به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه عصر امروز در چهارمین اجلاس ارتقاء سلامت نظام اداری گفت: متاسفانه در نظام اداری ما یک اختاپوس ارتباطی وجود دارد که با بده و بستانهایی می دهند حتی در دستگاه قضایی مشکلاتشان را حل می کنند.
وی گفت: به عنوان مثال در یک ماجرایی که قوه قضاییه آن را پی گیری می کند به یکباره حکم های قارچ گونه صادر می شود که این همان فساد و اختاپوس پنهان در نظام اداری ما است.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: ما به مسئولین می گوییم برای رضای خدا از این بده و بستانها خارج شوید و برای اینکه نظام اعتماد مردم مجدداً جلب کند همکاری کند و دست از چنین کارهایی بردارد. تا ما دست از این ارتباطات مختلف برنداریم مشکلاتمان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در هر حال فکر می کنم ما به عنوان مسئولین نظام همه باید کمک کنند برای نظامی که براساس توحید شکل گرفته و با خون شهدا و تلاش امام و مجاهدت های مقام معظم رهبری این نظام به اینجا رسیده است.
رییس قوه قضاییه با بیان این مطلب که مردم ما باهوش و فهمیده هستند ادامه داد: مردم اعمال ما را می بینند و ما باید با همدلی و وحدت اعتمادی که با فساد بزرگ مالی دچار خدشه شده را مجدداً به دست آوریم.
وی تاکید کرد: فرهنگ نظارت پذیری را باید توسعه ببخشیم لذا در این راه می طلبد همه مسئولین کمک و یاری دهند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به فساد بزرگ مالی اظهار داشت: متاسفانه برخی می گویند دستگاه قضایی در این باره برخورد سیاسی کرده لذا باید بگویم که اصلاً چنین اتفاقی در دستگاه قضا و در رسیدگی به پرونده فساد مالی رخ نداده است.
وی گفت: میزان زیادی از مبلغ گفته شده که بیشتر از سه هزار میلیارد است اختلاس نشده بلکه در کسب و کار دیگری قرار داده شده که غیرقانونی بوده و این خود نشانه فساد است. نباید پنهان کاری کرد، در این زمینه نیز دستگاه قضایی پنهان کاری نکرده و دادگاه ها را علنی برگزار می کنند.
وی اضافه کرد: دادن کیفهای پر از پول رشوه جزو فساد است، رشوه هایی که داده شده و پولهایی که در جاهای دیگر هزینه شده فساد است و نباید اینها را کم انگاری کرد. فساد بزرگی صورت گرفته و متاسفانه اعتماد مردم ما مخدوش شده است.
وی تاکید کرد: قوه قضاییه با عزم راسخ این مساله را پی گیری می کند و پای این مساله ایستاده ایم و همچنین پوشاندن حقایق طمعی برای کسی ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان این مطلب با پی گیری دستگاه قضا در رابطه با مفاسد اداری هراس در دل مفسدان می افتد گفت: کسانی که به دنبال فساد در نظام های اداری و مخصوصاً فساد مالی هستند به گونه ای برخورد می شود که جرات انجام چنین کارهایی را نداشته باشند.
وی ادامه داد: تمام کسانی که به نحوی با این پرونده بوده اند را خواسته ایم برخی تخلفاتشان در حد اداری بود و برخی نیز رشوه های کلان در حد 12 میلیارد تومان گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه برخی با انجام صحبتهایی کار دستگاه قضا را در رابطه با رسیدگی به پرونده فساد مالی کم کاری می کنند گفت: دستگاه قضایی در این زمینه عادلانه برخورد می کند و کسانی که فکر می کنند ما در رابطه با دستگاه قضایی کم کاری می کنند به ما بگویند که به کجا نرسیده ایم. ما عالمانه و عادلانه برخورد می کنیم و نمی گذاریم از این وضع مفسدی فرار کند همچنین مسئولانی که متهم بوده اند را احضار کرده ایم.
وی گفت: متاسفانه اعتماد مردم آسیب دیده و خوشبختانه این اعتماد قابل ترمیم است. رهبر از روز اول در جلسات خصوصی و غیرخصوصی به من فرمودند که پی گیر قاطع این مساله باشم.
وی با تاکید به این مطلب که این موضوع اصلاً سیاسی نیست گفت: این اعتمادی که در مردم مخدوش شده قابل بازسازی است و مسئولین در این زمینه باید یکصدا و همدل باشند.
رییس قوه قضاییه در ادامه به موضوع نظارت و نظام اداری اشاره کرد و گفت: به موضوع نظارت در دستگاههای اداری می توانند از منظرهای مختلف به آن اشاره کرد.
وی امر به معروف و نهی از منکر را یکی از این منظرها دانست و ادامه داد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر از فرایض بزرگ دین و ادیان ما است ولی متاسفانه این فریضه در دستگاههای اجرایی و مردم کمرنگ شده است.
وی در ادامه گفت: تاثیر فساد بر زندگی مردم دومین منظری است که می توان به آن نگاه کرد. تمام کشورها ی دنیا در صدد این هستند که مبارزه با فساد را بر اصول قانونی آن و اصول قانونی آن پی گیری کنند و به دنبال راهی برای اینکه به نحو سیستماتیک با فساد مبارزه شود هستند.
وی گفت: فساد به پیشرفت در کشورها ضرر می رساند و نظام اداری فاسد هیچ موقع پیشرفتی نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه از وضعیتی که در آمریکا پیش آمده باید عبرت گرفت بیان کرد: یکی از دلایل وضعیت موجود در آمریکا فسادی بود که در نظام اداری انها وجود داشت. فساد در هیچ کشوری حتی کشورهای قدرتمند نتیجه مقبولی ندارد و دلسوزان هر نظام به این وا داشته که برای مقابله با آن فعالیت کنند.
آیت الله آملی لاریجانی اعتماد عمومی به نظام و حکومت ها را منظر سوم دانست و گفت: اگر اعتماد مردم به نظام و حکومتها کم شود مقبولیت یک نظام کاهش پیدا خواهد کرد مخصوصاً برای نظام دینی ما مهم است.
وی اعتماد مردم را سرمایه عظیم کشورها دانست و ادامه داد: کشور ما کشوری است که از حیص منابع بسیار سرمایه دار است ولی از منابع مهمتر حفظ اعتماد مردم برای کشور است.
وی اضافه کرد: مبارزه با فساد و مخصوصاً فسادهای مالی و اداری برای این است که اعتماد مردم از بین نرود.
رییس قوه قضاییه با اشاره به تضعیف اعتقادات دینی در مردم گفت: به غیر از فساد که در سیستم اداری وجود دارد و فساد دیگر ضربه زدن به اعتقادات مردم در حکومت های دینی است.
وی ادامه داد: مساله برخورد با مفاسد یکی از سیاست های مهم دستگاه قضا است. فساد اداری، بسیار امری مهم است که قوه قضاییه با آن برخورد می کند.
پایان پیام/
نظر شما