به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران به مناسبت برگزاری بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب، با تشریح برخی از خطوط قرمز موجود در این نمایشگاه گفت: کشوری سکولار نیستیم که به هر جریان و یا فردی اجازه دهیم هر کتابی را به عنوان فکر و اندیشه گروهی و یا فردی در نمایشگاه عرضه کند.
جلوگیری از عرضه آثاری که نام خلیج فارس را جعل کرده اند
وی افزود: ما از به کارگیری برخی از اسامی جعلی درباره خلیج فارس جلوگیری خواهیم کرد، زمانیکه ما جشنواره ها و همایش هایی روی آب های نیلگون خلیج فارس برگزار میکنیم به کسی اجازه نمی دهیم، در نمایشگاه کتاب از نام های جعلی برای خلیج فارس استفاده کند.
آثار تفرقه افکن جایی در نمایشگاه کتاب ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب همچنین آثار و اندیشههای تفرقه افکن مجالی برای عرضه نخواهند داشت: تصریح کرد: گروهک هایی که عملیات انتحاری در شرق کشور انجام دادند، مبانی فکری دارند که ممکن است بخواهند این افکار را در قالب کتاب منتشر کنند. اما ما به آنها اجازه نمی دهیم در کشور امام زمان (عج) برای تبلیغ اندیشه های سوء خود فرصتی پیدا کنند، همچنین به عرفانهای کاذب در کشوری که سالکان و عارفان برجستهای دارد و هر سال برخی از آنها از سوی سازمان یونسکو تجلیل می شوند، اجازه حضور در نمایشگاه نمی دهیم.
برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد برای تحقق شعار سال در حوزه فرهنگ
حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذاری سال91 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» تاکید کرد: برای تحقق هدفی که پشت این شعار نهفته است، همه باید متحد شویم.
وی با بیان اینکه برای تحقق این شعار علاوه بر دستگاههای اجرایی و اقتصادی، در عرصه فرهنگ هم فعالیتهای چشمگیری میتوان انجام داد، از برگزاری جلساتی با حضور مسئولان و اهالی مطبوعات و پایگاههای خبری و همچنین شواری فرهنگ و عمومی برای رسیدن به سیاست هایی واحد در این زمینه خبر داد و گفت: ظرفیت های مناسبی برای تحقق شعار سال جاری در بخش فرهنگ وجود دارد که با برنامه ریزی ها می توانیم از این ظرفیت ها بهره ببریم. الحمدالله غالب مسئولان نیز اهتمام ویژه ای برای انجام فعالیت های مختلف در این حوزه دارند.
افزایش صادرات نرم افزارهای ارزشی در کشور
وزیر ارشاد با تاکید بر توجه به شعار سال در ساخت نرم افزارهای مختلف، بازیهای رایانهای و فیلمهای سینمایی، تصریح کرد: علاوه بر تولید نرمافزارهای ارزشی در کشور، صادرات این نرم افزارهای ارزشی نیز افزایش یافته است و تفاوت دیدی که در این زمینه با غرب داریم موجب شده که بتوانیم با هجمه دشمنان مقابله کنیم.
برنامه های ویژه دولت برای حمایت از صنعت نشر
حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش قیمت کاغذ در آستانه برگزاری بیستوپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: با تحولاتی که در زمینه قیمت کاغذ رخ داده است، در این نمایشگاه صنعت نشر کشور مورد حمایت زیادی از سوی دولت قرار خواهد گرفت تا این قشر را به فعالیت بیشتر سوق دهند.
وی همچنین حذف مالیات کتاب فروشی ها را در راستای حمایت از صنعت نشر کشور خواند و خاطرنشان کرد: همچنین دولت مقرر کرده که به منظور حمایت بیشتر از این حوزه و کنترل قیمت ها، واردات کاغذ بر اساس نرخ ارزی که از سوی بانک مرکزی اعلام می شود، انجام شود.
اختصاص 10 میلیارد تومان یارانه به طلاب و دانشجویان
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش از عرضه 400 هزار عنوان کتاب توسط 4200 ناشر داخلی و خارجی در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: در این دوره 10 میلیاردتومان یارانه کتاب به قشرهای کتابخوان همچون دانشجویان و طلاب اختصاص یافته است که به صورت غیر مستقیم از طریق کتاب خریداری شده یا مستقیم از طریق پرداخت نقدی انجام می شود.
وی در ادامه همچنین از برنامهریزیهای دست اندرکاران نمایشگاه برای گسترده شدن فضای معنوی نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: برای اینکار تصمیم گرفتیم که نام سالنها را به نام شهیدان، امام (ره)، شهدای هستهای، شهدای محراب و ... مزین و همچنین غرفههای ویژه ای امام علی(ع) و حضرت زهرا(س)، جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا و همچنین جشنواره امام رضا پیشبینی کنیم و نشست های تخصصی در این حوزه ها برگزار کنیم.
حضور بیش از 60 هزار عنوان کتاب دینی در نمایشگاه کتاب
به گفته رییس کمیسیون فرهنگی دولت، حضور بیش از 60 هزار عنوان کتاب دینی، جمعی از فضلا و علمای قم در نمایشگاه امسال به منظور پاسخگویی به سئوالات دینی مراجعه کنندگان از دیگر برنامه ها در این بخش خواهد بود.
حسینی همچنین با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه های کتاب دوره های گذشته یادآور شد: هر کدام از رهنمودها و نکات ظریف ایشان، سرفصلی برای پیگیری مسوولان و دست اندرکاران است و همچنین فرصت خوبی برای نویسندگان و ناشران است تا از نزدیک با رهبر انقلاب گفت و گو کنند.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به با اشاره به برنامه های جشنواره رضوی تصریح کرد: سال های گذشته جشنواره ای در ایام ولادت امام رضا (ع) با برنامه های مختلف در کشورهای خارجی و در استان های کشور به منظور معرفی شخصیت آن حضرت برگزار می شد که امسال بحث فرهنگ رضوی را گسترش دادیم.
وی افزود: از حالا که پنج ماه به ولادت آن امام مانده است، هفته های فرهنگ رضوی را از استان ها شروع کردیم و به طور متوسط هر دو هفته یک بار نمایشگاهی با ارائه آثار هنری و فرهنگی در یک استان به فعالیت خواهد پرداخت و امسال دهمین جشنواره با شکوه بیشتر برگزار خواهد شد.
حسینی به سفر سال گذشته خود به ترکمنستان اشاره کرد که ضمن دیدار با رییس جمهوری آن کشور مقرر شد تا در مرو که یادگاری از حضور امام رضا (ع) در آن مکان است، کارهای مختلفی انجام گیرد و در آنجا یک مجتمع فرهنگی ایجاد شود.
دعوت از هیئت های متعدد کشورهای اسلامی برای حضور در نشست های بیداری اسلامی نمایشگاه کتاب
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تاکید بر لزوم توجه به بحث بیداری اسلامی گفت: ما در تمام جشنوارهها و نمایشگاههایمان به بیداری اسلامی توجه ویژهای داریم به عنوان مثال در نمایشگاه کتاب هیاتهای متعددی از کشورهای مختلف به ایران میآیند که هیات 80 نفرهای از اساتید مصر تنها یکی از آنهاست. همچنین برگزاری هفتههای فرهنگی که با استقبال بسیار زیادی مواجه میشود را هر چه بیشتر در دستور کار قرار دادهایم و در این رویدادهای فرهنگی به آثار هنری و فیلمهای ارزشمندی که در کشورمان ساخته میشود توجه میکنیم به عنوان مثال اکنون 33 روز در کشور لبنان به نمایش درآمده است و کشورهای زیادی خواستار نمایش فیلمهای حضرت یوسف و ملک سلیمان هستند.
وی ادامه داد: باید نگاه فیلمسازان و هنرمندان ما به این سمت باشد نه به مسائل سطحی و مبتذل که باعث نگرانی علما، مراجع، بزرگان و متدینین جامعه می شود. انشاء الله به این سمت و سو حرکت می کنیم و سال به سال تعداد محصولات فکری و فرهنگی که متناسب با موازین اسلامی است، بیشتر می شود.
اختصاص 200 میلیارد تومان به نهضت حفظ و قرائت قرآن
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم ترویج فعالیتهای قرآنی در کشور از اختصاص 200 میلیارد تومان برای نهضت حفظ و قرائت قرآن خبر داد و عنوان کرد: تاکنون تعداد کانونهای قرآنی در کشور به مرز 13 هزار و 100 کانون رسیده است.
حسینی همچنین با اشاره به حضور ایران در اجلاس اخیر وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی تصریح کرد: سازمان همکاری های اسلامی که متشکل از 57 کشور اسلامی است، در مسائل فرهنگی آنگونه که مورد نظر ما بوده، تحقق پیدا نمی کرد. مثلا روز قدس که از 33 سال پیش در کشور برگزار می شد، در برخی از کشورهای اسلامی اجازه برپایی راهپیمایی نمی دادند ولی در اجلاس اخیر با گفت و گوی مفصلی که با وزرا و نمایندگان کشورها صورت گرفت، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس اعلام شد.
پایان پیام/
نظر شما