معرفی تمام ابعاد فرهنگی استان توسط شبکه سیمای فارس

مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس گفت: شبکه استانی فارس تمام ابعاد فرهنگی این استان فرهیخته و فرزانه را آنگونه که باید به ایران و جهان معرفی خواهد کرد تا جوانان، افتخار و عظمت فارس را با تمام وجود درک کنند.

خبرگزاری شبستان // فارس


در اوایل دهه ابتدایی 1900 میلادی مطابق با1280 خورشیدی مهندسان دریافتند که می‌توان با استفاده از امواج رادیویی تصویر فرستاد، اما این کار تا 26 سال بعد عملی نشد و در این سال، جان لاگی برد اولین بار در لندن تلویزیون را به عامه مردم معرفی کرد.


سیستم برد کاملا با لامپ تصویر الکترو نیکی و دوربین‌های امروزی متفاوت بود، در سیستم او تصویر به کمک صفحه گردان عظیمی به طور مکانیکی، روییده می‌شد، این صفحه گردان سوراخ‌هایی برای عبور نور داشت، کیفیت اولین تصاویر او خیلی بد بود و فقط 30 خط داشت.

 


تا اینکه در سال 1953 میلادی (1322 شمسی) تلویزیون رنگی و در دو دهه اخیر تلویزیون‌های مسطح اختراع شدند، منشا تلویزیون امروزی می‌تواند در زمان گذشته با کشف خاصیت هدایت نوری ماده سلنیم توسط ویلوگبی اسمیت در سال 1873و اختراع دیسک اسکن توسط پاول نیپکوو در سال 1884 بررسی و ردیابی شود. همه سیستم های عملی و کاربردی تلویزیون از این اصل بنیادی اسکن یک تصویر برای تولید سیگنال های سری زمانی برای نمایش آن می‌باشند، این نمایش تصویری سپس به وسیله‌ای ارسال می‌شود که برخلاف عمل اسکن کردن عمل می‌کند و تلویزیون با توجه به توانایی های چشم انسان تصویر یکسان و مناسبی تهیه و نمایش می‌دهد.

 


پس از ورود تلویزیون به ایران شبکه های مختلفی ایجاد شدند و پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 57 شبکه ها از یکی یا 2 شبکه به چندین شبکه ملی و استانی رشد یافتند که اکنون ایران اسلامی شبکه ای مستقل خبری انگلیسی زبان را برای جهان در نظر گرفته است.


در بعد فرهنگی، امروزه جنگ رسانه ای در پیش است و هر کشوری بتواند امواج را در اختیار بگیرد و به نحوی پیام خود را برساند موفق تر است. با این توجه، مقام معظم رهبری در دیدار های مختلف به تهاجم فرهنگی و در نهایت ناتوی فرهنگی اشاره داشتند و از این روی صدا و سیمای مراکز پرقدرت تر وارد میدان شده و شبکه های استان ها یکی پس از دیگری به راه افتادند.

 


زمانی بود که اخبار استان ها برای پخش باید زمانی را از شبکه ملی اخذ می کرد تا بتواند به روی آنتن برود، شبکه استانی فارس پس از آنکه توانست جزء استان های اول افتتاح شود، به سرعت در سراسر فارس فراگیر شد و در 19 اردیبهشت ماه سال 90 به عنوان اولین شبکه استانی 24 ساعته معرفی شد، این شبکه با پخش برنامه های مختلف به ویژه برنامه های زنده تلویزیونی سعی در اشاعه فرهنگ این مردم دارد.


دکتر محمدباقر کشفی، مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس، استان فارس را بدون تردید مبدا تمدن، مرکز فرهنگ و محور ادب و شعر ایران اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: هرچند دو شخصیت ارجمند ساحت شعر وادب یعنی خواجه اهل راز حافظ غزل پرداز و شاعر حکیم و سخن پرداز عظیم قندستان ادب فارسی سعدی شیرازی 2 افتخار ادبی جهان به شمار می روند، در ابعاد دیگر نیز همان گونه که در سفر رهبر عالیقدر بر زبان مبارک ایشان جاری شد، شیراز و فارس از نظر منابع انسانی به حدی در کمال است که نیاز به تعریف ندارد.


وی ادامه داد: لازم است تا این مجموعه از افتخارات به مردم ما و دیگر مردم ایران عزیز و در حد امکان به جهانیان معرفی شود که به لطف خدا و همت عزیزان ما در صدا و سیمای مرکز فارس این مهم یک سال است آغاز شده و همه اهالی فرهنگ و دوست داران شعر، ادب، فرهنگ و تمدن را به وجد آورده و امیدوار ساخت.

 


وی با اشاره به برنامه های این شبکه در سال گذشته، اظهار داشت: در ماه محرم شاهد پخش برنامه های مذهبی و عزاداری های مردم فارس از چند شبکه سراسری به طور همزمان شاهد بودیم.


دکتر کشفی اضافه کرد: سیمای 24 ساعته فارس همان گونه که شایسته مردم شریف فارس است زین پس تمام ابعاد فرهنگی را و همچنین بزرگان این استان فرهیخته و فرزانه را آنگونه که باید به ایران و جهان معرفی خواهد کرد که جوانان عزیز ما افتخار و عظمت فارس را با تمام وجود ادراک کنند.

 


باید به انصاف نگریست، در سالروز بزرگداشت سعدی نیز هر شبکه را که نگاه می کردی تصویر فعالیت نخبگان سعدی شناس و دوست داران این شاعر بزرگ را مشاهده می کردی و در حقیقت فعالیت شبانه روزی و 24 ساعته سیمای فارس این فرصت طلایی و بی بدیل را برای همه دوستان هنر، زیبایی، ادب و شعر وفارس جنت تراز فراهم آورده است.


پایان پیام/

کد خبر 131153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha