خبرگزاری شبستان، تلاش یک ماهه مردم تونس بعد از تحمل 24 سال دیکتاتوری زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری فراری این کشور که در آغوش هم پیمان عربستانی خود جا گرفته است؛ به بار نشست و امروز مردم این کشور آزادی شیرین خود را همصدا با تونسی های مقیم برخی کشورها چون ژنو جشن می گیرند.
فرار خفت بار بن علی در ظرف کمتر از یک روز برابر با افتضاحی بود که حتی برخی از دوستان نزدیک وی چون «نیکلاس سارکوزی» رئیس جمهوری فرانسه، از پذیرش وی در کشور خود سرباز زد؛ با این هدف که بتواند دولت آینده تونس را که به یقین به خواست مردم این کشور خواهد بود، از حامیان خود قرار دهد.
بازتاب سریع و بی سابقه این انقلاب در تونس کشورهای دیکتاتور عربی را در سکوتی مبهم فرو برده است، سکوتی که ترس این دولت ها را در پس خود فریاد می زند که اگر مردم زیر سلطه آنها نیز در مخالفت با آنها نیرو بگیرند و انرژی مدفون شده خود را همچون مردم تونس علیه سالها خفقان آزاد کنند، چه بر سر عرب های دیکتاتور می آید؟
و اگر کشورهای غربی موافقت خود را با دموکراسی تونس اعلام کنند و دخالت های تکراری خود را به مردم این کشور تحمیل نکنند، ترس و نگرانی کشورهای عربی صد چندان خواهد شد.
در همین راستا، اتحادیه عرب طی انتشار بیانیه ای محتاطانه همه احزاب سیاسی و نیروهای مطرح تونس را دعوت کرد تا اتحاد را در میان مردم برقرار کنند و هرچه سریعتر اوضاع را به حالت عادی برگردانند.
ملک عبدالله، پادشاه عربستان که در این داستان سهم عمده ای را به خاطر پذیرفتن بن علی و خانواده اش بر دوش دارد، بیشترین ضرر را متوجه خود می داند.
از سوی دیگر، حسنی مبارک،رئیس جمهوری مصر که در دیکتاتوری گوی سبقت را از دیگران ربوده و 30 سال است که مردم مصر را در خفقان آمیز ترین شرایط ممکن سرکوب کرده است، از احترام خود به تصمیم مردم تونس سخن گفت تا از هرگونه بلوای در کشور خود ممانعت کند.
سودان نیز با رویکردی محتاطانه و به تقلید از سایر کشورهای عربی نیل مردم تونس به آزادی، امنیت را تبریک گفت و رسیدن به ثباتی هر چه سریعتر را آرزو کرد.
به گفته برخی تحلیلگران، کشوری که در حال حاضر بیش از سایرین در معرض حادثه مشابه تونس قرار دارد؛ کشور مصر است که اقلییت اخوان المسلمین به راحتی می توانند با بهره جستن از فرصت، حسنی مبارک را تهدید کرده و دولتش را متزلزل کنند.
به گونه ای که همین تحلیلگران برآورد کردند: هر یک از دیکتاتورهای عربی هواپیمای شخصی خود را آماده کرده اند و در جستجوی کشوری برای پناهندگی بعد از اخراج احتمالی خود از کشور هستند.
پایان پیام/
نظر شما