کلیات لایحه  ارتقا امنیت زنان ،در دایره اسلامی نوشته نشده است

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: کلیات لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان در برابر سوء رفتار در دایره اسلامی نوشته نشده است. واژه اسلام آمده، اما به آن توجه نشده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،‌ سید محمد نبویان در ادامه جلسه  علنی امروزیکشنبه(۲۰فروردین) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار گفت: تعریف آسیب دیدگی زنان در این لایحه نیامده است، در این لایحه عبارت زنان در معرض آسیب آمده که دارای معنای بسیار گسترده ای می باشد. در نوشتن پایان نامه خود متنی از غربی ها مشاهده کردم که در آن آمده بود در مجلس انگلستان در حال بازنگری هستند که آیا مرد می تواند به همسر قانونی خود تجاوز کند یا خیر؟تجاوز در اسلام به معنای رابطه جنسی یک زن با مرد بدون رابطه زوجیت است، اما در تعریف غربی ها این موضوع وجود ندارد و رابطه زن و مرد برای آنها دو گونه است؛ یا زن و مرد راضی هستند که اگر راضی باشند، تجاوز صدق نمی کند. این موضوع صددرصد با اسلام تضاد دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد:  در بند 31 این لایحه آمده است که هرگاه کسی، زنی را به ارتکاب جرمی که مستوجب حد است، اگر اکراه کند، مستوجب حد است، اگر اکراه نکند و راضی نباشد، چه اتفاقی صورت می گیرد؟ این اصلا صدق نمی کند، شاید گفته شود که مراد این است که ما فقط آسیب ها را می گوییم که این مسئله کار را بدتر می کند و اگر دختر و پسری راضی باشند در نگاه لایحه آسیب نیست.

وی ادامه داد:  براساس ماده 30 لایحه مذکور؛ هر کس بدون رضایت و برخلاف تمایل زنی، به وسیله سامانه های یارانه ای یا مخابراتی یا هر وسیله دیگری، پیام، تصویر و یا نماد مستهجن یا مبتذلی را ارسال کند، مجازات می شود، اما اگر طرف رضایت داشته باشد، ارسال این موارد اشکالی ندارد که صد درصد برخلاف شرع است. کلیات این لایحه در دایره اسلامی نوشته نشده است. واژه اسلام آمده، اما به آن توجه نشده است.در این لایحه واژه آزار جنسی آمده، اما تعریف آن وجود ندارد، همچنین توانمندسازی نیز تعریف نشده است. این لایحه همه کشور از جمله وزارتخانه های کشور، آموزش و پرورش و علوم، ارشاد، سازمان صداوسیما، سازمان بهزیستی را درگیر کرده است. این موضوع این نکته را القا می کند که در کشور معضل جدی وجود دارد و زنان جامعه ما در حال آسیب دیدن هستند. مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود فرمودند: زنان جامعه ما قابل مقایسه را زنان سایر جوامع نیستند. این نگاه سکولار است.

وی گفت: یکی از موارد که آسیب محسوب می شود در قرآن آمده است که حجاب حفظ شود تا آسیب نبیند، اما خبری از این آسیب ها در این لایحه نیست. حتما حقوق بشر را مطالعه کرده اید. در آن آمده است که فارغ از هرگونه دین و مذهب، حقوقی را قائل هستیم در حالی که عین این نکته را در ماده 1 مشاهده می کنیم. این موضوع را مطرح کردم و یکی از همکاران گفت حضرت علی (ع) فرمود اگر زنی یهودی آسیب ببیند، رواست از غم آن بمیریم. این نگاه اسلام است.

رضا حاجی پور در موافقت با کلیات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، گفت: در جمهوری اسلامی زنان ما مظهر صلابت و قوام جامعه ما هستند و ما نمایندگان مجلس موظف هستیم این مظاهر قوام و سلامت خانواده و جامعه را با قانونگذاری حمایت کنیم. شاید در کلیات این لایحه ایراداتی داشته باشد اما ما می توانیم در جزئیات مجددا این اشکالات را برطرف کنیم بنابراین باید تمام قد در برابر حقوق زنان در جامعه بایستیم و از آن ها دفاع کنیم.

نماینده مردم آمل در مجلس اظهار کرد:  زنان ما شخصیت های بسیار اثرگذار جامعه هستند بنابراین حفاظت از آن ها در برابر سوءرفتارها یعنی حفاظت از خانواده بایستی جدی گرفت. لایحه زنان یکی از مهم ترین گام های انقلاب اسلامی در جهت ارتقاء جایگاه زنان در جامعه است بنابراین حفظ کرامت زنان در راستای این لایحه گنجانده شده است، این لایحه کاملا مبتنی بر حفظ کرامت و جایگاه زنان است و 2 پیام دارد.یکی از پیام ها این است امنیت مشاغل و نیازمندی های زنان در جامعه در این لایحه به آن پرداخته شده است بنابراین حقوق، کرامت و امنیت زنان برای نمایندگان بسیار مهم است و به بانوان به عنوان نیمی از جامعه به طور جدی به آن توجه می شود. پیام دیگر این است که جامعه مدعی حمایت از حقوق زنان که مدعیان دروغین هستند در جامعه آن ها زن قاچاق می شود و به بردگی می رود و مورد تعرض قرار می گیرد.

وی  ادامه داد: در کشورهای غربی و اروپایی که مدعی حقوق زنان هستند برخوردهای قهری صورت می گیرد، زنان ما در جامعه ما دارای هویت مستقل و انسانی هستند، زن در جامعه ما سوژه فعال است و هرگز به آن نگاه کالایی نمی شود. این لایحه حمایت اجرایی دارد اگر این قانون مصوب بشود دستگاه ها موظف هستند این قانون را اجرایی و عملیاتی کنند و در غیر این صورت باید در مراجع قضایی در برابر حقوق زنان پاسخگو باشند.

حاجی پور خاطرنشان کرد:‌ زنان کارآفرین و زنان مستقل در امورات مختلف در جامعه ما و مراکز علمی و در مدارس در صنوف مختلف حضور دارند، زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی امروز در جامعه ما حضور فعال دارند در شرایطی که مخالفین نظام شعار حمایت از زنان را می دهند اما، عکس آن عمل می کنند. ما باید براساس کرامت زنان و حفظ شأن زنان گام برداریم. نظام جمهوری اسلامی حمایت از زنان و خانواده را سرلوحه کار خود قرار داده است.

کد خبر 1260852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha