دروغگویی والدین عامل رواج دروغ در کودکان است

امام جمعه موقت همدان، بی‌توجهی والدین به زشتی دروغگویی، و عدم آگاهی خانواده‌ها از عواقب خطرناک دروغگویی را از عوامل رواج دروغ در بین کودکان عنوان کرد.

 حجت الا سلام محمد جوادی، امام جمعه موقت همدان با اشاره به آیات و روایات موجود در نکوهش دروغگویی به خبرنگار شبستان گفت: علی رغم توصیه‌هایی که در قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار(ع) درباره زشتی گناه دروغ شده است، اما باز هم شاهد شیوع دروغگویی در جامعه هستیم.

 

وی کوچک شمردن گناه دروغ، سرپوش گذاشتن بر گناهان، حسد، کینه، فریب دیگران، نفاق، ریا، دورویی، عیب‌جویی و... را از عوامل روی آوردن افراد به دروغگویی دانست و افزود: در پاره‌ای مواقع افراد به‌خاطر جلوگیری از رسوایی و بی‌‌آبرویی خود و یا رسیدن به مالی حرام به‌سادگی به دروغگویی روی می‌آورند.

 

امام جمعه موقت همدان با اشاره به حدیثی مبنی بر این‌که دروغ، کلید همه گناهان است، شیطان را یکی از عوامل تشویق افراد به دروغگویی عنوان کرد و اضافه کرد: شیطان با توجه به مسأله‌ای که در آفرینش انسان برای وی به‌وجود آمد، تلاش زیادی در تشویق انسان به دروغگویی دارد.

 

حجت الا سلام جوادی بر ضرورت آموزش راستگویی به فرزندان از سنین کودکی تأکید کرد و اظهار داشت: فرزند در دوران کودکی راست و دروغ را از هم تشخیص می‌دهد و به‌خاطر روح پاکی که دارد از دروغ بیزار است و همیشه سخن راست را بر زبان می‌آورد اما با اولین دروغی که از اطرافیان به‌خصوص والدین می‌شنود دروغگویی برای وی عادی می‌شود.

 

وی با اشاره به شیوع دروغگویی در جامعه، گفت: متأسفانه علی‌رغم تأکیداتی که قرآن کریم و ائمه معصومین (ع) بر نکوهش دروغگویی داشته‌اند اما باز هم شاهد شیوع دروغگویی در جامعه هستیم.

 

وی افزود: با توجه به اینکه کودکان تصویری از شخصیت پدر و مادر هستند لذا نیاز است که والدین از طریق آموزش پنهان و غیر مستقیم به کودکان خود درباره زشتی دروغگویی آموزش دهند.

 

امام جمعه موقت همدان تصریح کرد: وقتی کودک به سن( 4 تا 6 سالگی) می‌رسد نیاز است والدین به‌ وسیله بعضی از داستان‌ها و مثل‌ها، کودکان خود را با زشتی دروغگویی آشنا کنند.

 

حجت الا سلام جوادی با تأکید بر اینکه زنان و مردان در موقع ازدواج توجه داشته باشند، فردی را به همسری برگزینند که راستگو باشد، ادامه داد: وقتی کودک در مقطع سنی( 8 تا 10 سالگی) قرار دارد نیاز است والدین از طریق آموزش‌های مستقیم وی را با زشتی دروغ آشنا کنند.

 

وی رسانه‌ها به‌خصوص رسانه تصویری در آموزش راستگویی به کودکان و نوجوانان را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: در مقطع نوجوانی و جوانی نیز از طریق مهارت‌های تصویری و هنری و همچنین آیات و روایات توسط علما و والدین باید زشتی دروغگویی آموزش داده شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 128236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha