به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی پنجشنبه 21 اردیبهشت و در بررسی جزییات و درآمدهای لایحه بودجه 91 در بند 1-4 به هر یک از شرکتهای گاز استانی اجازه دادند برای اجرای خطوط انتقال گاز و گازرسانی به شهرها و روستاها رأسا نسبت به دریافت تسهیلات مجموعا تا سقف 30 هزار میلیارد ریال از بانکهای کشور با هماهنگی در هر استان با تعیین بازپرداخت از سوی وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط اقدام کند و مدت زمان بازپرداخت و استهلاک تسهیلات دریافتی طی مدت پنج سال است.
وکلای ملت در بند 1-5 به هر یک از وزارتخانههای نفت و نیرو از طریق شرکت تابعه ذیربط اجازه دادند هر دو ماه به ترتیب مبلغ 500 ریال و 250 ریال از هر واحد مسکونی روستایی و مبلغ یکهزار ریال و 500 ریال از هر واحد مسکونی شهری اخذ و نسبت به بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینههای پزشکی ناشی از انفجار، آتشسوزی و مسمومیت مشترکین گاز و نفت از طریق شرکتهای بیمه با برگزاری مناقصه اقدام کنند.
پیش از مطرحشدن این بند، نادر قاضیپور، نماینده ارومیه پیشنهاد حذف این بند را داد که ضمن این پیشنهاد نمایندگان نیز تذکراتی را در رابطه با این بند بیان کردند.
حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده بم در مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی این ماده را مغایر اصل 4 قانون اساسی دانست و گفت: این بند مبلغی را بدون اینکه مردم توجه شوند از آنها دریافت میکنند و از لحاظ شرعی چنین چیزی جایز نیست.
لاریجانی این اخطار وی را وارد ندانست و گفت: بر اساس منافع مردم حکومت اسلامی میتواند چنین کاری را انجام دهد و گویا در لایحه بودجه سال گذشته نیز چنین چیزی بوده است.
علیرضا محجوب، نماینده تهران نیز در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصول 46 و 47 گفت: طبق این دو اصل هر کسی مالک کسب و کار خودش است و این بند مالکیت افراد را نقض میکند، هیچکس نباید اجباری بیمه شود و هر کسی میتواند با تمایل خودش بیمه شود.
وی بیان کرد: با این بند اختیار افراد برای بیمهکردن خودشان گرفته میشود و به یک شرکت خاص داده میشود و این بند ماهیت بودجهای ندارد.
حسینیصدر، نماینده خوی نیز در اخطار قانون اساسی و با استناد به بند 9 اصل 3 قانون اساسی گفت: چند شرکت با استفاده از این جزء در مجلس در حال لابی هستند که این موضوع به آنها واگذار شود، این در حالی است که ما باید عادلانه رفتار کنیم و هیئترییسه پیگیری کند تا این بند محل سوء استفاده برخی افراد و شرکتها نشود.
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه که در ابتدا پیشنهاد حذف این ماده را داده بود، گفت: سال گذشته چنین چیزی در بودجه بود و معلوم نیست شرکتهای بیمهگر افراد را بیمه کردهاند یا نه و گزارشی در این مورد نداریم، پس از نماینده دولت بخواهید در این زمینه توضیحاتی را ارایه دهد.
پس از تذکر قاضیپور، لاریجانی از نماینده دولت خواست که در این زمینه توضیحات لازم را ارایه دهد.
نماینده دولت نیز گفت: من اکنون با آقای اوجی در شرکت ملی گاز تماس گرفتم و این حرفها را از قول وی میگویم که 5/14 میلیون مشترک گاز داریم و بر اساس این بند در سال گذشته 8 میلیارد دریافتی از مردم داشتیم و با بیمه ایران قرارداد بستیم و تا به 710 نفر خسارت دادیم.
وی بیان کرد: اگر این بند نباشد این نگرانی در مورد بحث ایمنی و سلامت افراد و مشترکان ما وجود دارد.
در نهایت نمایندگان با حذف این بند مخالفت کردند و به اصل آن رأی دادند.
در ادامه بررسیهای امروز، نمایندگان بند 1-6 را که در کمیسیون حذف شده بود تقاضای بازگشت دادند که تقاضای بازگشت به لایحه دولت در این بند نیز رأی نیاورد.
گفتنی است، طبق اعلام هیئترییسه قرار بود امروز مجلس در دو نوبت صبح و بعدازظهر جلسه علنی داشته باشد که نمایندگان فقط جلسه صبح را برگزار کردند و تا ساعت 13 امروز جلسه علنی داشتند و جلسه بعدازظهر مجلس برگزار نمیشود.
پایان پیام/
نظر شما