برگزاری کارگاه آموزش و پژوهش اخلاق محور در دانشگاه شهید چمران اهواز

کارگاه آموزشی با عنوان آموزش و پژوهش اخلاق محور به مناسبت هفته آموزش، ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمد علی فیروزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این کارگاه آموزشی، ارکان تعلیم و آموزش را شامل استاد، دانشجو، کتاب، مکان و مدیریت عنوان کرد و گفت: شرایط استادی دانش، مهارت و هنر، عشق و علاقه به تدریس است.

 

وی با بیان اینکه معلمی غیر از مدرک تحصیلی، شرایط عمومی و فردی دیگری نیز دارد هنری است که هر کسی نمی تواند آن را داشته باشد و در زمینه مقدمات و ملزومات معلمی، چگونگی حضور استاد در کلاس درس، مدیریت کلاس، تعامل با دانشجو و حدود رابطه استاد و شاگردی، برخورد عادلانه( در نگاه، پرسش و نمره) به دانشجویان، جلوگیری از انحراف درس و بحث موارد غیردرسی، شکوفا کردن ذهن دانشجویان از طریق طرح سؤال های عالمانه در متن درس و... مطالبی ارائه داد.

 

همچنین دکتر علیرضا زراسوندی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، با تشریح موازین اخلاق پژوهشی، به چاپ 17 هزار و 800 مقاله در سال جاری توسط اساتید دانشگاهی ایران در مجلات داخلی و خارجی، اشاره کرد و افزود: ایران 26 درصد تولید علم منطقه را در اختیار دارد که رقم کمی نیست.

 

وی با بیان اینکه ایران 11 درصد بیش از متوسط تولید علم دنیا را به خود اختصاص داده و این رقم تولید علم و انجام پژوهش و تحقیق، ممکن است مقدار جزیی خطا داشته باشد، تصریح کرد: انحرافات پژوهشی دانشگاه‌ها رقم بسیار کمی را تشکیل می‌دهد و حدود 80 درصد خطاها ناشی از عدم آگاهی نسبت به آن مسئله بوده است.

 

وی با اشاره به تدوین منشور اخلاق پژوهشی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسیده است، یاد آور شد: دانشگاه شهید چمران اهواز این افتخار را داشته که در تألیف این کتابچه همکاری کند و انتشارات دانشگاه آن را چاپ و منتشر کرده است.

 

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه این کتابچه برای همه دانشگاه‌های کشور ارسال شده است، خاطر نشان کرد: دستورالعمل اجرای برخورد با تخلفات پژوهشی هفته آینده نهایی و به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 128101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha