به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی صفی آریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، در مراسم گرامیداشت روز ماما گفت: ماما به عنوان حلقه مهم ارتباطی و هماهنگ کننده بین اعضای خانواده و تیم بهداشتی درمانی نقش بسیار مهمی در تامین سلامت زنان ایفا می کند.
وی با بیان اینکه ارائه مراقبت های مامایی با کیفیت بالا، عامل بالقوه ای در کاهش مرگ و میر مادران است، اضافه کرد: نقش مهم ماماها در کاهش میزان مرگ ومیر مادر و نوزاد، نشان دهنده موفقیت بزرگ جامعه مامایی کشور است.
وی با بیان اینکه ماما نقش پررنگی در سیستم بهداشت و درمان کشور ایفا میکند، تصریح کرد: متاسفانه شاهد این مسئله هستیم که سازمانهای بیمهگر با بخش مامایی قرارداد نمیبندند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با تاکید براینکه یکی از مهم ترین نقش های ماما در دوران بارداری است، گفت: شغل ماما، شغل پر مشقت و پرزحمتی است و به آن باید به عنوان یک عشق و یک نگرش آسمانی نگاه شود.
صفی آریان، عدم کد گذاری و تعریف نشدن خدمات مامایی را از مشکلات این قشر عنوان کرد وگفت: برغم سختی کار و فرسودگی زود هنگام در شغل مامایی، متاسفانه هنوز این شغل در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: اجرا نشدن قانون سختی کار درباره ماماها، فقدان پوشش بیمهای خدمات مامایی، زیر بار نرفتن بیمهها و بیکاری نزدیک به 35 هزار ماما در کشور تنها بخشی از مشکلات جامعه ماماهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ماما، نماد خدمت گزاری به مردم است که روز جهانی ماما، فرصت مناسبی برای جلب توجه هر چه بیشتر مردم و مسؤولان نسبت به جایگاه و اهمیت حرفه مامایی در ارتقاء سلامت خانواده و تأمین سلامت است.
صفی آریان با بیان اینکه براساس استانداردهای جهانی به ازای هر یکهزار زایمان طبیعی، باید 10 ماما در نظام سلامت به کار گرفته شود، اضافه کرد: با رعایت این استاندارد، عملا شاهد مامای بیکار و هدر رفت هزینههای صرف شده برای آموزش این قشر نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: بکارگیری ماما در خط اول درمان سبب کاهش بسیاری از هزینهها میشود و مسئولان اجرایی نیز باید در جهت ارتقای سطح علمی ماماها و رعایت حق و حقوق آنان تلاش کنند.
وی با تاکید براینکه ماماها به عنوان یکی از اعضای جامعه پزشکی نقش و وظیفه محوری در حفظ و ارتقای سلامت مادر و کودک برعهده دارند، اظهار داشت: حیطه کاری ماماها شامل تمامی مراقبت های عادی دوران بارداری، مشاوره های دوران بلوغ، تشخیص و درمان بیماری های شایع دستگاه تناسلی و مشکلات دوران پیری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: جلوگیری از مرگ مادران به عنوان یکی از اهداف مهم کشورها نیازمند برنامه ریزی دقیق و انجام مراقبت های لازم در این دوران است و ماما به عنوان عضو اصلی در مراقبت از مادر نقش مهمی در این خصوص ایفا می کند.
پایان پیام/
نظر شما