به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر ابوالقاسم فاتحی، مشاور قائم مقام وزیر کشور، امروز (20 اردیبهشت) در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی و خانواده استان مرکزی با اشاره به اهمیت شناساندن شبکه های اجتماعی به نسل جوان جامعه و بازتعریف آنها، گفت: سنت ها جزء سرمایه های اجتماعی ملت ایران هستند که این سرمایه ها باید به زبان امروزی به دور از جبر و زور به نسل جوان شناسانده شوند.
وی با اشاره به اینکه شناسایی شبکه های اجتماعی سنتی و باز تعریف آنها و تقویت فعالیت های داوطلبانه در مهار آسیب های اجتماعی و مدیریت مثبت و اثرگذار در تغییرات اجتماعی نقش کلیدی دارد، خاطر نشان کرد: دولت باید نقش تصدی گری، اجبارسازی و مداخله گری در عرصه دینی، فرهنگی و اجتماعی را کم کند.
دکتر فاتحی با بیان اینکه الگوسازی فعال در حوزه مدیریت اجتماعی و رفتار شناسی پدیده ها نیاز جدی امروز جامعه است، خاطر نشان کرد: این بخش باید به کمک دستگاه های متولی اجرایی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: رفتارهای اجتماعی در سطح خرد و کلان در دو بعد مثبت و منفی بر پایه هنجارهای قانونمند اجتماعی شکل می گیرد.
مشاور قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه کارگروه اجتماعی، فرهنگی و خانواده در استان ها مرجع تصمیم سازی راهبردی و نظارت بر حسن انجام وظایف دستگاه های متولی است، گفت: این کارگروه باید از حرکت های جزیره ای و بخشی نگر عبور کرد و با هم افزایی توان و امکانات اثر بخشی برنامه های اجتماعی را بالا برد.
حمید شاه نظری، کارشناس حقوق شهروندی دفتر اجتماعی وزارت کشور نیز در این جلسه گفت: دستگاه های اجرایی و قضایی ملزم به حفظ و اشاعه حقوق شهروندی در جامعه هستند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه ستاد صیانت از حقوق شهروندی از نگاه تشکیلاتی و ساختاری و قانونی بسیار با اهمیت است، افزود: حقوق شهروندی در قانون اساسی، سند چشم انداز، قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه های پنجگانه توسعه به عنوان عامل نظم دهنده جامعه و رکن مهم ارتباطات انسانی و اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما