منافع حاصل از هدفمندسازی باید به بخش تولید اختصاص یابد

نایب‌رییس کمیسیون اول کمیسیون برنامه، بودجه باتأکید بر اینکه منافع حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها باید به بخش تولید و صنعت اختصاص یابد،گفت:قطعا ما با اختصاص این منابع به این بخش‌ها بهره‌وری را در کشور بالا ببریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی نحوه اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها که صبح امروز در صحن علنی مجلس و با حضور وزرای صنعت و معدن و تجارت و کشاورزی و همچنین دبیر ستاد اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها برگزار شد، گفت: قانون هدفمندسازی یارانه‌ها باید پیامدهای مهمی در بخش‌های مختلف داشت که متأسفانه هم دولت و هم مجلس فقط به پیامدهای درآمدی و هزینه آن توجه کردند.

وی با اشاره به اهدافی که در ابتدا برای اجرای این قانون در نظر گرفته شده بود، گفت: طبق این اهداف باید مصرف انرژی هدفمند می‌شد و همچنین جلوی قاچاق کالا گرفته می‌شد و رقابت‌پذیری در اقتصاد ایجاد می‌شد و یارانه‌های پنهان مسیر عاقلانه‌ پیدا می‌کردند که متأسفانه ما به هیچ‌کدام از این اهداف نرسیدیم.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: آن چیزی که در قانون ذکر شده این است به کسانی که آسیب‌پذیر هستند، توجه شود یعنی هم به تولید و هم به صنعت توجه شود و بر این اساس مقرر شد 30 درصد به بخش تولید توجه شود و آمار و ارقامی که ما داریم در این زمینه یعنی در زمینه توجه به بخش تولید بسیار نگران‌کننده است.

نماینده ساری تصریح کرد: بسیاری از مشکلات بخش صنعت به مسئله تسهیلات برمی‌گردد که این نیز پرداخت نشده است و در واقع ما باید از بخش صنعت تشکر کنیم که افزایش قیمت‌های خودشان را با اجازه دولت در حدی نگه داشته‌اند که با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی که سهم مؤثری در قیمت تمام‌شده دارند قیمت‌ تمام‌شده‌شان افزایش داشته باشد.

همچنین، هادی قوامی، نایب‌رییس اول کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز در این‌باره گفت: قانون هدفمندسازی یارانه‌ها حداقل 20 میلیارد دلار در مصرف انرژی صرفه‌جویی داشته است و اگر روند قبلی که روزانه در کشور 120 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شد، ادامه داشت قطعا به شدت در حال حاضر با کمبود بنزین مواجه بودیم و در حال حاضر مصرف بنزین در کشور به 60 میلیون لیتر رسیده است صرفه‌جویی را داریم که به اقتصاد کشور برمی‌گردد.

قوامی با تأکید بر اینکه هدف اصلی هدفمندسازی یارانه‌ها بحث صنعت است، گفت: قطعا صنعتی که با توجه به انرژی ارزان تشکیل شده است، انرژی‌بر بوده است و ما می‌خواستیم این صنعت خطوط تولیدش را تغییر دهد که کاهش انرژی داشته باشیم که متأسفانه در بخش تولید و صنعت در کشور این اتفاق نیفتاد.

وی اضافه کرد: ما باید بتوانیم منافع حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها را به بخش تولید و صنعت بپردازیم تا بدین‌طریق بهره‌وری را بالا ببریم.

نایب‌رییس اول کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات تصریح کرد: در بخش خانوارها بخش تأمین اجتماعی دغدغه اصلی ما بود که بتوانیم چتر تأمین اجتماعی را بر سر همه خانوارها داشته باشیم و یک نظام جامع و کاملی در این زمینه باشد که متأسفانه این نیز اجرایی نشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 126568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha