراوی اظهار کرد: در شهر تهران هزینه ها بالا و میزان درآمدها پایین است و صدور پروانههای ساختمانی بر اساس طرح تفصیلی که یکی از منابع کسب درآمد برای شهر محسوب میشود، در هر پهنه قوانین خاص خود را دارد که نباید به طرح تفصیلی نگاهی درآمدی داشته باشیم و از انعطافپذیری آن برای کسب درآمد بهره ببریم و اگر با چنین رویکردی به این طرح نگاه کنیم، مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه برای تخلفات ساختمانی قوانین و مقررات خاصی وجود دارد، اظهار کرد: مالکان ممکن است تخلفاتی را در حین ساخت ملک خود داشته باشند که مسئول رسیدگی به آن کمیسیون ماده 100 است متأسفانه به منبعی برای کسب درآمد تبدیل شده است برای این موضوع قانون بازدارندهای برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی وجود ندارد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین ویژگیهای طرح تفصیلی جدید موضوع هماهنگسازی مقررات و قوانین شهرسازی و معماری بوده، افزود: در این طرح چهار پهنه اصلی و حدود 55 زیرپهنه وجود دارد و سعی شده است از چهار طرح گذشته که کالبدی هستند برای وضع قوانین جدید استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: مسئله دیگری که با طرح تفصیلی جدید تکلیف آن مشخص میشود همه اراضی مورد نیاز دولت و شهرداری برای اجرای طرحهای اجرایی بود که بعضا به دلیل مشکلات به وجود آمده اجرای آن به طول میانجامید ولی در شیوه جدید طرح راهبردی و ساختاری چهارپهنه مشخص شده که مالکان هم میتوانند با مشخصشدن پهنه کار و فعالیت که همان G هست به حقوق خود برسند.
غراوی در ادامه به یکی دیگر از نقاط ضعف این طرح اشاره کرد و گفت: 35 درصد این طرح اجرایی نشده و تهیه طرحهای موضعی و موضوعی مشخص نشده که باید در افق چشمانداز تهیه و تدوین شود.
مراسم رونمایی از طرح تفصیلی جدید دوشنبه 25 اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما