به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام حسینی بوشهری، امام جمعه و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امروز (17 اردیبهشت) در دهمین اجلاس مدیران حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور، گفت: مدیریت از مقولات نقش آفرین و تاثیرگذار در جامعه است و پیامبر اسلام نیز از مدیریت با عنوان کاری بسیار دشوار یاد می کنند.
وی گفت: در روایتی از نبی مکرم اسلام آمده که برای اداره امور 10 نفر باید فردی که عقل 40 نفر را داشته باشد، برگزید و برای مدیریت 40 نفر باید فردی را برگزید که دارای عقل 400 نفر باشد، برگزید و این تاکیدها بیانگر این امر است که فرد مدیر باید از نظر تدبیر و عقل سرآمد باشد.
امام جمعه قم با اشاره به رشد و بالندگی چشمگیر حوزه های علمیه خواهران مخصوصا در سال های اخیر، ادامه داد: مدیران مدارس علمیه خواهران باید به کار مدیریتی توجه جدی داشته باشند.
وی اظهار داشت: رفتار و شخصیت مدیر مسئله ای بسیار کلیدی و اساسی است و رفتار مدیر باید به گونه باشد تا در دوران مدیریت خود چالش های فکری و رفتاری را در محیط تحت نظارت خود به حداقل برساند.
حجت الاسلام حسینی بوشهری گفت: داشتن برنامه ریزی در جهت ارائه خروجی مناسب، ایجاد رغبت و انگیزه در بین طلاب و داشتن ارتباط قوی با دانش آموزان از جمله این ویژگی هاست.
وی اظهار داشت: مدیران حوزه های علمیه خوهران باید سلسله شرایط خاصی از لحاظ نظری، روحی، اخلاقی و مدیریتی را داشته باشند و اگر مدیران به این ویژگی ها آراسته شوند به جامعه مطلوب خواهیم رسید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه خطاب به مدیران شرکت کننده در این همایش، ادامه داد: ویژگی دیگر باور و اعتقاد به کار تربیتی است که شما انجام می دهید، نباید اشتباه کنید، شما کارمند نیستید، بلکه مدیر و مربی هستید و هدف نهایی شما ساختن انسان هایی مطابق با متد اسلامی است.
وی گفت: البته برای یک مدیر خوب شرایط اخلاقی بسیار مهم می باشد چرا که شما مدیران مدارس حوزه باید در رفتارها و اخلاق خود به آچه که می گویید، عمل کنید.
حجت الاسلام حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: شما به عنوان مدیران مدارس علمیه خواهران بدانید که نباید تنها مجریان خوبی باشید بلکه باید آسیب شناسان و نظریه پردازان خوبی هم باشید و بتوانید نقطه نظرات خود را به صورت قوی در ستاد مطرح کرده و عالمانه از آن دفاع کنید.
وی با اشاره به روند تغییر در متون درسی در حوزه های علمیه خواهران، گفت: تحول و تغییر در کتاب های درسی برادران به علت سابقه طولانی این حوزه کاری بسیار دشوار است ولی این مسئله در متون درسی خواهران طلبه امکان پذیرتر است و باید از این فرصت استفاده مناسب را داشت.
امام جمعه قم با تاکید بر لزوم القای نگاه جامع به تربیت یافتگان حوزوی و بخصوص خواهران طلبه در مسائل گوناگون، افزود: شما مدیران باید تلاش کنید تا دانش آموزان را یک بعدی تربیت نکنید.
وی خطاب به مدیران ادامه داد: شما نباید از مسائل سیاسی غافل شوید و در کنار آموزش های نظری، علمی و اخلاقی به مسائل سیاسی نیز توجه داشته باشید ولی نکته قابل تامل در کنار این توجه دوری از سیاست زدگی است و باید حرکت در این مسیر را متعادل ادامه دهید.
پایان پیام/
نظر شما