به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، امروز (11 اردیبهشت) در نخستین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت ریشه در فرهنگ و تاریخ اسلامی دارد، گفت: فرهنگ از خود گذشتگی و شهادت در راه آرمان ها و ارزش های مقدس الهی در طول بشریت وجود داشته است که البته از اول، انبیاء الهی پیشقراولان این نهضت بوده اند.
وی افزود: شهادت، ایثار و از خودگذشتگی در راه ارزش های والای الهی جزو سنت های الهی است و در طول بشریت این سنت رواج داشته است.
جلال زاده، درجه رفیع شهادت را مرتبه و جایگاهی برای انسان های برگزیده خداوند دانست و ادامه داد: همان گونه که می بینیم امامان معصوم (ع) همگی به این درجه رفیع نایل شده اند که این نشان از اهمیت و والایی این مقام رفیع (شهادت ) در نزد خداوند است.
وی شهادت و توجه به ترویج فرهنگ ایثارگری در جامعه را در تعالی هرجه بیشتر و بهتر جامعه موثر ارزیابی و خاطر نشان کرد: توجه جوانان به فرهنگ ایثار و شهادت و چگونگی تربیت آنان از جمله مسائلی است که باید به آن توجه ویژه ای شود.
استاندار آذربایجان غربی افزود: بالاترین درجه ای که عرفا و علما به آن جایگاه می رسند مرحله ای است که از جان خود در راه آرمان ها می گذرند که شهدا با توجه به این که بیشترشان را قشر جوان جامعه تشکیل می دهند به این مرحله رسیده اند.
جلال زاده، شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را برگرفته از فرهنگ ایثار و شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا دانست و افزود: انقلاب اسلامی ایران با توجه به فرهنگ ایثار و شهادت دین مبین اسلام شکل گرفته است که این امر باعث ماندگاری و تاثیر گذاری آن در جوامع مختلف است.
وی تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نشان از مورد اهمیت قرار دادن این مسئله از سوی دولت خدمتگزار دانست و گفت: بیشترین توجه به ابعاد مختلف انقلاب شکوهمند اسلامی و دفاع مقدس در دوران دولت های نهم و دهم صورت گرفته است که این نشان از اهمیت این موضوع از دید دولت خدمتگزار دارد و تشکیل شوراهایی از جمله شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاییدی بر این مدعاست.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به میزان اثر بخشی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، گفت: در برگزاری مراسم مختلف در رابطه با انقلاب و دفاع مقدس نباید دچار عادت و یکنواختی شد چراکه این موضوع باعث کاهش میزان اثر بخشی این مسائل در بخش های مختلف می شود و توجه به خلاقیت و ابتکار در این موضوع نباید فراموش شود چرا که خلاقیت و ابتکار ضامن ماندگاری و حرکت های مختلف است.
جلال زاده گفت: دستگاه های مختلف اجرایی و در حالت کلی تک تک افراد جامعه میراث دار و امانت داران خط ایثار و شهادت هستند و باید این میراث را حفظ کنیم.
وی مخاطبان ویژه و برگزار کنندگان ویژه مراسم های مربوط به حوزه دفاع مقدس را قشر جوان و نوجوان جامعه دانست و افزود: شهدا شاخص های ما هستند و در این زمینه جوانان می توانند با خلاقیت و ابتکار های خود بهتر و بیشتر در این موضوع اثر بخش باشند.
جلال زاده با اشاره به اهمیت برنامه های ایثار و شهادت بر هماهنگی هرچه بیشتر دستگاه های اجرایی استان با این شورای تاکید کرد.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه خواستار استخراج تقویم جهادگران و شهدای بومی استان شد.
حجت الاسلام کریمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت بحث ایثار و شهادت و مرتبط بودن این موضوع با تمام دستگاه های اجرایی استان، گفت: برای اولین بار 10 مستند در زمینه نقش استان در چگونگی شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی و 10 مستند در زمینه نقش استان در دفاع مقدس و رونمایی از 6 جلد کتاب از خاطرات شفاهی سرداران و بسیجیان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تولید و منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما