به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، یکی از سنتهایی که از قدیمالایام در استان یزد رواج داشته و جوانان و نوجوانان یزدی به آن پایبند بودند، سنت «دوست دوست علی» است که در سراسر استان یزد و شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان برگزار میشود.
جمعی از کودکان و نوجوانان بصورت گروه های کوچک در محله های خود به درب منازل رفته و با قرائت اشعار و مطالب موزون، درخواست کمک می کنند.
این افراد که بعضا حتی صورت خود را نیز پوشانده اند به درب هر منزلی که رسیدند با خواندن "دوست دوست ˈدوست علیه - امام اول علیه و یا" این خونه شربت و قنده، امام علی درش را نبندهˈ یا ˈمن درویشم، کلاه ریشم تا نگیرم رد نمی شم ˈتقاضای کمک می کنند.
صاحبخونه هم در جواب می گوید: "می دیم می دیم، صبر کنید و باز هم افراد در جواب صاحبخانه می گویند: "این خونه رو به طبسه - صابش (صاحبش) به مکه برسه.
مردم استان دارالعباده یزد معتقدند که این رسم پس از شهادت مولا علی و به یاد ایشان و کمک هایی که آن حضرت به یتیمان کوفه داشتند صورت می گیرد.
همچنین براساس اعتقاد موجود کسانی که به مراسم "دوست دوست علی دوست" می روند چیزهایی که هر صاحبخانه به آنها می دهد به عنوان تبرک به مال خود اضافه و در طول سال از آن برای برکت زندگی استفاده می کنند.
مردم مومن یزد با عشق و ارادت خاصی که به ائمه اطهار (ع) و مولای متقیان دارند از شب های قبل از بیست وهفتم ماه مبارک رمضان با خریدن شیرینی، نبات، آبنبات، نخود، خرما و سایر مواد خوردنی مناسب، آماده پذیرایی از برگزار کنندگان این آیین می شوند.
در برخی از خانواده های یزدی موسوم است که برای برآورده شدن حوائج شرعی خود وجه نقد تهیه و به عنوان برکت به میهمانان تقدیم می کنند.
این مراسم، خاص گروه نونهالان و نوجوانان دختر و پسر نیست بلکه در برخی از مناطق استان خانم های خانه دار هم چند نفری با هم به درب منازل همسایه ها رفته و سنت را بجا می آورند.
نظر شما