گذراندن طرح مامایی، شرط اولویت اشتغال ماماها

وزیر بهداشت با بیان اینکه گذراندن طرح مامایی اجباری نیست، گفت: ماماهایی که طرح مورد نظر را گذرانده باشند، در اشتغال در اولویت قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما با بیان اینکه شغل مامایی قدمتی به اندازه تاریخ بشریت دارد، گفت: مسئولیت این حرفه را نمی‌توان با خدمت دیگری برابر دانست.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در سال 91 برای کلیه کارکنان غیر هیئت علمی و شاغلان حوزه سلامت افزایش حق جذب داریم، افزود: این موضوع برای حوزه‌های سلامت در مناطق محروم هم در نظر گرفته شده و شامل حال کارکنان و ماماها نیز می‌شود. امیدواریم این موضوع را در بخش خصوصی هم داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت شغل مامایی در ارتقای سلامت جامعه اظهار کرد: بیش از 800 هزار ماما در مراکز تسهیلات زایمانی مشغول فعالیت هستند که در این مراکز 125 هزار مورد زایمان طبیعی توسط این تعداد ماما گزارش شده است. در این گزارش کمترین میزان مرگ و میر و کمترین میزان عارضه دیده می‌شود.

وحید دستجردی با بیان اینکه امروز 60 درصد از زایمان‌ها طبیعی است، ادامه داد: اگر زایمان طبیعی انجام شود بسیاری از عوارض بعد از زایمان از بین می‌رود.

وزیر بهداشت با اشاره به شکل‌گیری کارشناسی ارشد مشاور مامایی در دو دانشگاه کشور افزود: ماماها بهترین مشاوران زنان هستند و علی‌رغم بسیاری از مخالفت‌ها در شورای عالی برنامه‌ریزی، رشته کارشناسی ارشد مشاور مامایی به تصویب رسید و این موضوع به این جهت است که باید از وجود ماماها در کلیه عرصه‌های بهداشتی استفاده کنیم.

وحید دستجردی تصریح کرد: 25 هزار ماما در نظام سلامت در بخش دولتی شاغل هستند که 25 هزار نفر نیز در بخش‌هایی غیر از مامایی مشغول فعالیت‌اند که در مجموع 50 هزار ماما در سراسر کشور به فعالیت می‌پردازند که فقط 25 هزار نفر در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه قانون ارتقای بهره‌وری شامل حال کاردانان بهداشت و ماماها شد، ادامه داد: بیش از 10 هزار و 600 نفر برای بیمارستان‌های جدید نیرو جذب کردیم که تعدادی از این آمار را خانم‌های ماما تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه در حال گذار از سیستم بهداشتی سنتی به برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع هستیم، تأکید کرد: ماماها نقش محوری در برنامه طرح پزشک خانواده دارند. در این برنامه 20 هزار ماما جذب می‌شوند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه گذراندن طرح مامایی اجباری نیست، خاطرنشان کرد: گذراندن طرح به دلخواه ماماها انجام می‌شود، اما ماماهای خانمی که طرح را گذرانده باشند، در اشتغال اولویت هستند و توصیه می‌کنیم برای گذراندن طرح تمایل ابراز کنند، زیرا در هر جایی که ماماها مشغول فعالیت هستند شاهد کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هستیم.

وحید دستجردی با اشاره به اهداف هزاره سازمان بهداشت جهانی در سال 2015 ابراز کرد: از پنج هدف این سازمان که برای کلیه کشورها دیده شده‌ است دو هدف آن مربوط به ماماها است، به همین جهت ما باید در این زمینه کوشش و تلاش مضاعف کنیم و رسیدن به این اهداف آرزوی بعیدی نیست.

وی با بیان اینکه ماماها اولین گروهی هستند که در عرصه‌های سلامت و بهداشت سند خود را به ثبت رسانده‌اند، گفت: امیدواریم سایر گروه‌های سلامت و بهداشت نیز سند خود را به ثبت برسانند.

وزیر بهداشت در مورد قرار گرفتن شغل مامایی در رده مشاغل سخت و زیان‌آور افزود: هیچ یک از مشاغل حوزه سلامت جزء مشاغل سخت و زیان‌آور تبیین نشده‌اند. اگر می‌شنویم که پرستاری و مامایی سخت است این سختی در کلام بیان می‌شود، مشاغل سخت و زیان‌آور در شوراهای خارج از وزارت بهداشت باید مورد بحث قرار گیرند.

وحید دستجردی ادامه داد: تصمیم‌گیری در مورد مشاغل سخت باید توسط معاونت‌های رییس‌جمهور و همچنین معاونت توسعه و سرمایه نیروی انسانی مورد توجه قرار گیرد. در حقیقت شناسایی مشاغل سخت مانند کار معدن که سخت و زیان‌آور معرفی می‌شود، در حیطه وزارت بهداشت نیست، البته باید درخواست کنیم که پرستاری و مامایی جزء مشاغل سخت باشد.

وی ادامه داد: در مورد بازنشستگی پرستاران و ماماها با 25 سال سابقه، پرستار و ماما می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند و در صورت قبول آن 25 روز حقوق دریافت می‌کنند.

وحید دستجردی با بیان اینکه زمانی دولت اجازه بازنشستگی پیش از موعد را صادر کرد و تقبل مالی آن را نیز پذیرفت، افزود: زمان این موضوع در شهریور 89 به پایان رسید و ما امروز نمی‌توانیم بازنشستگی پیش از موعد را قبول کنیم زیرا دولت بار مالی آن را نمی‌پذیرد و این موضوع را بر عهده دستگاه‌ها گذاشته است.

وی با اشاره به قراردادن سهمیه کاردان مامایی برای 9 استان محروم کشور افزود: امسال ماماهای کاردان شاغل برای ورود به دوره کارشناسی از 40 درصد تبدیل می‌توانند استفاده کنند.

وی گفت: با قرارداد بیمه‌ با ماماها صددرصد موافق هستیم و این موضوع در کاهش هزینه‌ها و میزان رسیدگی به زنان باردار بسیار مؤثر است، اما اساس آن به دست وزارت رفاه، تعاون، کار و امور اجتماعی است.

مراسم روز جهانی ماما دوشنبه هجدهم اردیبهشت در بیمارستان قلب تهران برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 130630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha