جمهوری اسلامی باید مانیفست سینمای دینی خود را تعریف کند

مجید شاه حسینی معتقد است برای زیبایی شناسی هنر شیعی باید تعاریف جدیدی وضع شود و بعد از 33 سال زمان آن رسیده که جمهوری اسلامی ایران مانیفست سینمای دینی خود را تعریف کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید شاه حسینی، پژوهشگر سینما و استاد دانشگاه در نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی گفت: سینما اگر چه هفتمین هنر اسن و از همه دیرتر رسیده است اما از دیگر رشته های هنری شتاب و عجله بیشتری دارد.


شاه حسینی افزود: خاستگاه سینما را در مغرب زمین می دانند و کاربرد تکنولوژی غربی در آن از دیگر رشته های هنری بیشتر است. سینما هنری است که غایت تکنولوژی غرب در آن قابل مشاهده است.


این پژوهشگر با بیان این که ما به عنوان هنرمندان دینی باید سهم خود را از سینما طلب کنیم، افزود: اگر سینما نمی توانست از زیبایی های الهی و دینی و زیبایی نور ولایت جلوه ای بر ما بتاباند، ما را باسینما کاری نبود و آن را به حال خویش رها می کردیم.
 

شاه حسینی در معرفی سینمای غربی گفت: در قصه غربت انسان مغرب زمین، سینما طاووس هزار رنگ است که جلوه می فروشد و رنگ های خود را به رخ همگان می کشاند.
 

وی ادامه داد: اما شاید بتوان سینمای شیعی را عنقا نامیدو سینماگر شیعی آئینگی پیشه می کند و از خود چیزی ندارد چرا که آئینه فقط نور کحبوب را می تاباند و تجلی گاه محبوب است.


این منتقد سینما با بیان اینکه سینماگر شیعی تحت تاثیر جوایز جشنواره های سینمایی قرار نمی گیرد، افزود: هن هیچ گاه نمی تواند هنرمند شیعی را آلوده کند و در عین حال هنر این هنرمند هم به طاووسی گری آلوده نمی شود.


وی در باب ویژگی های هنر شیعی گفت: ظاهر هنر شیعی بیانگر باطنی دیگر است و به خود دعوت نمی کند بلکه به خدا دعوت می کند.


شاه حسینی هنر شیعی را حق جو خواند و اظهار داشت: همانگونه که امیر المومنین علی (ع) گفته است ضرورت شناختن حق، شناخت باطل است، از این رو اگر بخواهیم به قله های سینمای شیعی دست یابیم باید ابتدا سینمای متعارف را بشناسیم.


وی گفت: تا وقتی که در دانشگاه های کشور ما 36 حالت نمایشی حکمای جن زده یونان تدریس می شود که غایت همه این حالات نمایشی نشام دادن اوضاع گناه آلود و پر فریب و سالوس است از سینمای کشورمان چه انتظاری می توان داشت؟!


این پژوهشگر سینما با بیان اینکه نباید در باطل بمانیم، افزود: در زیبایی شناسی هنر شیعی باید تعاریف جدیدی وضع کرد و بعد از گذشت 33 سال جمهوری اسلامی باید مانیفست سینمای دینی خود را تعریف و ارائه کند.


وی ادامه داد: باید حالات نمایشی متناسب با تعالیم شیعی را برای سینمای کشور تعریف و وضع کنیم.

 

گفتنی است، نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی دهم و یازدهم در دونوبت صبح و عصر در تالار سوره حوزه هنری بر گزار می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 127852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha