بررسی طرح اصلاح ماده یک قانون‌ هدفمندسازی به دو هفته آینده موکول شد

بررسی طرح دوفوریتی اصلاح ماده یک قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به دلیل کمبود وقت به جلسه بعدی مجلس که دو هفته آینده است، موکول شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه‌شنبه 5 اردیبهشت که بررسی کلیات طرح دوفوریتی اصلاح ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها را در دستور کار داشتند دوفوریت این طرح را به جلسه علنی دو هفته آینده مجلس موکول کردند.

جمشید انصاری، نماینده زنجان از طراحان این طرح گفت: هدف طراحان از ارایه این طرح جلوگیری از افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی است.

وی اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس برداشت حقوقی که از ماده یک هدفمندسازی یارانه‌ها می‌شود این است که دولت کف قیمت حامل‌های انرژی را می‌تواند تا 90 درصد فب خلیج فارس و همچنین 75 درصد قیمت صادراتی گاز برای گاز مصرفی تعیین کند، این در حالی است که هدف قانون‌گذار این نبوده است و منظور از این 90 درصد و 75 درصد این نیست که دولت می‌تواند 100 درصد قیمت فب را برای قیمت حامل‌های انرژی افزایش دهد.

انصاری تصریح کرد: با اصراری که دولت برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دارد باید محدوده و چهارچوب اقدامات بعدی دولت مشخص شود.

محمود احمدی‌بیغش در مخالفت با کلیات این طرح گفت: این باعث تأسف است که به خاطر شنیده‌ها از سوی افراد مختلف در دولت طرحی تهیه شود که در راستای نقض قانونی مصوبه‌ای باشد که مجلس قبلا در این زمینه داشته است.

وی با بیان اینکه نیازی به دوفوریتی این طرح نیست، بیان کرد: وقتی در طرح‌های دوفوریتی وقتی برای بررسی کارشناسانه وجود ندارد بهتر است اگر نمایندگان مطلبی دارند در قالب عادی آن را مطرح کنند.

بیغش تصریح کرد: ما که این قانون را تصویب کرده‌ایم در حال حاضر می‌خواهیم به راحتی آن را تغییر دهیم، از کجا معلوم که مجلس نهم کل قانون را زیر سؤال نبرد؟

وی اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها را نیازمند اعتماد قوا دانست و گفت: اگر قوا به یکدیگر اعتماد کنند مردم نیز پشتیبان آنان می‌شوند.

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در موافقت با این طرح گفت: افزایش قیمت‌های تمام‌شده ناشی از اجرای غلط قانون هدفمندکردن یارانه‌ها صادرات را تعطیل کرده است ما نگفتیم دولت یک‌شبه قیمت بنزین را 700 تومان کند بلکه قرار بود در یک دوره پنج‌ساله این افزایش قیمت اتفاق بیفتد.

وی بیان کرد: نتیجه اجرای نادرست این قانون این شد که به دامداران و کشاورزان خسارات زیادی وارد شود.

قاضی‌پور در ادامه با طرح این سؤال که آیا دولت می‌خواهد تولید را تعطیل کند، گفت: در مدت اجرای این قانون تورم طغیان کرده است و در واقع اینها می‌خواهند تولید داخلی و همه چیز را تعطیل کنند اما مجلس نمی‌گذارد که اینها خزانه را تعطیل کنند.

دوفوریت این طرح در جلسه علنی یکشنبه به تصویب نمایندگان رسیده بود و کلیات آن هفته بعد از انتخابات مجلس نهم که یکشنبه دو هفته آینده خواهد بود موکول شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 126672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha