داود تک فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با اعلام پیش بینی 15 طرح در راستای تحقق منویات رهبری به ویژه در امر تربیت 10 میلیون حافظ برای سال 91 به خبرنگار شبستان گفت: همسو با این مهم، طرح آموزش حفظ ویژه یکصد هزار نفر از علاقه مندان و با محور جزء 30 مصحف شریف طراحی شده است.
وی ادامه داد: پس از تشریح و توجیه این طرح برای مدیران کل تبلیغات اسلامی استان ها و نیز کارشناسان قرآنی در نشست یک هفته ای که اردیبهشت به میزبانی مشهد مقدس برگزار می شود، اواخر ماه جاری ثبت نام علاقه مندان در این طرح آغاز شده و از ابتدای خرداد وارد فاز اجرا می شویم.
تک فلاح با بیان این مطلب که دوره سه ماه برای اجرای این طرح پیش بینی شده است، تصریح کرد: شرکت کنندگان پس از اتمام زمان اجرای طرح، مورد ارزیابی قرار می گیرند و علاوه بر مدرک حفظ جوایز نفیسی نیز به آنها اعطاء می شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که تدوین منابع آموزشی از رویکردهای اصلی در امر حفظ به شمار می رود، اظهار کرد: تالیف کتابی در حوزه روش های حفظ و تثبیت محفوظات، کتاب "روانشناسی حفظ" به قلم زارعان با رویکرد آسیب شناسی روش های حفظ آیات وحی که در صورت غفلت آسیب زا است و کتاب "درسنامه حفظ" به قلم حجت الاسلام حاج ابوالقاسم که طی دو هفته آینده به بازار عرضه می شود، همسو با این رویکرد انجام شده است.
وی با اعلام تدوین جزوه ای مختصر ویژه حافظان عنوان کرد: فایل صوتی این جزوه نیز تهیه و در پایگاه اطلاع رسانی سازمان دارالقرآن الکریم به نشانی www.telavat.com بارگذاری شد. البته تکمیل این جزوه نیز در سال جاری در دستور کار قرار دارد و مقرر است تا در قالب یک نرم افزار آموزشی به علاقه مندان به حفظ آیات الهی عرضه شود.
تک فلاح از طراحی نرم افزار چندرسانه ای در حوزه آموزش قرآن خبر داد و ابراز کرد: این نرم افزار شامل امکاناتی همچون کتاب، فلش کارت و قلم نوری است که در آینده نزدیک به بازار عرضه می شود.
آغاز به کار مراکز نخبه پروری از خرداد
وی با اشاره به برگزاری جشنواره نغمه های آسمانی برای شناسایی استعدادهای برتر قرآنی در جامعه دانش آموزی کشور گفت: مرحله نخست این جشنواره با حضور پنج هزار شرکت کننده برگزار شد که از این تعداد تنها 485 نفر به مرحله نهایی راه یافتند. از این تعداد نیز بنابر رای و نظر داوران 31 نفر به عنوان استعداد برتر شناخته شدند و به آنها کمک هزینه عمره مفرده به مبلغ پنج میلیون ریال اعطاء شد.
تک فلاح افزود: علاوه بر این به 90 نفر دیگری که در سطح دوم قرار داشتند کمک هزینه سفر به عتبات عالیات به مبلغ دو میلیون و 500 هزار ریال اعطا شد. با افزوده شدن 90 نفر از سطح سوم برگزیدگان در مجموع 220 نفر به مراکز استعدادیابی و نخبه پروری قرآنی راه یافتند. فعالیت این مراکز برای هر گروه از ورودی ها پنج ساله است و در کنار نگاه تخصصی به قرائت قرآن به حفظ نیز اهتمامی ویژه دارد. به گونه ای که پیش بینی می شود شرکت کنندگان در پایان دوره حداقل 10 جزء و حتی کل قرآن را حفظ کنند.
وی با بیان این مطلب که بخشی از برنامه های این مراکز به شیوه مکابته ای ارائه می شود، تصریح کرد: قرآن آموزان این مراکز به دلیل اشتغال به تحصیل وقت آزاد زیادی ندارند از این رو برگزاری جلسات ماهانه و همایش های سراسری در هر فصل برای آنها پیش بینی شده است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به برگزاری نشست توجیهی کارشناسان قرآنی در 23 اردیبهشت به میزبانی مشهد مقدس گفت: پس از توجیه طرح های پیش بینی شده عملا از ابتدای خرداد به فاز اجرا وارد می شویم. البته در اجرای طرح ها شرایط اقلیمی استان ها مدنظر است. از این رو ممکن است متناسب با شرایط جوی برخی استان ها زودتر و برخی دیگر دیرتر وارد فاز اجرا شوند.
وی با اشاره به اعطای مدکر تخصصی به حفاظ از طریق برگزاری آزمون به همت سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: اجرای این طرح اقدام دیگری است در جهت عمل به مطالبه رهبری که از اردیبهشت کلید می خورد. علاوه بر این همکاری با سازمان صداوسیما در اجرای طرح های رسانه ای با محور حفظ قرآن نیز در دستور کار برنامه های سال 91 قرار دارد.
راه اندازی مراکز تخصصی حفظ
تک فلاح از راه اندازی مراکز تخصصی حفظ در کنار برگزاری دوره های تربیت معلم و مربی این رشته خبر داد و خاطرنشان کرد: دوره های قرآنی پیش دبستانی با محور حفظ قطعات و سور منتخب از مصحف شریف با رویکرد کاربردی تربیتی نیز پیش بینی شده است. البته متناسب با محتوای آیات فعالیت هایی همچون نقاشی، داستان گویی و شعر و قصه نیز در نظ گرفته شده است.
پس از تاکید رهبر معظم انقلاب بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ در دیدار با قاریان در طلیعه ماه مبارک رمضان، دستگاه های مختلف وارد فاز برنامه ریزی و اجرای طرح هایی شدند که بتواند با کیفیت و سرعتی مطلوب این مطالبه را عملی کند. به گونه ای که ستاد طرح ملی حفظ قرآن در شورای عالی انقلاب فرهنگی با سه ستاد اجرایی تشکیل شد. آموزش و پرورش، سازمان دارالقرآن الکریم و مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور از جمله دستگاه هایی هستند که با سرعت وارد میدان عمل شده و برنامه هایی را برای این مهم طراحی کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما