به گزارش خبرنگار شبستان، دومین نشست سرای اهل قلم در اولین روز از برپایی بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب به مراسم رونمایی از مجلد پزشکی ایران و اسلام اختصاص یافت که در آن اساتیدی همچون دکتر علیاکبر ولایتی، دکتر شمس اردکانی، دکتر سیدعلیرضا مرندی، احمد نثاری، فرید قاسملو و حجتالاسلام خاموشی حضور داشتند.
دکتر سیدعلیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به انتشار کتب و مجلاتی مربوط به طب سنتی و جدید در فرهنگستان علوم پزشکی گفت: گروه طب سنتی در ایران مشغول به کار در فرهنگستان علوم پزشکی هستند و کارهای گستردهای در مورد طب معنوی انجام دادهاند.
دکتر مرندی با بیان اینکه دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام به همت دکتر ولایتی به چاپ رسیده است، گفت: از سال 83 انجام این کار به تصویب رسید و زحمات و وقت زیادی صرف آن شد و سرانجام این دایرهالمعارف به همت انتشارات امیرکبیر از چاپ خارج شد.
وی با اشاره به سنگینی کار دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام اظهار داشت: موهای دکتر ولایتی بعد از این دایرهالمعارف خاکستری شد و گویا کار وزارت امور خارجه سبکتر از کار تدوین و چاپ این دایرهالمعارف بوده است. ایشان با توجه به وظایف سنگینی که دارند همت بلندی برای انتشار این کتاب صرف کردند.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به چاپ یک مجلد از دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام در پنج سال متوالی یادآور شد: این دایرهالمعارف پنج مجلد است که به نظر میرسد سالی یک مجلد آن به چاپ برسد. در مجلد اول حروف اول و ب تکمیل شدهاند و بر این اساس زندگی ابن سینا و مقالات وی را میتوان در این مجلل یافت.
بر اساس این گزارش، دکتر شمس اردکانی، رییس دانشکده طب سنتی در این نشست با بیان اینکه کلید کار دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام از پنج سال زده شد، اظهار داشت: در ابتدا یک تیم 15 نفره برای تدوین این دایرهالمعارف مشغول شدند و با گذشت زمان کار سنگینتر شد و بر تعداد افراد نیز افزوده شد. در حال حاضر که مجله طب سنتی ایران و اسلام را منتشر میکنیم واقعا متوجه میشویم که جای این دایرهالمعارف کجا است.
شمس اردکانی ضمن تشکر از رییس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: انتشارات فرهنگستان علوم پزشکی کارهای خوبی ارایه میدهد و انتشار دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام یکی از کارهای اساسی زیربنایی این انتشارات محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، فرید قاسملو، سخنران دیگر این نشست با بیان اینکه هر مجلد از دایرهالمعارف پزشکی ایران و اسلام شامل 400 مقاله است، گفت: تا پیش از اینکه این دایرهالمعارف به زیور طبع آراسته شود کتب شیوهنامه دایرهالمعارف، مدخلنامه دایرهالمعارف، گزیده تصاویر پزشکی ایرانی – اسلامی، اختصارات منابع و مجله طب سنتی به چاپ رسید.
به گفته قاسملو، تصاویر بکری در کتاب گزیده تصاویر پزشکی ایرانی اسلامی منتشر شده است که نوشتههای آن به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است و 400 مجلد این کتاب در اختیار کتابخانه ملی قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما