اساتید باید انعطاف لازم را در برابر دانشجویان داشته باشند

رییس دانشگاه تبریز، داشتن نیروی انسانی متخصص را بزرگترین سرمایه یک کشور ذکر کرد و گفت: اساتید و معلمان باید انعطاف لازم را در برابر دانشجویان داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دکترسید محمد تقی علوی، رییس دانشگاه تبریز، در مراسم بزرگداشت هفته آموزش و روز معلم در این دانشگاه، برگزاری بزرگداشت هفته آموزش و روز معلم را فرصتی برای مطالعه و مرور عملکرد یکسال گذشته و تجلیل از فعالان این عرصه عنوان کرد و گفت: دانشگاه ها باید در حرکتی جهاد گونه قله های ترقی را در پیش بگیرند و در این راستا همه اساتید باید نقش موثری داشته باشند.

 

علوی داشتن نیروی انسانی متخصص را بزرگترین سرمایه یک کشور ذکر کرد و افزود: امروزه ذخایر یک کشور را تنها منابع زیر زمینی و وسعت آن کشور تعیین نمی کند بلکه تولید دانش و علم و داشتن نیروی انسانی ماهر تعیین کننده است.

 

به گفته وی در حال حاضر توجه به وضعیت نخبگان در کشور و توسعه منابع انسانی وظیفه اول دانشگاه ها است و باید در سرلوحه اقدمات مسئولان تراز اول کشور قرار بگیرد.

 

علوی در ادامه با بیان اینکه باید در نظام آموزشی کشور تجدید نظر صورت بگیرد، تصریح کرد: با ارایه طرح و پیشنهاد اساتید می توان در این زمینه گام های موثری برداشت چرا که آموزش بنیان پژوهش است و باید در زیر ساخت های آموزشی تجدید نظر صورت گیرد و از مدارس ابتدایی این کار عملیاتی شود.

 

به گفته وی امروزه مسئله جدی در آموزش یادگرفتن مبتنی بر حافظه محوری است در حالی که در فرایند یک یادگیری صحیح علاوه بر شنیدن، مشاهده، آزمایش و پژوهش نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

 

رییس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه باید اساتید انعطاف لازم را در برابر دانشجویان داشته باشند، افزود: اساتید باید ضمن شناخت مهارت های فردی دانشجویان آنها را تقویت کنند به طوری که امروزه تمام تلاش های نظام سلطه بین الملل ایجاد ناامیدی و یاس در دانشگاه ها است که در این زمینه مهمترین رسالت اساتید و دانشگاهیان ایجاد امید و احیای اعتماد به نفس جوانان است.

 

وی با اشاره به موفقیت های علمی کشورمان در طول چند سال اخیر و اینکه رشد تولید علم و فناوری در ایران یازده برابر رشد متوسط آن در دنیا بوده است، گفت: رشد علم در کشورمان طی سه سال گذشته صد در صد بوده است.

 

به گفته وی بر طبق پایگاه های استنادی بین المللی در سال 2011 آمریکا و اروپا در تولید علم رشد منفی داشته در حالی که ایران دارای 15 درصد رشد علمی بوده است.

 

رییس دانشگاه تبریز رشد تولید علمی این دانشگاه را در سال های اخیر چشمگیر ذکر کرد و افزود: آهنگ رشد تولید مقالات این دانشگاه بر اساس استخراج پایگاه اسکوپوس scopus از سال 2009 الی 2011 بیش از 70 درصد بوده است که این مقدار تولید علم در بین سایر دانشگاه ها بیشتر بوده است.

 

به گفته وی بر اساس استخراج پایگاه اسکوپوس scopus کل تولید مقالات اساتید دانشگاه تبریز در سال 1388 به میزان 626 مورد بود که این میزان در سال گذشته به هزار و 67 مورد رسیده است.

 

دکتر علوی رشد درآمد اختصاصی این دانشگاه را در سالهای اخیر صد در صد عنوان کرد و افزود: در سال 1387 در آمد اختصاصی این دانشگاه یک میلیارد و 700 میلیون تومان بود که این مقدار در سال گذشته به 13 میلیارد تومان رسیده و پیش بینی می¬شود که امسال به 18 میلیارد تومان برسد.

 

رییس دانشگاه تبریز دانشگاه تبریز را مشهدالشهدای دانشگاه های ایران و دومین دانشگاه بزرگ و جامع کشورمان بیان کرد و گفت: همه دانشگاهیان این دانشگاه باید برای ارتقا و حفظ این جایگاه به همدیگر کمک بکنند.

 

دکترجمشید اسماعیلی، مدیر امور فنی دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه در سال های اخیر پیشرفت و اجرای پروژه های این دانشگاه رشد چشمگیری داشته است، یادآور شد: درچند سال گذشته 30 پروژه مهم در این دانشگاه به اجر آمده که هزینه آنها از درآمدهای اختصاصی بوده است.

 

اسماعیلی مستندسازی زمین های این دانشگاه را از دیگر اقدامات مهم این دانشگاه برشمرد و افزود: این موفقیت ها در سایه حمایت مسئولان این دانشگاه فراهم شده است.

 

گفتنی است، در خاتمه این مراسم از 12 استاد بازنشسته، 19 مدرس و شش کارشناس نمونه این دانشگاه تجلیل به عمل آمد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 128886

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha