هدفمندی یارانه ها گام نخست را با موفقیت پشت سر گذاشت

استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قانون هدفمندی یارانه ها در سال اول اجرای خود علی رغم وجود چالش های پیش رو، عملکرد مطلوبی داشت و گام نخست را با موفقیت پشت سر نهاد.

عباس رستمی آزاد، استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، اظهارداشت: این قانون توانست در سال اول اجرا با وجود تمام چالش‌های پیش روی خود، عملکرد مطلوبی را در پی داشته باشد.

 

وی ادامه داد: طرح تحول اقتصادی و به طور مشخص فاز اول قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را بسیاری از تحلیل‌گران اقتصادی کشور یک انقلاب اقتصادی تلقی می‌کنند.

 

استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران، همکاری دولت و مجلس را برای هر چه دقیق‌تر اجرا شدن این طرح ملی یکی از عوامل مهم در موفقیت هدفمندی یارانه‌ها دانست و اظهارداشت: اگر این تعامل سازنده نبود بدون شک این طرح ابتر می ماند.

 

وی تصریح کرد: همراهی و همدلی مردم عامل دیگر موفقیت این طرح عظیم اقتصادی بود.

 

رستمی با بیان اینکه اجرای این طرح بزرگ اقتصادی بدون همراهی مردم ممکن نبود، تاکید کرد: طرح هدفمندی یارانه‌ها یک طرح مردمی است که سبب شد سال اول که سالی سرنوشت ساز برای ادامه طرح تحول اقتصادی به شمار می‌رود با موفقیت سپری شود.

 

این مدرس و محقق علم اقتصاد ابراز داشت: اکنون باید پذیرفت که تعامل مثبت دولت و مجلس و همراهی مردم، عدالت در توزیع یارانه‌ها را به همراه داشته است و بدون تردید ادامه مسیر در صورت وجود تفاهم و تعامل تمام دست‌اندرکاران نتایج درخشانی را برای اقتصاد ایران در آینده به همراه خواهد داشت.

 

وی گفت: اقتصاد ایران به هر حال یکسال تجربه هدفمندی یارانه‌ها را پشت سر گذاشت و از صنعت گرفته تا کشاورزی و از حامل‌های انرژی گرفته تا سایر بخش‌ها از جمله کشاورزی در سالهای آتی با تجربه‌ای گرانبها مسیر تغییر و تحول بنیادی در اقتصاد ایران را خواهند پیمود.

 

وی خاطرنشان کرد: افزایش صادرات غیرنفتی طی 8 ماهه گذشته و رسیدن به رکورد 5/27 میلیارد دلار را می‌توان یکی از نتایج مثبت هدفمندی یارانه‌ها به شمار آورد هر چند که برخی از واحدهای صنعتی از عدم تخصیص اعتبار لازم برای بخش صنعت گله دارند اما به طور کلی وزارت صنعت معدن و تجارت گام اول را موفق برداشت.

 

استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران بیان داشت: هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند در سال های آینده، ایران را به یک قطب قدرتمند کشاورزی در خاورمیانه تبدیل کند.

 

وب ادامه داد: با توجه به اینکه ایران رتبه اول تولید پسته و انار، رتبه دوم تولید خرما و زردآلو و رتبه سوم تولید بادام، گردو و کیوی و گیلاس را در سطح جهان دارد با مدیریت عرضه و تقاضا بخش کشاورزی و باغداری ایران توان جهانی شدن را دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: همسو با سایر وزارتخانه‌های اقتصادی، وزارت نفت را می‌توان یکی از وزارتخانه‌هایی دانست که عملکرد مطلوبی را در یکسال گذشته از هدفمندی یارانه‌ها برای خود ثبت کرده است.

 

وی افزود: کاهش قابل ملاحظه مصرف بی‌رویه بنزین و سایر حامل‌های انرژی را می توان یکی از نقاط پررنگ و با ارزش هدفمند کردن یارانه‌ها دانست.

 

دکتر رسمتی آزاد خاطرنشان کرد: بحث مدیریت انرژی سالها در ایران مطرح بود و سهمیه‌بندی بنزین در سال 86 را می‌توان سرآغازی برای جلوگیری از مصرف بی رویه تلقی کرد اما الگوهای نامتعادل مصرف و قاچاق سوخت یکی از چالش‌هایی بود که می‌بایست برای آن چاره‌ای اندیشید.

 

وی گفت: سال گذشته و پس از هدفمند کردن یارانه‌ها میزان مصرف کنترل شد و مصرف بنزین و گازوئیل در کشور به تعادل رسید و شاهد بودیم که در این یک سال در مصرف بنزین 6 درصد، نفت کوره 36 درصد و کاهش قابل ملاحظه مصرف گاز در بخش خانگی از پیامدهای مثبت هدفمندی یارانه‌ها بود.


وی بیان داشت: اگر قانون هدفمند کردن یارانه ها اجرا نمی شد، امروز روزانه بیش از 120 میلیون لیترمصرف بنزین داشتیم و مصرف گاز نیز بیش از 200 میلیارد متر مکعب در سال برای مصارف خانگی می بود و آمارهای کنونی حاکی از آن است که مردم در مصرف حامل های انرژی حساب شده تر از سال های قبل به مصرف این فرآورده ها پرداختند.

 

این استاد دانشگاه در پایان گفت وگوی خود، همبستگی دولت و مجلس همچنین ایستادگی ملت ایران را عامل موفقیت این طرح بزرگ اقتصادی عنوان کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 128999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha