معلمی سوز و گداز می خواهد/معلم دلسوز از ارشاد انسان ها دست برنمی دارد

معلمی سوز و گداز می خواهد؛ چنین فردی در برابر همه دشواری ها و سختی های تعلیم و تربیت استقامت کرده، از کار خود لذت برده و لحظه ای از راهنمایی و ارشاد انسانها دست برنخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام مصطفی شجاعیان، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کهگیلویه وبویراحمد به مناسبت بزرگداشت مقام معلم پیامی به شرح ذیل صادر کرد.


بسم الله الرحمن الرحیم

 


((معلم الگویی مناسب برای زندگی انسان ها))

بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) درباره شأن معلم فرمود: معلم امانت دار است و انسان امانت اوست، برای درک و شناخت دشواری کار معلم باید در درجه اول موقعیت و شأن انسان شناسانده شود.

 

معلمی سوز و گداز می خواهد؛ شخصی می تواند به شغل معلمی بپردازد که در وجود خود عشق و علاقه وافری به انسان و انسان سازی داشته باشد، چنین فردی در برابر همه دشواری ها و سختی های تعلیم و تربیت استقامت کرده از کار خود لذت برده و لحظه ای از راهنمایی و ارشاد انسانها دست برنخواهد داشت.

 

آنان که براساس انگیزه ی غیر الهی به کار معلمی می پردازند به زودی خسته شده، از میدان در می روند. پیشوایان دینی فرموده اند که: <<کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم>>یعنی: انسان ها را با رفتارتان به خوبی ها دعوت کنید.

دانشمندان از نظر علمی این نکته را به اثبات رسانده اند که 90 درصد یادگیری ها توسط بینایی انجام می گیرد، پس شاگرد باید اول اصول اخلاقی و انسانی را در رفتار و کردار معلم مشاهده نموده و در نظرش انسانی مطلوب و برتر جلوه گرشود، سپس به پیروی و اقتباس از او بپردازد.

 

معلم باید هنرمند باشد. روان شناسان تربیتی معتقدند که 75 درصد موفقیت معلم در کار معلمی مدیون هنرمندی اوست؛ یعنی علاوه برداشتن معلومات و اطلاعات لازم، معلم باید با فنون روش تدریس معلمی آشنا باشد، به عبارت دیگر برخی ها پول دارند ولی نمی توانند از آن پول استفاده و بهره بگیرند و بعضی ها پول ندارند ولی با هوشمندی و ظرفیت های روحی نقش پول دارها رابازی کرده ، سود و بهره فراوان عایدشان می گردد.

 

پیامبر گرامی (ص) در یک فراز کوتاهی می فرماید:<<انکم لن تسعواالناس باموالکم فاسعوهم بطلاقه الوجه>>یعنی: اگر شما خواهید مردم را باثروت و مال های خود به طرف خویش جذب نمائید.این کار امکان پذیر نخواهد بود، ولی شما می توانید با گشاده رویی و حسن برخورد، همه مردم را به سوی خویش جلب کنید. زندگی همانند صحنه میدان جنگ است، همان طور که فرمانده نمی تواند دچار شک و تردید باشد؛ انسان ها هم در متن زندگی باید تصمیم گرفته و قاطعانه عمل نمایند، منتهی این تصمیم گیری ها باید با مطالعه و اندیشمندی صورت گیرند و عجولانه و شتاب زده نباشند.

 

معلم و مربی نیز در عین مهر، محبت، نرمش و ملایمت، باید دارای قاطعیتی باشد؛ یعنی شاگردان بدانند وقتی معلم دستور به انجام کاری می دهد باید آن را انجام دهند نه این که تصمیم ورای او پس از فرمان متزلزل و سست نمایند.

یکی از اصول اخلاقی وفای به قول و تعهد است، پس به غیر از مسئله دین ، منش و شخصیت هر انسانی ایجاب می کند که هرکسی به تعهدات خود عمل کند و معلم از نظر این که در محیط مدرسه با دانش آموزان در ارتباط است از سپردن تعها و قول ناگزیر است؛ چراکه همیشه به عنوان الگویی مناسب برای همه به خصوص دانش آموزان بوده و خواهد بود.

 

در پایان لازم می دانم از تلاشهای ارزشمند همه فرهنگیان در سنگر علم، دانش و تربیت تقدیر و تشکر نموده و موارد زیر را اول به خودم و سپس به همکاران عزیز متذکر شوم.

 

1- در هر حال خدا را ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانیم و آنچه رضای اوست انجام دهیم که (ماعندکم ینفد وماعندالله باق) کار برای خدا ماندگار است ولاغیر.

2- أتامرون الناس بالبر و تنسون أنفسکم، خدای ناکرده نکند که دیگران را به نیکی ها دعوت کنیم .از خودمان غافل شویم.

3- به دیگران محبت کنید؛ زیرا سبب همراهی و همسانی و اطاعت آور است زیرا پیامبر (ص) فرمود:(المرء مع من احب).

4- مدام و به صورت مستمر، تذکر و یادآوری به دانش آموزان را فراموش نکنیم.

5- مستمرا از روش مراقبه و محاسبه که موثرترین روش در تصحیح رفتار و حفظ کردار صالح و تداوم عمل ایمانی است، استفاده کنیم.

6- در مقابل عمل نیک به موقع و به جا، متناسب با میزان و نوع عمل و به اندازه، دانش آموزان را تشویق نموده به طوری که تشویق وسیله برانگیختن باشد نه هدف.

7- فرهنگ سازی اقامه نماز، قرآن و عترت در محیط مدرسه، خانواده و اجتماع اهمیت بدهیم که (الذین ان مکناهم فی الارض، أقاموا الصلوه و...).

8- استفاده بهینه و ارزشمند از فرصت و عمر که (الفرصه تمر مرالسحاب).

 

پایان پیام/


 

کد خبر 127655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha