به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر حسن مروتی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در مراسم افتتاحیه هفته آموزش دانشگاه شهید چمران اهواز، وظیفه اصلی مراکز علمی و دانشگاهی را تحول در آموزش و پژوهش عنوان کرد و گفت: باید در دانشگاه افرادی تربیت کنیم که تولید ملی را بالا ببرند و با انجام پژوهش، کیفیت تولیدات را ارتقا بخشند.
وی نقش دانشگاه را در تربیت نیروی انسانی پررنگ دانست و تصریح کرد: نهادهای دانشگاه شامل سرمایههای فیزیکی، مالی و نیروهای انسانی است که دانشجویان پراهمیت ترین قسمت آن را تشکیل میدهند.
وی تأکید کرد: اگر تصمیم بر آن است که از دانشگاه به عنوان یک پتانسیل قدرتمند برای توسعه همه جانبه استفاده شود، بایستی با ایجاد اصلاح و بهبود سیاستها، محصولات دانشگاهی را برای خدمت رسانی در راستای توسعه یابی منابع انسانی مهیا کرد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: گرچه دانشگاهها تنها اماکن سرمایهگذاری برای توسعه منابع انسانی نیستند، اما باید پذیرفت که توسعه و پیشرفت عمدتاً مرهون متخصصان دانشگاهی است.
وی فارغ التحصیلان دانشگاهی را ثروت ملی و نیروی بالقوهای توصیف کرد که در آفرینش سرمایهها، بهرهگیری مؤثر از منابع طبیعی، گسترش صنعت، رشد و ارتقای کشاورزی، اجرای مدیریتهای راهبردی، فعال سازی کشور در عرصه بازرگانی خارجی و در نهایت رفاه جامعه، نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
وی یادآور شد: امروزه دانشگاهها دیگر به عنوان نیروی مهم در اقتصاد، جزایر مستقل دانش تلقی نمیشوند بلکه به عنوان منبع درآمد، اشتغالزایی و رفاه مطرح هستند که پشتیبانی از توسعه اقتصادی محلی و منطقهای را به عهده دارند و افزایش ظرفیت تحقیقات و تکنولوژی کشور برای تبدیل دستاوردهای علمی و یافتههای فناورانه به موفقیتهای صنعتی، تجاری و اشتغالزایی به نقش کارآفرینی دانشگاهها وابسته است.
دکتر مروتی، با ارائه گزارشی از وضعیت موجود کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و دلایل نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری افزود: 100 کشور در حال توسعه از جمله ایران با 56درصد منابع انسانی، 16درصد امکانات فیزیکی و 28 درصد منابع طبیعی حدود 9/15 درصد از تولید ثروت جهانی را به خود اختصاص دادهاند این در حالی است که 29 کشور صنعتی (توسعه یافته) با 67 درصد منابع انسانی، 16 درصد امکانات فیزیکی و 17 درصد منابع طبیعی، بیش از 6/79درصد تولید ثروت جهانی را از آن خود کردهاند و این نکته خود بیانگر عمق فاجعه است.
وی برخورداری از انباشت سرمایه انسانی و نیروی کار متخصص، برخورداری از منابع طبیعی غنی و منابع انرژی فسیلی و تجدیدپذیر، نسبت بالای جمعیت جوان در دوران سند چشم انداز و برخورداری از زیرساختهای فیزیکی و اقتصادی مناسب را از جمله نقاط قوت کشور ایران عنوان کرد.
رئیس دانشگاه چمران اهواز، ادامه داد: در مقابل این امتیازات، می توان از ساختار توزیع نابرابر و پتانسیل تورمی آن در اقتصاد ایران، فرار مغزها و سرمایه، دسترسی محدود به حقوق مالکیت، تعامل ضعیف با اقتصاد جهانی، تخریب محیط زیست به واسطه فقر و تحدید، دسترسی به حقوق مالکیت و حضور سازمانهای شبهدولتی در عرصههای اقتصادی به عنوان نقاط ضعف میتوان نام برد.
وی بر ایجاد اصلاحات ساختاری، فرآیندی و فرهنگی، تدوین چشم انداز مطلوب استراتژی با مشارکت همه اعضا، تغییر دیدگاه تولید علم و انجام پژوهشها با هدف حل مسائل و عرضه محصولات جدید بر مبنای دانش، تغییر برنامههای آموزشی و تقویت قدرت ایده پردازی در دانشجویان، ترویج فرهنگ کارآفرینی و تجاری سازی، اصلاح ساختار سازمانی دانشگاه و ایجاد سازمانهای تخصصی برای تجاری کردن تحقیقات دانشگاهی به عنوان پیشنهاداتی برای برون رفت از وضعیت موجود تأکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما