خبرگزاری شبستان: حادثه ریزش سقف مسجد حضرت رقیه (س) منطقه فلاح تهران بی شک آخرین حادثه مربوط به گودبرداری غیر اصولی نیست. حادثه تلخی که بر اثر آن 6 بانو در مسجد حضرت رقیه(س) کشته شدند، گفته شده است که علت اصلی این حادثه، طبق معمول گودبرداری غیر اصولی بوده و در همین زمینه مهندس ناظر مسجد به دادسرا فراخوانده شده و پرونده در حال رسیدگی است.
البته گویا مساجد ایران و حتی مساجد مشهور نیز همواره باید مظلوم باشند در سال 1383 و در ایام محرم بود که بر اثر آتش گرفتن یک بخاری نفتی در مسجد ارگ تهران و وقوع یک آتش سوزی بزرگ، نزدیک به 60 عزادار حسینی کشته و بیش از 300 نفر نیز زخمی شدند. در آن تاریخ هم طبق معمول هیئت امنا را به دادسرا خواستند و تحقیقاتی انجام شد. تحقیقاتی که ثمره آنها مقولاتی مثل اعلام نامناسب بودن پله ها و ازدحام جمعیت از جمله دلایل اصلی گسترش تلفات اعلام شد و پس از مدتی نیز پرونده به فراموشی سپرده شد و فقط خاطره جانباختگان در یادها ماند.
مشخص نیست تعداد مساجدی که شرایطی مثل مسجد رقیه و ارگ تهران در سراسر کشور دارند چقدر است؟ آیا ضریب امنیتی مساجد کشور تحت ضوابط خاصی اجرا و مورد نظارت قرار گرفته است تا حادثه ای مثل مسجد ارگ تهران یا مسجد حضرت رقیه(س) دوباره رخ ندهد؟!
بیان عدم استحکام مساجد مسئله تازه ای نیست که پس از وقوع حادثه مسجد حضرت رقیه(س) مطرح شده باشد چرا که بارها و بارها متولیان مساجد از عدم استحکام مساجد به عنوان یکی از مشکلات مساجد یاد کرده اند به گونه ای که چندی پیش معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با نامه ای به نمایندگان مجلس خواستار توجه به بحث مقاوم سازی مساجد شد.
وی در این نامه گفته بود براساس آمایش انجام شده توسط این سازمان در حال حاضر بیش از 60 هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد که تنها حدود 25 درصد مساجد موجود از نظر مقاومت بنا و هم چنین فضای فیزیکی مسجد برای انجام مراسم عبادی و مذهبی جوابگوی نیاز نمازگزاران و مراجعان است و حدود 75 درصد دیگر نیاز اساسی به مقاومسازی، تعمیر، تکمیل، توسعه و یا بازسازی دارند.
در واقع اصلی ترین خواسته ای که با وقوع حادثه مسجد حضرت رقیه(س) رخ داد و افکار عمومی خواستار آن شد توجه بیشتر به امنیت مساجد کشور به عنوان مکان های امن الهی بود توجه به امنیت مساجد در زمان وقوع حادثه مسجد ارگ نیز مطرح شد ولی کسی آن موقع به آن توجه ای نکرد شاید اگر همان موقع در این زمینه اقدام اساسی صورت می گرفت امروز شاهد بروز حادثه مسجد حضرت رقیه(س) و کشته شدن تنی چند از نمازگزاران نبودیم؟
در زمان وقوع حادثه مسجد حضرت رقیه(س) معاون سازمان آتش نشانی تهران بیان کرد که ساختمان هایی که قدیمی و فرسوده هستند و با ملات گل درست شده اند در صورت ساختمان سازی در کنارشان ممکن است با یک وزش باد، باران سنگین، حرکت کامیون و یا وقوع زلزله های خفیف که اغلب برای ما هم ملموس نیست، ریزش کرده و جان مردم را به خطر بیندازند و نسبت به بی توجهی به بحث مقاوم سازی مساجد هشدار داده بود.
مسجد حضرت رقیه(س) فقط یک نمونه از صدها مسجدی در سراسر کشور است که ممکن است بنای آنها به هر دلیلی در تهدید قرار گرفته باشد. ولی گویا هیچ نهاد مشخص و پاسخ خواهی هم پیگیر وضعیت و مقاوم سازی مساجد نیست و هشدارهای مسئولان و متولیان مساجد در زمینه عدم استحکام مساجد خریداری ندارد.
وقوع حوادث تلخی مثل مسجد حضرت رقیه(س) غیر از ماتم آنهایی که عزیزانشان را در این قبیل حوادث از دست می دهند و انگشت حسرت گزیدن سایرین چاره ای برای هیچکس باقی نمی ماند.
ولی باید گفت به راستی چه کسی پاسخگوی مقاوم سازی مساجد است؟ چرا مساجد با وجود 24 متولی هنوز در بحث مقاوم سازی و توجه به ایمن سازی متولی ندارند؟ آیا هیچ تضمینی وجود دارد که دوباره شاهد وقوع چنین حوادثی برای مساجد نباشیم؟
پایان پیام/
نظر شما