به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی و رسمی امروز یکشنبه 24 اردیبهشت مجلس با تقدیر از نمایندگان فعال در حوزه نظارت در شوراهای گوناگون گفت: مجلس هشتم یک گام در بحث نظارت برداشت.
وی اظهار کرد: پیش از مجلس هشتم دو مرحله را طی کرده بود که مرحله اول آن مربوط به انتخاب ناظران مجلس و حضور آنها در مجامع مخالف بود ولی نتایج نظارت در جایی ثبت نمیشد و به هیچ فرد دیگری انتقال داده نمیشد.
لاریجانی اضافه کرد: این رویکرد مصداق بارز هدر رفتن فعالیتهای نظارتی این افراد بود که به عنوان ناظر در مجامع مختلف حضور پیدا میکردند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی دیگر از نتایج انتقال نیافتن تجربیات ناظران این بود که مشاهدات آنها به مسئولان اجرایی منتقل نمیشد و آییننامه بر اساس نظارت آنها نوشته نمیشد.
وی خاطرنشان کرد: در هر حالت کسی از مجلس پیگیر این موارد نبود.
وی با تأکید بر اینکه مجلس هشتم با تشکیل معاونت نظارت و قوانین گام دوم خود را در بحث نظارت برداشت، گفت: در همین راستا مجلس هشتم موضوع تنقیح قوانین را پیگیری کرد و با این رویکرد همه قوانین مجددا مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس آن چندین جلد کتاب از قوانین آماده شد، به گونهای که در این کتابها قوانین با نسخ ظاهری و ضمنی تعیین تکلیف شد.
وی با بیان اینکه مجلس هشتم با تشکیل معاونت نظارت تمام کارهای ناظران خود در شوراها را ثبت و ضبط کرد، یادآور شد: این رویکرد باعث انتقال نظرات ناظران به دیگران شد و بر اساس آن آییننامهها در زمان خود نوشته شد و به دولت ارایه شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: با رویکرد مجلس هشتم موضوع تطبیق قوانین بهروز شد.
وی با تأکید بر اینکه گام سوم نظارت باید در مجلس نهم برداشته شود، گفت: در این گام باید نتایج به موقع اجرایی شود و باید این موضوع در مجلس نهم با جدیت پیگیری شود.
وی تصریح کرد: نزدیکشدن بخش نظارت به تغییرات آییننامهای احتیاج دارد که باید این موضوع در مجلس نهم پیگیری شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح برخی موارد ناظران در جلسه سران قوا گفت: بر این اساس در این جلسه مقرر شد که دو نفر از هر قوه بحثهای نظارتی را دنبال کنند تا موضوع نظارت در قوا همَپوشانی نداشته باشد.
وی با اشاره به تصویب ایجاد صندوق توسعه ملی در برنامه پنجم توسعه در مجلس گفت: در این رابطه مقرر شد که بخشهای نظارتی سه قوا با یکدیگر مشارکت داشته باشند.
وی در پایان از ناظران مجلس برای فعالیتشان در شوراهای مختلف در این دوره قدردانی کرد.
در ادامه این مراسم، هیئترییسه مجلس از ناظران فعال استانی تقدیر و تشکر کردند که این افراد عبارتند از شهریاری، لاهوتی، صبور آقچکندی، عابدی، فتحیپور، قربانی، کیخواه، کامران، لطفی آشتیانی، بزرگواری، ملکمحمدی، منصوری رضی، نریمان، نصیرپور، نوروزی و یحییزاده.
همچنین از ناظران فعال ملی در این جلسه نیز تقدیر شد که اسامی این افراد عبارتند از آقایی، پزشکیان، ثروتی، جمشیدزهی، فاطمه رهبر، شعبانی، غضنفرآبادی، قاضیزاده، قوامی، کروسی قدوسی، محمدیاری، مقیمی، نکونام و علی مطهری.
همچنین در ادامه این مراسم از ناظران فعال با حضور آنها در جایگاه هیئترییسه با تقدیم لوح تقدیر، تقدیر و تشکر کرد که اسامی آنها عبارتند از: اولیا، بادامچیان، بنایی، حیدری دستنایی، سودانی، صفایی، صورتگر، قاضیپور، کرمیراد، محسنی ثانی و ذوالقدر.
همچنین پیش از سخنان لاریجانی، محمدرضا باهنر، معاونت نظارت مجلس به ارایه گزارشی از روند کار این معاونت در مجلس هشتم پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما