به گزارش خبرنگار شبستان، اولین نشست سرای اهل قلم در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به بزرگداشت استاد شهید مرتضی مطهری اختصاص یافت که در این نشست دکتر عبدالله نصری به سخنرانی پرداخت.
دکتر عبدالله نصری با بیان اینکه شهید مطهری با تمام اقشار و اصناف در تعامل بود و با افراد مختلف گفتوگو میکرد، گفت: این استاد بزرگوار خود را به گروه خاصی حتی متدینین محدود نمیکرد و با کسانی که تفکر دینی نداشتند مواجه میشد و با آنها بحث و گفتوگو میکرد.
وی با بیان اینکه استاد مطهری در تعامل با افراد مختلف ذهناش را رشد میداد، عنوان کرد: نظام ذهنی این استاد در تعامل با اندیشههای مختلف متحول شد و هرگز یکسویه نبود، ذهن ایشان در یک جهت خاص حرکت نمیکرد و به همین دلیل ایشان میتوانست تحلیلهای دقیقی بر روی شخصیتها انجام دهد.
این استاد دانشگاه استقلال فکری را از دیگر ویژگیهای بارز شهید مطهری عینوان کرد و افزود: متفکر اصیل متناسب با اوضاع و احوال جامعه و زمانه سخن نمیگوید بلکه آنچه حق است، بیان میکند زیرا استقلال فکری دارد.
به گفته دکتر نصری، فرهنگ نقد در جامعه ما رواج ندارد و مواجهه افراد با متفکران به طور نقادانه نیست.
این استاد با انتقاد از مجالس بزرگداشت در کشور ما اظهار داشت: اکثر این مجالس بعد از فوت بزرگان صورت میگیرد، در صورتی که باید در زمان حیات افراد برگزار شود و اندیشههای آنها نقد شود اما متأسفانه ما وقتی کسی را میپذیریم وی را مقدس میکنیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقد به تحول فکری و اندیشههای افراد کمک میکند و شهید مطهری از معدود کسانی بود که اندیشههایش را در معرض نقد قرار میداد.
وی خاطرنشان کرد: باید تحلیل کنیم که چرا مطهری، مطهری شد و دوم اینکه باید بررسی کنیم چه کاری باید انجام دهیم تا در جامعه ما افرادی نظیر شهید مطهری پیدا شوند و مسلما یکی از اقدامات مؤثر در تحقق این امر این است که کاری کنیم تا افرادی که مستقل فکر میکنند هزینه آنچنانی نپردازند.
به گفته این استاد دانشگاه، متفکر اصیل همچون شهید مطهری استدلال دارد و بر اساس آن حرف میزند و هرگز به دنبال محیط، مقام و جاه و پول نیست.
دکتر نصری انصاف علمی را از دیگر ویژگهای بارز شهید مطهری عنوان کرد و افزود: شهید مطهری در عین اینکه یکی از کتابهای استاد زرینکوب را نقد کرد اما بسیار از ایشان تجلیل میکرد و حتی کتاب کارنامه اسلامی این استاد را میستود و وقتی کتاب 23 سال منتشر شد شهید مطهری از استاد زرینکوب درخواست کرد که برای آن نقد بنویسد و مرحوم دکتر زرینکوب قرار شد در کتابی که در مورد امام علی (ع) مینویسد به برخی از مسایل لازم که نقدی در کتاب 23 سال است، اشاره کند.
به گفته وی، شهید مطهری یک شخصیت علمی را به خاطر یک اختلافنظر به طور کلی طرد نمیکرد بلکه سعی میکرد از وی در مسیر خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه شهید مطهری به مدیریت اعتقاد داشت، اظهار داشت: شهید مطهری حتی ذهن خود را مدیریت میکرد و معتقد بود انسان باید حتی عبادت خود را مدیریت کند. یادداشتهای دقیق شهید مطهری نشانگر مدیریت ذهن و قلم ایشان است.
پایان پیام/
نظر شما