به گزارش خبرگزاری شبستان، با گذشت یک هفته از آغاز رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری در مصر، بارزترین چهره های شرکت کننده در این انتخابات یعنی "عبدالمنعم ابوالفتوح" نامزد اخوان المسلمین و "عمرو موسی" سیاستمدار دوران رژیم سرنگون شده مبارک، رقابت سختی را علیه یکدیگر در پیش گرفته اند.
دو جبهه اخوان و مبارک در تبلیغات انتخاباتی، گذشته رقیب خود را مورد انتقاد قرار می دهند، به صورتی که یکی درباره سلطه جریانهای اسلامی هشدار داده و دیگری نیز مردم را از خطر بازگشت عناصر مبارک به قدرت برحذر می کند.
در همین راستا "عمرو موسی" در سخنرانی های خود برای گوشزد کردن وابستگی "ابوالفتوح" به اخوان المسلمین او را "شیخ" خطاب می کند، و ابوالفتوح نیز در مقابل عمرو موسی را یکی از اعضای گارد قدیم توصیف کرده و می گوید او برای رهبری مصر صلاحیت ندارد.
با این حال ابوالفتوح و عمرو موسی در تبلیغات انتخاباتی تلاش می کنند خود را نامزد مستقل معرفی کنند.
"محمد مرسی" نامزد حزب عدالت و توسعه شاخه سیاسی اخوان المسلمین و "احمد شفیق" آخرین نخست وزیر دوران مبارک، دیگر نامزدهای بارز این دوجبهه هستند.
عمرو موسی (75 ساله) در دوران مبارک به مدت 10 سال یعنی تا سال 2010 وزیر امورخارجه بود. وی درحالی وارد رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری شده که هنوز ابهامهای بسیاری در خصوص ارتباطش با رژیم سرنگون شده مبارک وجود دارد.
با این حال عمرو موسی مدعی است که در دوران مبارک به شدت در برابر برخی سیاستهای این رژیم ایستادگی کرده بود.
درحالیکه اخوان المسلمین در دوران مبارک یک جریان ممنوع به شمار می آمد، شاخه سیاسی این جریان یعنی حزب "آزادی و عدالت" توانست در انتخابات پارلمانی اخیر بیشترین کرسی های دو مجلس این کشور را به دست آورد.
بنابر گزارش العالم، مخالفان اخوان المسلمین مصر، ابوالفتوح (60 ساله) را که سال قبل برای ورود به رقابتهای انتخاباتی و صحنه سیاست از اخوان المسلمین جدا شده بود، همچنان به داشتن "بیعت" با این گروه متهم می کنند.
ابوالفتوح یکشنبه قبل در مصاحبه ای تلویزیونی گفت: در گروه اخوان المسلمین چیزی تحت عنوان بیعت وجود ندارد، و او به هیچ کس بیعت نداده است.
ابوالفتوح با وجود تأکید بر قطع ارتباط با گروه اخوان المسلمین به صراحت خاطرنشان کرده است که گرایشهای اسلامی او تغییر نکرده است و حتی افزایش حمایتهای هواداران لیبرالش، تأثیری بر این موضوع نگذاشته است.
پایان پیام/
نظر شما