به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، خلفی معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی کشور ظهر امروز(23 اردیبهشت) در آیین افتاحیه بیست و دومین نمایشگاه تخصصی صنعت هسته ای کشور که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه های هسته ای به صورت سیار و در اقصی نقاط کشور در جهت استفاده بیشتر دانشجویان و علاقمندان به این دانش در جای جای ایران اسلامی برگزار می شود، گفت: اگر چراغ دانشگاه ها روشن نباشد، توسعه پایدار در خدمت دانش هسته ای غیر ممکن خواهد بود.
وی به مقوله چرخه سوخت و اقدامات دانشمندان در این زمینه اشاره کرد و گفت: با احداث مجتمع سوخت هسته ای مربوط به راکتور تهران چرخه سوخت هسته ای در کشور تکمیل شد.
خلفی با اشاره به اینکه کسب توفیقات مختلف در چرخه سوخت، دانشمندان را برای توسعه پایدار آن و کاربرد پرتوها در زندگی سوق داد، افزود: کاربرد این انرژی را می توان در زمینه های کشاورزی، صنعتی و پزشکی شاهد بود.
وی با اشاره به یکی از کاربردهای پرتوهای انرژی هسته ای در مقوله پزشکی گفت: فعالیت برای استفاده از رادیو داروها برای تشخیص و درمان بیماریهای سرطانی شروع شده است.
این مقام مسئول به توجه دولت دهم در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در همین راستا با استفاده از پرتوهای این انرژی شاهد جهش بزرگی در مقوله کشاورزی خواهیم بود.
معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به اینکه چند استان در مقوله کشاورزی و استفاده از این انرژی به عنوان استان های مرجع شناسایی شده اند، یادآور شد: همه ساله 25 درصد از محصولات کشورزی از بین می رود که با استفاده از کاربردهای این انرژی می توان از هدر رفتن 5 درصد از این محصولات جلوگیری کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور در استفاده از کاربردهای پرتوهای انرژی هسته ای ادامه داد: ارائه خدمات این انرژی به ملت ایران یکی از رسالت های ما در سازمان انرژی اتمی است.
پایان پیام/
نظر شما