تخصیص 12 میلیارد تومان یارانه برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور

یوسف نجفی گفت: مجلس 12 میلیارد تومان یارانه خرید کتاب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور در سال 1391 پیش‌بینی کرده است.

یوسف نجفی، عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران، ضمن قدردانی از زحمات مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: افزایش سطح مطالعه و کتابخوانی مردم جامعه از جمله اهدافی است که هر ساله مسئولان فرهنگی کشور با برپایی نمایشگاه کتاب آن را دنبال می‌کنند، با این وجو به رغم فرهنگسازی خوب بازهم مشاهده می‌کنیم که نیمی از بازدیدکنندگان تنها برای دیدن و خرید کتاب به نمایشگاه می‌آیند و چندان به مطالعه حتی کتاب‌های خریداری شده از نمایشگاه کتاب بها نمی‌دهند.


وی افزود: بنابر آخرین آماری که اعلام شد میانگین مطالعه مردم ایران غیر از دانشگاهیان کمتر از یک ساعت در روز است، بنابراین متولیان فرهنگی کشور باید گام‌های موثرتری برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی بردارند.


نجفی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی برای ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه کتابخوانی 12 میلیارد تومان یارانه در سال 1391 پیش‌بینی کرده است که این امر نشان دهنده توجه به افزایش اطلاعات و آگاهی مردم از علوم مختلف در راستای مشارکت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هرچه بیشتر افراد جامعه در موضوعات مختلف است.


نماینده مردم مراغه در خانه ملت تصریح کرد: برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری که امسال را سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» عنوان کرده اند باید به 4 اصل توجه داشت.


وی خاطرنشان کرد: اصل اول تامین کتاب است که در این راستا برای افزایش نرخ مطالعه باید کتاب به آسانی در اختیار مردم قرار گیرد. دومین اصل تجهیز است به این معنی که باید شرایط، فضا و امکاناتی که به مطالعه و کتابخوانی کمک می‌کند، فراهم شود تا در نهایت موفق به تولید علم و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی در کشور شویم.


عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی افزود: سومین اصل تضمین به این معنا است که ما با برپایی نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی به دنبال تضمین فراهم آوردن شرایط مورد نیاز دوستداران کتاب و افراد کتابخوان باشیم، یعنی چاپ کتاب‌ها باموضوعات مختلف تضمین شده باشد.


وی تصریح کرد: تشکیل بانک کتاب در کل کشور یکی از ضروریات توسعه کتابخوانی است به طوری که تمام کتابخانه‌ها، کتابفروشی‌ها، حتی کتابخانه‌های شخصی در این بانک کتاب، آخرین موضوعات و کتاب‌های تالیفی را اطلاع‌رسانی کنند.


نجفی افزود: به نظر می‌رسد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها متولی ایجاد تشکیل بانک کتاب در کل کشور است که می تواند با تهیه نسخه الکترونیکی این بانک به دوستداران کتاب برای پیدا کردن کتاب مورد علاقه‌شان کمک کند بی‌شک این موضوع نیز مستلزم تامین اعتبارات مورد نیاز است.


نماینده مردم مراغه در خانه ملت خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی براساس توصیه‌های کانون برنامه پنجم توسعه آمادگی دارد در بودجه سنواتی اعتبار لازم را برای تشکیل بانک کتاب پیش بینی کند.


نجفی افزود: به عقیده نمایندگان مجلس شورای اسلامی زمانی که دانش عمومی و تخصصی مردم با کتابخوانی افزایش یابد، بلوغ سیاسی و اجتماعی نیز در جامعه افزایش پیدامی کند و در نهایت نتیجه آن مشارکت آگاهانه مردم در همه عرصه‌های اجتماعی خواهد بود.

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» تا 23 اردیبهشت در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی(ره) ادامه دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 131723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha