انتخاب 25 نماینده تهران در نمایشگاه بیست و پنجم

تهرانی‌هایی که روز جمعه را برای بازدید از نمایشگاه کتاب انتخاب کرده‌اند، در کنار خرید و تفریح، یادشان نرفته نام 25 نماینده‌شان را در صندوق‌های سیار بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب بیندازند.

تهرانی‌هایی که روز جمعه را برای بازدید از نمایشگاه کتاب انتخاب کرده‌اند، خرید می‌کنند، تفریح می‌کنند، روی چمن‌های مصلا بازی می‌کنند و استراحت، اما یادشان نرفته شناسنامه‌هایشان را همراه بیاورند، آخر قرار است در دور دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، نام 25 نماینده‌شان را در صندوق‌های سیار بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب بیندازند.

 

درب شهید بهشتی، درب شماره 12 خیابان شهید قنبرزاده،‌ پشت بام شبستان و نمازخانه ضلع جنوبی شبستان، محل چهار صندوق سیاری بود که رای اهالی نمایشگاه کتاب و بازدید کنندگان از آن را در خود جمع می‌کرد.

 

از آنجا که صندوق‌ها سیار بودند و در ساعت‌های اولیه صبح به مناطق نزدیک به مصلا سرزده بودند، از ساعت 11:30 دقیقه رای گیری در نمایشگاه آغاز شد و از همان ساعات نخست رای‌دهندگان باید چند دقیقه‌ای به ایستادن توی صف رضایت می‌دادند.
 

همه راضی

با اینکه تنها 4 صندوق سیار برای اخذ رای بازدیدکنندگان از نمایشگاه درنظر گرفته شده بود، اما راه‌دهندگان از میزان زمان صرف شده در صفوف رای‌گیری راضی بودند.
سید انور بیدار، که غرفه‌دار کتاب‌های کمک درسی استادی در ضلع شمالی شبستان بود خود را به درب شهید قنبرزاده رسانده بود، نزدیک‌ترین صندوق به غرفه‌اش. راضی بود که توی صف معطل نشده و به همین راحتی رای‌ خود را در صندوق انداخته.


مختار قنواتی اما از جای‌گیری صندوق‌ها خیلی راضی نبود، چرا که با همسر و دو کودک 9 و 4 ساله خود فاصله غرفه کودک تا درب شماره 12 را طی کرده‌ بود، اما او هم از اینکه رای دادن معطلی نداشته راضی بود و می‌گفت: نه اینکه خلوت باشدها، زود همه را راه می‌اندازند.
 

نه باران، نه آفتاب
شعبه ثبت نام و اخذ رای سیار شماره 885 در ورودی شهید قنبرزاده مستقر بود و حبیب‌الله رضایی مسئول آن. به گفته او استقبال مردم از صندوق‌های سیار بیش از پیش‌بینی مسئولان بوده. رضایی که از اولین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی همراه صندوق‌های سیار بوده می‌گوید این اولین باری است که این همه رای در صندوق‌های سیار جا می‌گیرد.
دلیل اختصاص فضایی با مساحت تنها 20 متر به طوری که رای‌دهندگان مجبورند تا رسیدن نوبت، زیر آفتاب بایستند، سوالی بود که خبرنگار شبستان پرسید، اما مسئول شعبه پاسخی نداشت. او گفت که اختصاص مکان به عهده مدیریت نمایشگاه بوده.


ساعت به 4 بعد از ظهر نزدیک می‌شود، ابر‌های تیره آسمان مصلا را می‌پوشانند و رگبار بهاری قدم‌زدن‌ حاضران در محوطه مصلا را به دویدن تبدیل می‌کند، اما صف خارج غرفه20 متری صندوق سیار 885 به هم نمی‌خورد، به گفته رضایی تا این ساعت کنون بیش از 300 نفر پای این صندوق حاضر شده‌اند.
 

در جست‌وجوی صندوق
هرچند دقیقه یک بار مکان استقرار صندوق‌های سیار از بلندگو اعلام می‌شود که بر اساس آن یکی از صندوق‌ها مقابل سالن «ربع قرن جهاد فرهنگی»‌ است، اما جست‌وجوی خبرنگار شبستان و همه رای‌دهندگان برای یافتن آن بی‌نتیجه می‌ماند.


به گفته عظیم موسوی، مسئول فرهنگی سالن «ربع قرن جهاد فرهنگی» این صندوق از اذان ظهر بساط خود را جمع کرده و رفته. در میان جست‌وجوها و پرس‌وجوها راننده‌ای که صندوق‌ها و عوامل اجرایی آنها را با خود آورده به یاری بازدیدکنندکان می‌آید و محل جدید استقرار این صندوق سیار را خبر می‌هد، اما تا پایان ساعت رای‌گیری تنها کسانی که با این راننده هم‌کلام شدند توانستند از این تغییر با خبر شوند،‌ چرا که بلندگوهای شبستان همچنان محل استقرار قبلی را اعلام می‌کرد.


این در حالی است که برخی از مردم حتی از نبود علایمی که آنها را به طرف صندوق‌ها هدایت کند ناراضی بودند، چرا که با نام مکان‌ها و درب‌ها و جهت‌ها آشنایی چندانی نداشتند.


نبود امکاناتی مثل صندلی برای نشستن و میز برای نوشتن، تنها گلایه‌ شهربانو یعقوبی نبود که ساعت 10 صبح از فردیس کرج خود را با شلوغی مترو به ازدحام نمایشگاه رسانده بود، بلکه دیگر رای‌دهندگان در هر 4 شعبه سیار از آن ناراضی بودند.
 

صف طولانی، سهم رسانه ملی
با اینکه محل استقرار صندوق نمازخانه ضلع جنوبی شبستان به اشتباه روبه‌روی سالن «ربع قرن جهاد فرهنگی» اعلام می‌شود، اما طولانی‌ترین صف همین جاست. صفی که سهم دوربین شبکه دوم سیما می‌شود و تصویر این حضور با هر ارتباط مستقیم روی آنتن زنده رسانه ملی می‌رود.


وقتی بهمن دری،‌ معاون فرهنگی وزی ارشاد و رییس بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب پای این صندوق می‌آید تا رای دهد، فرصتی است تا خبرنگار شبستان از اینکه مردم از فضای اختصاص داده شده به صندوق‌ها و نبود امکانات راضی نیستند بگوید و دلیل را جویا شود، اما دری به رغم تایید اینکه تصمیم‌گیری درباره این موارد به عهده ریاست نمایشگاه است، می‌گوید: مصلا فضای بیشتری در اختیار ما نگذاشته است.


او که پس از گفت‌وگو با شبکه دو سیما و خبرگزاری شبستان داشت راهی دفتر خود می‌شد با یادآوری همراهان به صف رای دهندگان برگشت و رای خود را در صندوق انداخت.
 

شور و اشتیاق مضاعف
به گفته سیدعلی اکبر حسینی، نماینده شورای نگهبان این صندوق، برای به وجود آمدن شرایط مناسب برای فیلم‌برداری محل استقرار صندوق تغییر کرده و در نمازخانه ضلع جنوبی شبستان، جنب پله‌های آبشار و نزدیک به اتاق میهمانان ویژه تعیین شده است.


حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان، ارزیابی خود را از حضور بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب پای صندوق‌ سیار تحت نظارت خود چنین شرح داد: صندوق سیار را تا به حال به مکان‌های زیادی برده‌ایم، اما به نظر می‌آید کسانی که اینجا می‌آیند از آنجا که مخاطب فرهنگی‌اند، اطلاعات و آگاهی بیشتری دارند و حضورشان ارزشمند است. به علاوه افراد اینجا شور و اشتیاق زیادی دارند. جوان‌های نسل سومی خیلی استقبال کرده‌اند و با دیدن آنها آدم امیدوار می‌شود.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 129807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha