به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، جواد اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی امروز (31 تیر) در جلسه شورای استان با بیان اینکه برای بررسی اولویت های اقتصادی هر شهرستان نیاز به تشکیل کارگروه و کمیته اقتصادی در شورای اسلامی هر شهرستان است، گفت: داشتن اولویت ها و برش های شهرستانی در زمان تخصیص اعتبارات کمک بزرگی می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خواستار مشخص بودن سند توسعه اقتصادی و آماده کردن برش شهرستانی شد و افزود: اعتبارات محدود و درخواست ها نامحدود است و برمبنای سند توسعه ای مطالبه انجام می شود.
اشرفی با بیان اینکه تصویب سند راهکارهای قانونی دارد، گفت: با تشکیل کارگروه و پرداختن به این مهم می توان مسائل و موارد را در شورای برنامه ریزی استان مطرح و پیگیری کرد.
وی با بیان اینکه مشکلی برای حضور در جلسات شهرستانی و پرداختن یه مشکلات نداریم، تأکید کرد: تک تک موارد مطرح شده توسط نمایندگان شورای اسلامی شهرستان ها پیگیری می شود.
وی آماده نبودن زیرساخت ها را از تفاوت خراسان جنوبی نسبت به استان های برخوردار ذکر کرد و گفت: دچار ضعف زیرساختی هستیم و نبود برخی زیرساخت مانند آب، برق، گاز در توسعه استان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی درخصوص راه اندازی نیروگاه یک مگاواتی برق در برخی شهرستان ها گفت: راه اندازی این نیروگاه اشتغالزایی بالایی ندارد و به همین دلیل تسهیلات اولیه در این راستا پرداخت نمی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در خصوص فراوری محصولات مزیت دار گفت: اولین سازنده حبه عناب در استان هنوز موفق به دریافت پروانه استاندارد نشده و برای حل این مشکل، هر ۶ ماه پروانه بهداشتی برای این واحد فراوری صادر می شود.
وی خام فروشی را از ضعف های عقب ماندگی عنوان نمود و با بیان اینکه عیار محصولات از نظر علمی مهم است، ابراز امیدواری کرد: با کمک گرفتن از مباحث علمی نسبت به این مهم ورود کرد.
اشرفی درخصوص اجرای مسئولیت های اجتماعی سرمایه گذاران در استان یادآور شد: اتاق بازرگانی را موظف کردیم اقدامات لازم در زمینه انجام مسئولیت های اجتماعی را از سرمایه گذاران واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی بخواهند و انجام گردش های حساب سرمایه گذاران در بانکهای استان هم پیگیری شده است.
وی درخصوص عدم پرداخت تسهیلات، با بیان اینکه بانک های دولتی تسهیلات خوبی پرداخت کردند، تأکید کرد: متأسفانه سه بانک خصوصی رسالت، پاسارگاد و اقتصاد نوین از دستورالعمل بانک مرکزی تمکین نکرده که کار به سیستم قضایی رسده است.
وی با اشاره به فعالیت واحدهای مرغداری در استان، گفت: مرغداری داریم اما صنعت فراوری در استان نیست و در حال حاضر 7 تا 8 سردخانه در دست اقدام بوده و امید است در این زمینه به اشباع برسیم.
وی در زمینه مرز و راه اندازی بازارچه های یزدان، دوکوهانه و... از مرز به عنوان یک فرصت نام برد و خاطرنشان کرد: هر اقدام لازم در این راستا انجام شده اما طرف افغان (طالبان) پای کار نمی آیند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در خصوص احداث بارگاه زرشک به عنوان یکی از درخواست نمایندگان مردم در شورا اسلامی قول پیگیری داد و گفت: از محل تبصره 16 اعتباراتی به این مهم اختصاص خواهد یافت.
اشرفی در خصوص اعمال مالیات برای برخی فروشندگان بر اساس دستگاه کارتخوان افزود: باید تراکنش ها مشخص باشد و اگر سند و مدرکی مبنی بر استفاده از دستگاه کارتخوان در خصوص مواردی جدای از حرفه شخص که بدون اطلاع وی انجام شده است، ارائه شود می توان میزان مالیات را به صفر رساند.
وی با بیان اینکه هر نوع نرخ گذاری انجمن صنفی تخلف است، در خصوص افزایش تعرفه های نظام مهندسی در ساخت و ساز قول پیگیری داد.
وی در خصوص کاهش سهمیه برخی نانوایی هم افزود: اختیارات در این زمینه به عهده فرمانداران گذاشته شده است و چنانچه سهمیه نانوایی کم شده، به طور قطع مرتکب تخلف شده است که بر اساس نظریه فرمانداران با اعمال جریمه نقدی، کاهش سهمیه و... با فرد خاطی برخورد می شود.
اشرفی در خصوص راه اندازی کارخانه قند قهستان گفت: این کارخانه در حال حاضر در خصوص فراوری و تصفیه شکر ورود کرده و به دنبال تأمین شکر قهوه ای و تصفیه آن به شکر سفید است و در حال پیگیری و رایزنی برای دریافت شکر خام قهوه ای برای این کارخانه هستیم.
به گفته وی این کارخانه در حال حاضر در مباحث فراوری شکر ورود کرده و برای تولید قند می بایست با کشاورزان خارج از استان برای تأمین چغندر قند مورد نیاز وارد مذاکرده شوند.
وی در پایان به راه اندازی و تشکیل جمعه های توسعه در برخی نقاط کشور با حضور نخبگان اشاره کرد و گفت: با بهره گیری از این مهم می توان از ظرفیت نخبگان اقتصادی، سیاسی، مردم و افراد عادی برای توسعه منطقه کمک گرفت.
معاون استاندار خراسان جنوبی در خصوص عواید حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان با وجود قول مساعد رئیس جمهور در سفر دوم، یادآور شد: عواید حاصل از سوخت تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرز پرداخت شده است و از آنجا که فروش نفت نداریم افزایش شعاع قابل اجرا نیست.
نظر شما