انسان در دنیای سرمایه داری نیازمند معنویت است

دکتر دهشیری در نشست خبری همایش بین المللی ادیان و بیداری معاصر با اشاره به جنبش های اسلامی اجتماعی معاصر تاکید: انسان سرگشته در دنیای معاصر نیازمند دلیلی است که این امر از طریق آموزه های دینی امکان پذیر است.

به گزارش خبرنگار بین الملل شبستان، دکتر محمدرضا دهشیری، معاون پژوهشی و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست خبری همایش بین المللی ادیان و بیداری معاصر که صبح امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد گفت: هدف از برگزاری این همایش توجه به نقش و جایگاه رهبران دینی در موضوع بیداری معاصر است.

وی با اشاره به گسترش امواج بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و جنبش بیداری در اروپا و آمریکا اظهار داشت: هدف این همایش حساس کردن رهبران دینی به ایفای نقش برای ارتقای خودآگاهی دینی در جوامع خود است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه رهبران دینی در برخی مقاطع نقش های مهمی را ایفا کرده اند اما شایسته است تا نقش فزاینده ای را در این زمینه ایفا کنند.

دهشیری خاطرنشان کرد: جنبش های اجتماعی معاصر از این رو که بشریت در خلاء معنویت نیازمند بدیلی است که تنها از طریق دین و آموزه های دینی امکان پذیر است نقش رهبران دینی به نظر می رسد.

وی ادامه داد: بر همین اساس به نظر می رسد الگوی ادیان می تواند عرضه کننده الگویی سازنده و تاثیرگذار باشد.

مسئول برگزارکننده همایش گفت: رهبران دینی در این نشست راهکارهایی برای ارتقای نقش و جایگاه ادیان در جوامع غربی و افزایش اهتمام به دین مداری در کشورهای خاورمیانه ارایه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سال 1374 گفتگوی دینی را در دستور کار خود قرار داده است گفت: در این همایش رهبران تمامی ادیان آسمانی و زمینی حضور دارند و حتی ما از رهبران بودا و هندو به عنوان یک آیین که خود را سازگار با ادیان الهی می دانند دعوت کرده ایم زیرا معتقدیم که ارتباط با ادیان آسمانی زمینه را برای ارتباط و تعامل بیشتر فراهم می کند و تجربیات نشان دهنده مفید بودن گفتگوهاست.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان ارتباطات تصریح کرد: این همایش سعی دارد از زاویه نظری و عملی به نقشی که رهبران دینی در جنبش های جدید اجتماعی ایفا خواهند کرد را موردبررسی قرار دهند.

وی درباره محورهای همایش به سه حوزه مفاهیم و ارزشها، دین و جریانها و جنبش های معاصر و چالشها و آسیب ها و چشم اندازهای آینده اشاره کرد و گفت: محور اول شامل سه موضوع یک نقش تعالیم و آموزه های ادیان و آیین ها در ارتقای بیداری اندیشه، تفکر و وجدان بشری، نقش پیام آوران و رهبران ادیان و آیین های دینی در تعالی و تحکیم بنیاد اندیشه و تفکر آگاهی بخشی به نقش پیروان ادیان در توسعه و گسترش آگاهی بخشی و بیداری در جوامع جهانی می شود.

وی ادامه داد: محور دوم به چیستی جریان و هم چگونگی هدایت حرکت ها و نقش بازیگران مختلف حرکتها می پردازد و محور سوم آرمانها و انتظارات پیروان ادیان از جریان بیداری را مورد بررسی قرار می دهند.

این همایش با حضور اندیشمندانی از آلبانی، اتیوپی، یونان، المان، کره جنوبی، سودان، تایلند، کانادا، واتیکان، لبنان، پاکستان و آمریکا برگزار می شود.

همایش بین المللی ادیان و بیداری معاصر تاریخ 11 و 12 اردیبهشت در دفتر مطالعات سیاسی بین المللی وزارت امور خارجه برگزار می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 125827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha