پیش بینی افزایش صادرات محصولات دانش بنیان به بیش از یک میلیارد دلار

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه میزان صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان در سال 90 ،896 میلیون دلار بوده بر اختصاص بخشی از تولید ملی به تولیدات دانش بنیان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سومین جلسه کمیته تخصصی حمایت از صادرات کالاها و خدمات دانش‌بنیان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تمام توان خود را طی سال‌های پس از تشکیل، بر روی حمایت از تولید ملی بویژه در حوزه تولید دانش بنیان متمرکز کرده موضوعی است که در نزد سیاستگزاران چرخه تولید و صنعت کشور کمتر به آن توجه شده و مغفول مانده است.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: در حال حاضر وقتی صحبت از تولید ملی می‌شود تمام نگاه‌ها به سمت صنایع با تکنولوژی پایین یا تکنولوژی متوسط سوق پیدا می کند در حالی که صنایع پیشرفته و استفاده از نیروهای دانشی و تخصصی باید بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از زمان تأسیس سعی کرده است موضوعات همچون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، تولید دانش بنیان را در ادبیات تولید، صنعت و اقتصاد کشور وارد کند تا مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان کشور قرار بگیرد. همچنین تلاش کردیم که ظرفیت‌های سایر نهادها را به این سمت سوق دهیم.

 

 سلطانخواه خاطر نشان کرد: در سال 1389 سعی شد که از ظرفیت های ساختارهای موجود در وضع قوانین و مقررات و نهادهای حمایت کننده مالی استفاده شود از این رو از پتانسیل موجود در کارگروه ملی حمایت از تولید و صادرات استفاده و کمیته تخصصی حمایت از تولید و صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان ذیل این کارگروه ها تشکیل شد.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به شعار امسال که به نام «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» مزین شده است، تصریح کرد: این شعار ما به ازای خارجی بسیار محسوس و ملموس دارد و همه مردم اهمیت پرداختن به این شعار را به خوبی درک می کنند اما باید مراقب بود که این شعار در مسیر صحیح خود عملیاتی و به نحو شایسته پیش رود .

 

وی با تاکید بر اینکه بخشی از تولید ملی باید به تولید دانش بنیان اختصاص یابد،اظهارکرد: چنانچه صحبت از کار و سرمایه ایرانی می شود منظور فقط کار کارگری نیست بلکه کار نیروهای متخصص و دانشی نیز مورد توجه است همچنین وقتی از سرمایه ایرانی صحبت می‌شود تنها سرمایه‌های مادی متعلق به بانک‌ها مدنظر نیست بلکه سرمایه شامل سرمایه دانشی کشور و سرمایه مالی نزد مردم و بخش خصوصی هم است چرا که توان دانشی و تخصصی و مالی مردم و بخش خصوصی بیشتر از توان دولت است.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درصدد است که با توان محدود خود و با کمک از ظرفیت‌های موجود کشور به موضوع حمایت از تولیدات دانش‌بنیان و صادرات کالاها و خدمات دانش‌بنیان در سطح کلان کشور پرداخته شود.

 

ر سلطانخواه خاطرنشان کرد: برای اینکه تولید ملی موفقی داشته باشیم باید کشش بازار ایجاد شود و زمانی این موضوع تحقق می یابد که به دنبال رقابت‌های بین المللی باشیم بنابراین باید با صلابت و اقتدار بیش از پیش قدم در بازارهای بین المللی بگذاریم.

 

بنابرگزارش دفتر ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری،معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه میزان صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان در سال 90 ،896 میلیون دلار بوده است، گفت: این میزان باید در سال جاری به بیش از یک میلیارد دلار افزایش یابد که امیدواریم رقم پیش بینی شده برای صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان محقق شود.

 

شایان ذکر است: در این جلسه مسئولانی از وزارت صنعت،معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و مرکز همکاری‌های فناوری ریاست‌جمهوری ،سازمان توسعه تجارت، بانک توسعه صادرات،سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی، موسسه کامپوزیت ایران و نیز تعدادی از معاونان و مدیران معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری حضور داشتند . 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 126620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha