به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، در مراسم تجلیل از اساتید بازنشسته این دانشگاه، حقوق متقابل معلم و متعلم مهمترین حلقه مفقوده در نظام آموزشی امروز است، گفت: بخشی از روابط استاد و شاگرد، امروز مورد غفلت قرار گرفته و به طور طبیعی آثار وضعی خود را به دنبال دارد که تابع نیتها نیستند و باید برای آنها چارهای اندیشید.
وی به فرازهایی از رساله حقوق امام سجاد(ع) در باب حقوق معلم و شاگرد اشاره کرد و خطاب به اساتید حاضر در این مراسم، افزود: حق دانشجو و دانش طلب این است که بدانی خدا تو را سرپرستی و ولایت داده، نسبت به کسی به او علم میآموزی و اگر در تعلیم مردم کریمانه بیاموزی و حریم آنها را حفظ کنی و در این مسیر آنها را به رنج نیندازی خداوند دانش را بر تو افزون میکند.
وی از جمله حقوق متقابل معلم بر دانش آموز و دانشجو را تعظیم و اکرام معلم، به نیکویی سخن گفتن و اشتیاق برای آموختن و شور و نشاط از خود نشان دادن برای کسب علم عنوان کرد و ادامه داد: امروز با جوانانی مواجهیم که نسبت به گذشته بسیار متفاوت هستند و میل به دانستن و علم جویی در آنها با آسیب هایی همراه است که البته این آسیبها در جوانان پسر مشهود و پررنگ است.
حجت الاسلام شفیعی، با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که در محیطهای علمی باید مد نظر باشد، ایجاد شور و شوق به دانش است که در حال حاضر با روال عادی تدریس در کلاسها دست یافتنی نیست، تصریح کرد: شرایط کنونی امروز نمیتواند جوانان ما را در حوزه علم به عشق و شوق و عطش بکشاند.
وی با بیان اینکه لازم است اساتید با طرح خاطراتی از دوران دانشجویی خود و استفاده از راههای تربیتی، انگیزه تحصیل و علم جویی را در جوانان بیدار کنند، اضافه کرد: مسائل علمی، عادی و جاری و حداقلی میشوند که در نتیجه جوانان نمیتوانند معجزه بیافرینند و تحول بزرگ خلق کنند، اقتضائات علم مانند سختی، پافشاری و مجاهدت برای فرزندان ما لازم است.
وی به سالروز شهادت استاد مطهری اشاره کرد و اذعان داشت: مطهری کارنامهای درخشان و ارزشمند از تلاشها و نورافشانیها و خدمات دارد، فردی است که امام در سه نوبت برای شهادت ایشان پیام صادر کردند و تعابیر امام راحل(ره) در مدح این شهید عمدتاً ناظر بر جلوههای معلمی ایشان است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، خاطر نشان کرد: مطهری چهرهای است که برای دانشگاهیان ناشناس نیست و بخشی از تلاش علمی ایشان و عمر شریفشان در دانشگاهها و در ارتباط با دانشجویان و روشنفکران سپری شده است.
وی به اهتمام شهید مطهری برای مباحث علمی و گستردگی و تنوع منابع مطالعاتی ایشان اشاره کرد و یاد آور شد: این چنین است که آثار شهید مطهری پس از چهار دهه از زمان تألیف آنها هنوز به عنوان بخشی از منابع در بحثهای نظری و مجامع علمی مطرح است.
لازم به ذکر است، در این مراسم از مهندس شهلا اسلامی منوچهری، دکتر زبیده جزایری، دکتر غلامحسین سمیع و مهندس محمد علی سینا از اعضای هیئت علمی که سال گذشته به افتخار بازنشستگی نائل آمده بودند، قدردانی شد.
پایان پیام/
نظر شما