هدایتخواه: حضور مساجد در بحث های فرهنگی ضروری است

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه حضور مساجد در بحث های فرهنگی ضروری است، گفت: اگر ما از مساجد به نحو احسنت استفاده کنیم، می‌توانیم حمایت‌های لازم را برای حضور بیشتر جوانان در مساجد انجام دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ستار هدایت‌خواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره جوانان مساجد کشور به حضور جوانان در مسجد می انجامد، گفت: از آن‌جایی که فرهنگ عبارت است از مجموعه بینش‌ها، نگرش‌ها و ارزش‌هایی که در یک جامعه حاکم هستند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که فرهنگ اسلامی و دینی در واقع مجموعه بینش‌ها و ارزش‌های مبتنی بر آموزه‌های اسلامی و متاخذ از کتاب و سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) هستند که بر یک جامعه حاکم است.


وی با بیان این‌که فرهنگ، سنگ زیربنایی جامعه و به مثابه خون موجود در رگ‌ها و پیکره جامعه است، تصریح کرد: مساجد در ارتقای فرهنگ دینی نقش و جایگاه والایی داشته و به‌عنوان یکی از کانون‌های تولید و توزیع فرهنگ اسلامی به‌شمار می‌روند؛ تولید به این معنا که خیلی از بینش‌ها، نگرش‌ها و ارزش‌ها در همین مساجد می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های مختلفی که دارند، تولید شده و در بین آحاد جامعه توزیع شوند.


هدایت‌خواه با اشاره به ضرورت حضور مساجد در بحث‌های فرهنگی بیان کرد: تاسیس مساجد یکی از تمهیداتی است که فقط در اسلام وجود دارد و جزو اقدامات حکیمانه و معجزه‌گونه پیامبر(ص) است.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مساجد به‌عنوان پایگاه‌های اصلی فرهنگ در جامعه اسلامی به‌شمار می‌روند، گفت: شاید ما در هیچ کدام از مکاتب و ادیان مختلف چنین تمهیداتی را نداشته باشیم. به طور مثال، در مسیحیت کلیسا را داریم که فقط مربوط به یک روز خاص و عبادت خاص است؛ اما مسجد در فرهنگ اسلامی پایگاهی است که مردم هر روز چند بار در آن حضور پیدا می‌کنند.


وی ادامه داد: مردم با حضور در مساجد مراسم عبادی خودشان را که نقش بسیار زیادی در رشد و ارتقای معنوی، تهذیب و تزکیه نفس دارد، انجام می‌دهند و در عین حال روابط اجتماعی‌شان تنظیم می‌شود؛ گرچه امروز از کارکردهای مساجد کاسته شده است، اما باز هم مساجد به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی مطرح هستند.


هدایت‌خواه با تاکید بر این‌که فرهنگ و آداب و رسوم اجتماعی مردم در مساجد تحکیم می‌شود، تصریح کرد: همان‌گونه که در دوران دفاع مقدس مساجد به عنوان پایگاه‌های اصلی برای سازماندهی مردم به‌منظور حضور در جنگ و پشتیبانی از آن عمل می‌کردند، در حال حاضر نیز تمام پایگاه‌های مقاومت بسیج در کنار مساجد احداث شده‌اند و مسجد به عنوان پایگاه اصلی بسیج شناخته شده است.


وی با اشاره به برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری جوانان مساجد کشور گفت: اگر ما از این مساجد به نحو احسن استفاده کنیم، می‌توانیم از یک طرف تجاربی را که مساجد موفق در سطح کشور داشته‌اند برای ترویج فرهنگ دینی و افزایش حضور جوانان در مساجد به دیگران منتقل کنیم و حمایت‌های لازم را برای حضور بیشتر جوانان در مساجد انجام دهیم.


هدایت‌خواه تصریح کرد: ما باید در این جشنواره‌ها عواملی را که به حضور بیشتر جوانان در مساجد کمک می‌کند و می‌تواند موثر باشد ارایه کنیم؛ یعنی، در شرایطی این جشنواره‌ها موفق است که با برنامه‌ریزی دقیق و محتوای مناسب برگزار شوند.


وی با تاکید بر نقش کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور در ترویج فرهنگ دینی خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور با توجه به رشدی که در سال‌های اخیر داشته‌اند، در کشور بسیار نقش‌آفرین و موثر بوده‌اند.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با توجه به این‌که ما در برنامه پنجم توسعه دولت را ملزم کردیم که زمینه تاسیس این کانون‌ها را در کشور در طول برنامه فراهم آورد، می‌توان امیدوار باشیم که اکثر قریب به اتفاق مساجد در مناطق روستایی و پرجمعیت از این کانون‌ها بهره‌مند شوند و به این طریق با ایجاد کانون‌ها در مسجد به جریان فرهنگ دینی و اسلامی در مساجد و در نهایت در کشور جان دوباره دهیم.


شایان ذکر است؛ متولی اصلی برگزاری جشنواره بزرگ جوانان مساجد، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور است.

پایان پیام/


 

کد خبر 126295

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha