بصیرت علمی لازمه کار دانشگاه ها/روش های صحیح علمی از ناصحیح شناخته شود

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد کرمان با تشریح اقسام مختلف بصیرت، بصیرت علمی را لازمه کار دانشگاه ها دانست و افزود: روش های صحیح علمی از روش های ناصحیح باید شناسایی و برای دانشجو تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در گردهمایی اساتید بسیج دانشگاه پیام نور، با گرامیداشت هفته معلم و فرا رسیدن ولادت باسعادت حضرت زهرا(س) و میلاد امام خمینی(ره) گفت: عظمت، بالندگی و جایگاه امروز زنان مرهون تلاش های امام(ره) است که آن را از مکتب فاطمی اخذ و به جامعه جهانی تزریق کرد.


حجت الاسلام مهدی رضائی با اشاره به اندیشه های ناب شهید مطهری که برگرفته از مکتب امام(ره)بود و تصریح به اینکه مطالب فراوانی باید راجع به جملات شهید مطهری گفته شود، محور سخنان خود را به وضعیت علم در جهان امروز معطوف کرد.


وی با بیان اینکه متأسفانه امروز علم دنیا در اختیار مطامع و نفسانیت انسانها قرار گرفته و به عنوان ابزاری برای تخریب بشر و محیط زیست مورد استفاده قرار می گیرد، علت این امر را فقدان عقلانیت خواند و افزود: چنانچه سلاح برنده علم بدون حضور عقل باشد آن علم در اختیار عده ای عربده کش برای از بین بردن جامعه قرار می گیرد.


این مسئول با استناد به روایات فراوانی از ائمه معصوم(ع)، ارسال 124 هزار پیامبر را در راستای شکوفا کردن عقول بشری عنوان و بیان کرد: بر اساس روایتی از امام صادق(ع)شکوفایی و بارور کردن عقل به بسیار اندیشیدن است.


وی براساس معارفی از چهل حدیث امام(ره)، تفکر را اصلی ترین مقدمه و لازمه سیر و سلوک دانست و افزود: بر خلاف پندار عده ای که سلوک را به نماز و روزه های آنچنانی می دانند اما کاربردی ترین سلاح در این مسیر، تفکر و اندیشیدن است.


حجت الاسلام رضائی تصریح کرد: از مجموع این مباحث به روشنی دریافت شود که اندیشیدن در کلام الهی و آیات نورانی قرآن کریم راهگشای بسیاری از مشکلات است.


وی بصیرت را اصلی ترین محصول تفکر خواند و جایگاه بصیرت در قرآن را بسیار بالا و همسنگ رسالت انبیاء توصیف کرد و گفت: برای بصیرت معانی متعددی آمده است اما رایج ترین آن قوه تشخیص حق از شبه حق است.


تحلیل گر مسائل دینی، اجتماعی و سیاسی "بصیرت اخلاقی" امام(ره)"بصیرت سیاسی" امام خامنه ای و "بصیرت دینی" شهید مطهری را سه ضلع مثلث بصیرتی جامعه اسلامی ایران خواند که بهره گیری از آن در ابعاد مختلف ضروری و راهگشاست.


وی در خصوص بصیرت اخلاقی امام راحل تفسیر سوره حمد توسط ایشان و کلاس درس اخلاق آن قائد راحل در مدرسه فیضیه را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: همین تفسیر و آن کلاس اخلاق زیربنای حرکت امام(ره)را در تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی را شکل داد.


حجت الاسلام رضائی، ایستادگی شهید مطهری در برابر افکار و اندیشه های انحرافی مطرح شده از سوی دشمنان و آسیب شناسی دقیق انقلاب و اسلام توسط آن شهید والامقام را گواه بصیرت دینی وی خواند و ادامه داد: بصیرت سیاسی که اقتضای زمانه ماست در طول 23 زعامت رهبر معظم انقلاب در همه هنگامه ها به ویژه فتنه 88 به وضوح قابل مشاهده است.


وی در این زمینه مسائل سهمگین و پیچیده پس از رحلت امام(ره) از شبه روشنفکری ها گرفته تا مسائل مربوط به جنگ نرم و... و بصیرت سیاسی امام خامنه ای در این عرصه ها را مورد توجه قرار داد و افزود: همین بصیرت سیاسی معظم له فتنه را در 9 دی ریشه کن کرد.


مسئول دبیرخانه کانون های مساجد کرمان بصیرت اقتصادی و علمی را از دیگر اقسام بصیرت خواند و با بیان اینکه پیامبر(ص)فتنه امت خود را مسائل مالی و ثروت می دانند؛ اساتید بسیجی را به مسائل اقتصادی قرآن توجه داد و گفت: از آنجا که مسائلی از جمله ربا، لقمه شبهه ناک و حرام و... در این حوزه تعریف می شود؛ لذا بصیرت اقتصادی قوه تشخیص باطل شبه حق و شبهه را به انسان می دهد.


وی نامگذاری 5 سال اخیر در خصوص مسائل اقتصادی از سوی ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه ای را حاکی از بصیرت اقتصادی معظم له خواند و افزود: مسئولان نظام هم باید مواظب باشند تا رزق حرام وارد زندگی مردم نشود.


حجت الاسلام رضائی در بخش دیگری از مباحث مربوط به بصیرت با طرح بصیرت علمی آن را لازمه کار اساتید دانشگاه ها دانست و افزود: یک استاد دانشگاه باید در کنار نظریات مطرح شده از سوی غربی ها با داشتن بصیرت علمی خود، نظری را در کنار آن نظر غربی ارائه کرده و با شکوفا کردن عقل دانشجو توان تشخیص نظریه علمی حق از باطل را برای او فراهم کند.


وی ادامه داد: توان تشخیص حق و باطل علمی شامل شناخت روش ها و متدهای علمی صحیح از ناصحیح است؛ زیرا در سال های اخیر، جامعه به سمت ارتجاع روشنفکری رفته است و لذا تأکید مقام معظم رهبری بر توجه جدی به حوزه علوم انسانی از همین نقطه ناشی می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 130629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha