به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مهندس مهدی سعادتی، استاندار گیلان در نشست با خبرنگاران استان به تشریح سفر هیئت گیلانی به جمهوری فدراتیو روسیه پرداخت و گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران امروزه با تهدیدات ملی و فراملی مواجه است که تعامل استانداران با کشورهای همسایه و برقراری روابط اقتصادی و فرهنگی می تواند در خنثی سازی این تحریم ها موثر باشد.
وی با بیان اینکه توسعه روابط تجاری راهبردی گیلان با نگاه ملی انجام می شود، افزود: نامگذاری امسال به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی از طرف مقام معظم رهبری راهبرد هوشمندانه مقام معظم رهبری در شرایط کنونی کشور است.
گیلان کانون تعاملات ملی و فراملی در بخش های مختلف اقتصادی و فرهنگی
استاندار با بیان اینکه گیلان باید کانون تعاملات ملی و فراملی در بخش های مختلف اقتصادی و فرهنگی باشد، افزود: سفر هیئت گیلانی به داغستان و آسترا خان در راستای همین هدف انجام شد که بازتاب سفر این هیئت، منطقه ایی و بین المللی است.
وی با اشاره به وجود فضای ضد آمریکایی در این کشور گفت: مردم داغستان و آستراخان به شدت از مواضع رهبر و رئیس جمهور حمایت کرده و با غرور از ایستادگی و مقاومت ملت ایران یاد می کنند.
مقام عالی دولت در استان با اشاره به اینکه سالانه 260 میلیارد دلار واردات به جمهوری فدراتیو روسیه انجام می شود، بیان کرد: از این مقدار سهم صادرات ایران فقط 700 میلیون دلار یعنی 3 دهم درصد است که باید با ایجاد بستر مناسب از این ظرفیت به نفع کشورمان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه 65 جلسه کاری توسط این هیئت در این سفر انجام شد، تصریح کرد: در این جلسات ظرفیت ها و پتانسیل های استان برای مسئولین این 2 استان تشریح شد.
سعادتی در ادامه به برگزاری نمایشگاه محصولات ایرانی در این کشور اشاره و افزود: این نمایشگاه بر اساس اهداف ملی و عرضه محصولات داخلی بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ایجاد رابطه با کشورهای همسایه برپا شد.
وی تصریح کرد: نمایشگاه فوق در زمینی به مساحت دو هزار و 550 متر با حضور 50 واحد صنعتی، تولیدی، بازرگانی، خدماتی، گردشگری، پزشکی و ... برپا شد.
سعادتی، ایجاد بسترهای لازم جهت همکاری دو طرف و آشنایی با ظرفیت های متخصصین گیلانی و تولیدات داخلی را از نتایج موثر این نمایشگاه ذکر کرد.
وی با بیان اینکه انعقاد 2 تفاهم نامه کلی با رئیس جمهور داغستان و استراخان با 25 بند حاصل این سفر بود، گفت: تفاهم نامه های جداگانه ایی نیز بین مسئولان استانی 2 کشور بسته شد.
به گفته استاندار، این تفاهم نامه در حوزه، اقتصادی، فرهنگی، علمی، پزشکی، صنعتی، گردشگری و ... است.
وی حوزه گردشگری سیاحتی، مذهبی، سلامت و درمان، بنادر و کشتیرانی، تبادل استاد و دانشجو، کشاورزی، حمل و نقل، مرزبانی و گمرک را از جمله موارد تفاهم نامه ها اعلام کرد.
راه اندازی سرای تجار گیلانیان در ماقاچ کالا داغستان
استاندار راه اندازی سرای تجار گیلانی در ماقاچ کالا داغستان را از دیگر ره آوردهای این سفر دانست و بیان کرد: این سرای تجاری با وسعت یک هزار هکتار به زودی راه اندازی می شود.
وی افزود: همچنین عقد خواهر خواندگی به خاطر وجود نازقلعه در شهر دربند داغستان و قلعه رودخان در فومن بسته می شود.
تشکیل کارگروه دائمی داغستان، آستراخان و گیلان
استاندار گیلان از تشکیل کارگروه دائمی داغستان، آستراخان و گیلان برای پیگیری مفاد توافقنامههای صورت گرفته، خبر داد و این کارگروه را ضمانت اجرایی این تفاهم نامه ها اعلام کرد.
سعادتی با بیان اینکه ریاست این کارگروه بر عهده روسای جمهور آسترخان و داغستان و استاندار گیلان است، بیان کرد: رئیس جمهور بحث مهم صادرات را به عهده استانداران گذاشته و کارگروه مذکور سالانه با حضور روسای این کشورها و استاندار گیلان پیگیری میشود.
وی این کارگروه را متشکل از 16 کمیته کاری دانست و گفت: مدیران این مناطق هر شش ماه یکبار جهت پیگیری مفاد تفاهم نامه با یکدیگر دیدار کرده و کارگروه با حضور دستگاههای ذیربط 2 هفته یک بار در استان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما