انسجام مجموعه های قرآنی؛ رویا یا واقعیت؟!

مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی با اشاره به نقش هماهنگ کننده منشور توسعه فرهنگ قرآنی گفت: علی رغم تصویب این منشور، اختلافات اصلی مجموعه های فعال در این عرصه به عنوان دغدغه ای جدی باقی مانده است.

محمد انجم شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات مردمی قرآنی درباره اثرگذاری منشور توسعه فرهنگ قرآنی بر رفع اختلاف مجموعه های فعال در این عرصه به خبرنگار شبستان گفت: اگرچه با فعالیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی بخش اعظم اختلافات و درگیری دستگاه های فعال در این ساحت مقدس برطرف شده، اما متاسفانه این امر به موارد جزئی مربوط می شود و اختلافات اصلی و بنیادین به عنوان دغدغه جدی اصحاب قرآن همچنان پابرجا است.

وی با بیان این مطلب که شیب مشارکت های مردمی در فعالیت های قرآنی طی سه سال گذشته همچون دوران پیش از تصویب منشور توسعه بوده است، اظهار کرد: انتظار می رفت همسو با نیازهای جامعه منشور توسعه فرهنگ قرآنی و شورای تخصصی آن، منجر به افزایش نرم قبلی فعالیت موسسات قرآنی شوند. یعنی اگر پیش از تصویب این منشور 1100 موسسه فعال بود پس از آن و طی این سه سال تعداد آنها به 10 هزار مورد افزایش بیابد.

 

انجم شعاع ادامه داد: اما امروز تنها شاهد رشد 20 درصدی موسسات در مقایسه با سه سال گذشته هستیم و علی رغم نداشتن اطلاع دقیق از تعداد موسسات قرآنی تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نظر نمی رسد، مجموع موسسات آن نیز از چهار هزار مورد تجاوز کند. البته با چشم انداز ترسیم شده در سایه این منشور، امید است در آینده شاهد فعالیت 60 هزار موسسه قرآنی در سطح کشور باشیم.

مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات مردمی قرآنی افزایش کمی و کیفی موسسات را لازمه پاسخگویی به نیازهای مردم با سرانه ای معقول دانست و تصریح کرد: اگر موسسات قرآنی بیشتری در سطح کشور فعال بودند دیگر عمل منفعلانه در برابر مردم معنایی نداشت و به جای آنکه منتظر بمانیم مردم به سراغ ما بیایند خود ما به سراغ آنها می رفتیم.
وی با بیان این مطلب که این نقیصه به معنای کم کاری و تساهل شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیست، ابراز کرد: علی رغم مشکلاتی که این شورا طی سه سال گذشته با آنها مواجه بوده است، خوشبختانه گام های مطلوبی برداشته شده اگرچه هنوز باید اقدامات اساسی در دستور کار قرار بگیرد.

 

انجم شعاع درباره اثرگذاری منشور توسعه فرهنگ قرآنی بر هدایت فرآیندهای آموزشی و پژوهشی به مسیر کاربردی کردن آموزه های وحی عنوان کرد: متاسفانه در حوزه کاربردی کردن آموزه های وحی در پژوهش ما همچنان در نقطه صفر قرار داریم. چراکه وزارتخانه مسئول در این حوزه مطلوب عمل نکرده و کمترین جلسات را در سه سال گذشته برگزار کرده است.

وی تاکید کرد: درباره آموزش عمومی نیز نباید برای همه نسخه واحدی را تجویز کرد. در سایه تضارب آراء گام های بزرگ برداشته می شود و اگر این تقابل نباشد ایده های جدید شکل نمی گیرد. قطعا اصحاب قرآن نیز انتظار ندارند که به مسئولان تضارب آراء در این عرصه را به حاشیه برانند. البته آنچه امروز هم در این باره دنبال می شود همان شیوه های قدیم است.

انجم شعاع با بیان این مطلب که باید تجربه کشورهایی همچون مالزی در بکارگیری فناوری های روز در امر آموزش بکار گرفته شود، گفت: این شیوه ها می تواند زمینه ریشه کردن بی سوادی قرآنی در کشور را فراهم کند.

 

وی با ابراز گلایه از عدم راهیابی نماینده اتحادیه کشوری موسسات مردمی قرآنی به شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: باید کف فعالیت های قرآنی در اختیار موسسات به عنوان میاندار برنامه های قرآنی قرار بگیرد.به نظر می رسد شورای توسعه فرهنگ قرآنی در تصمیم سازی ها و تصمیمی گیری ها باید نظر مدیران، معلمان و فعالان از پایین ترین سطوح را نیز مدنظر داشته باشد و به مسئولان عالی رتبه حاضر در جلسات اکتفا نکند.
منشور توسعه فرهنگ قرآنی مصوب جلسه 643 شورای عالی انقلاب فرهنگی است که سیاست های کلان در حوزه قرآن را اتخاذ کرده و به دستگاه های عضو برای اجرا ابلاغ می کند. تصویب صندوق حمایت از فعالیت های قرآنی، طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم و رایزنی برای تخصیص اعتبارات نیم درصدی در قانون بودجه سال 90 به فعالیت های قرآنی از مهمترین دستاوردهای عمر سه ساله این منشور و شورای تخصصی آن است.

پایان پیام/


 

کد خبر 130775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha