تقریب مذاهب یک امر استراتژیک برای جهان اسلام است

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به دستاوردهای عظیم ترویج گفتمان تقریب مذاهب برای مسلمانان از این گفتمان به عنوان امری استراتژیک یادکرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، حجت الاسلام عبدالکریم بی آزار شیرازی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، شب گذشته(10اردیبهشت) در مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه مذاهب شعبه سنندج، اظهار داشت: تقریب یک امر تاکتیکی و مصلحتی نیست بلکه امری استراتژیک برای جهان اسلام بوده و هدفی جز حاکمیت قرآن و اسلام ناب محمدی را ندارد.

 

وی افزود: پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و از صدر اسلام تاکنون دو جریان عمده تسنن و تشیع در جهان اسلام وجود داشته و خواهند داشت.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به عنوان مؤسس دانشگاه مذاهب اسلامی و بنیانگذار مجمع جهانی تقریب مذاهب همواره از این گفتمان برای تقویت وحدت و همدلی بیش از پیش مسلمانان یاد کرده اند.

 

حجت الاسلام بی آزار شیرازی خاطر نشان کرد: تقریب مذاهب به معنای انصراف مسلمین از عقاید خاص کلامی و فقهیشان نیست بلکه یک رفتار و گفتمانی پیشرو در مقابله با دشمنان اسلام و اهداف شوم آنان است و هدفی جز گسترش همدلی و همکاری مذاهب اسلامی و شناخت بیشتر آنان از یکدیگر را ندارد.


وی افزود: احیای سنت مراوده علمای مذاهب مختلف اسلامی به حوزه های یکدیگر و معرفی هرچه بیشتر مشترکات بسیار مذاهب با یکدیگر از جمله دیگر اهداف گفتمان تقریب بوده و دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در همین راستا شکل گرفته است.


این مقام مسئول عنوان کرد: در چند سال اخیر بسیاری از مشکلات و اختلافات فقهی بر اساس فقه مقارن برطرف شده و 50 قانون از قوانین کشورهای اسلامی مطابق با فقه اهل بیت شده است که همگی این موارد به دلیل گفتمان تقریب و ارائه فقه مقارن در بین فتاوای اهل سنت و اهل تشیع است.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: سرگرم کردن مسلمانان به اختلافات تاریخی، هدف اصلی جبهه اسکبار بوده و در این راستا با بهره مندی از تمام توان تبلیغاتی خویش سعی بر خدشه دار کردن صفوف به هم وپیوسته مسلمانان دارند.


حجت الاسلام بی آزار شیرازی تصریح کرد: اهانت به مذاهب اسلامی خط قرمز ما بوده و باید همه مسلمانان با هوشیاری و دقت همه جانبه در برابر این هجمه ایستادگی نمایند.


وی خاطر نشان کرد: پیام اسلام پیام وحدت، امنیت و برادری است و مقام معظم رهبری نیز همواره در فتاوای خویش جدال به برادران مسلمان را ممنوع و حرام دانسته اند و احیای گفتمان تقریب را امری ضروری برای جهان اسلامی معرفی کرده اند.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون دانشگاه مذاهب اسلامی با بهره مندی از اساتید مجرب خویش در تهران، سنندج و زاهدان به بیش از 600 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه خدمات آموزشی می کند، اذعان کرد: علاوه بر دانشجویان داخلی دهها دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف اسلامی و از مذاهب گوناگون در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.


حجت الاسلام بی آزار شیرازی اظهار داشت: تقویت شعبات این دانشگاه در شهرهای مختلف و ارتقای کیفی خدمات آموزشی از جمله اهدافی است که در سال تحصیلی آتی پیگیری خواهد شد.


پایان پیام/

کد خبر 127811

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha