هیچ زبانی به اندازه فارسی به اسلام خدمت نکرده است

علی اکبر ولایتی در دیدار با هیئت دانشگاهی مصر گفت: پس از زبان عربی هیچ زبانی به اندازه فارسی در خدمت اسلام نبوده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست دیدار علی اکبر ولایتی با جمعی از استادان ادبیات فارسی دانشگاههای مصر حضور این اساتید را مقدم های برای تبادل فرهنگی بین دو کشور دانست و گفت: حضور شما مقدمه ای برای تبادل فرهنگی بسیار عمیق و گسترده بین دو کشور است.

 

وی افزود: بعد از زبان عربی ما زبانی را پیدا نمی کنیم که به اندازه زبان فارسی به اسلام خدمت کرده باشد و دهها هزار جلد کتاب خوب درباره اسلام توسط فارسی زبانان نوشته شده است.

 

ولایتی با بیان اینکه موج بیداری اسلامی از ایران شروع شد گفت: امام خمینی (ره) پرچمدار مساله بیداری اسلامی در منطقه بود و همه مردم در آن دوره می خواستند بدانند که در ایران چه اتفاقی افتاده است و با توجه به اینکه کتابهای بسیاری درباره انقلاب اسلامی نوشته شده به فارسی و مخاطبان زیادی دارد از این رو علاقه مندان به فراگیری زبان فارسی بسیار هستند.

 

وی تصریح کرد: در جهان غرب اقبال به زبان فارسی در حال افزایش است زیرا آنها می خواهند بدانند که وقایعی که در ایران می گذرد پیرامون چه مساله ای است و نکته دیگر این است.

 

ولایتی ادامه داد: نکته دیگر این است که ما در دنیای معاصر احتیاج به وحدت اسلامی بین شیعه و سنی داریم زیرا اهداف این دو اهدافی کاملاً مشترک هستند و وحدت میان اهداف به تقویت میان ملتها می انجامد و این وحدت میسر نمی شود مگر از طریق فراگیری زبان یکدیگر چنانکه ایرانی ها باید زبان ایرانی را یاد بگیرد و عربها باید زبان فارسی بیاموزند.

 

وی همچنین به تالیف کتابهای علمی و دینی به زبان فارسی در سطوح مختلف اشاره کرد و گفت: تالیف کتابهای مختلف در حوزه علم و دین نشان از اهمیت زبان فارسی دارد چنانکه ما در رشته پزشکی عمومی و تخصصی و حتی فوق تخصصی کتابهای بسیاری به زبان فارسی می بینیم حال آنکه اغلب کشورهای اسلامی از کتابهای مرجع انگلیسی استفاده می کنند.

 

ولایتی وجود اصطلاحات جدید را در زبان فارسی موجب رشد این زبان دانست و گفت: در حال حاضر یکی از وظایف فرهنگستان ادب ما معادلسازی لغات خارجی به زبان فارسی است و با توجه به سوابق وضع این زبان ما در این زمینه رشد خوبی داشته ایم و همین مساله باعث شده است که برخی از کشورهای فارسی زبان مانند افغانستان و پاکستان خواهان استفاده از کتابهای درسی ما باشند.

 

وی ادامه داد: در دوره پهلوی بسیاری تلاش می کردند که الفبای لاتین شود که البته این مساله با مخالفت مردم و تیزهوشی علما میسر نشد حال آنکه ما در بسیاری از کشورهای منطقه می بینیم که الفبای آنها به لاتین است.

 

در ادامه یکی از اساتید زبان فارسی در مصر به بر سر گیری روابط فرهنگی بین ایران و مصر اشاره کرد و ادامه داد: بعد از انقلاب مصر امیدواریم که رابطه سیاسی و فرهنگی که میان دو کشور که از قدمت فرهنگی بسیاری برخوردار می باشد بیشتر شود این مساله موجب خرسندی ماست.

 

همچنین محمد نورالدین عبدالمنعم عبد یکی دیگر از اساتید مصری عنوان کرد: مردم مصر همواره مشتاق روابط عادی و دوستانه با مردم ایران هستند دشمنان ما سعی می کنند این روابط میان ما اتفاق نیفتد در حالی که دو ملت علاقه مند ایجاد و تداوم چنین رابطه ای هستند.

 

وی در ادامه عنوان کرد: امروز ما یک ایران جدید می بینیم ایرانی که از تهدیدات دشمنان نمی ترسد بنابراین ما به ایجاد رابطه فرهنگی و سیاسی بین دو کشور اهمیت بسیار می دهیم.

 

وی در پایان سخنان خود گفت: من در جاهای مختلفی زبان فارسی تدریس کرده ام و با توجه به اهمیت این زبان و فرهنگ و تمدنی که پشتوانه آن می باشد باید بگویم که ما استادان فارسی در کشور مصر سربازان گمنام فرهنگ ایران هستیم.

 

سپس محمدسعید سیدجمال الدین به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی نزدیکی خاصی با دیگر کشورهای اسلامی دارد و همکاری های منطقه ای همواره باعث قوت گیری بیشتر این کشورها در اذهان عمومی در دنیا می شود.

 

در ادامه شیرین عبدالعلی محمد حسنین گفت: سهم ایرانیان در ارایه فرهنگ اسلامی و همچنین فرهنگ و تمدن بشری سهم بسزا است و چنانکه خود من در یک کار فرهنگی و به زبان عربی دو مقاله درباره تمدن ایران و عربی و همچنین سهم ایرانیان و تمدن اسلامی و خدمات ایرانیان در تمدن بشری نوشته ام و گمان می کنم در این مقاله به نکات ظریف و باریکی درباره فرهنگ ایرانی اشاره کرده ام.

 

در ادامه بار دیگر مدحت احمد حماد ابراهیم عنوان کرد: من از سفری که به ایران داشته ام کتابی تهیه خواهم کرد و دکتر ولایتی نیز در پاسخ به این میهمانان عنوان کرد که ما از چاپ و نشر این کتابها و مقالات حمایت می کنیم.

 

در پایان دکتر علی اکبر ولایتی در پاسخ به سوال هویدا عزت محمد احمد مبنی بر اینکه برای از سر گرفتن روابط سیاسی بین ایران و مصر چه باید کرد گفت: مردم مصر بنا به گفته خود شما به چنین رابطه ای تمایل دارند و از طرفی مردم ایران علاقه مند به روابط سیاسی و فرهنگی با مردم مصر هستند و بعد از ثبات مصر تصمیم گیری درباره ازسرگیری رابطه بین دو کشور بستگی به تصمیمات ملتها و دولتها ان دو دارد.

 

در پایان این نشست دکتر علی اکبر ولایتی با خواند یک شعر از سعدی به جلسه پایان داد.

 

دیدار علی اکبر ولایتی با بزرگترین هیئت دانشگاهی مصر عصر امروز با حضور 64 تن از استادان دانشگاه مصر در حوزه هنری برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 131071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha