دانشجو: انتقال دانشکده‌های فنی‌ حرفه‌ای بدون اطلاع من انجام شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: انتقال دانشکده‌های فنی‌ حرفه‌ای از وزارت آموزش و پرورش به آموزش عالی بدون مشورت و اطلاع من و غیر کارشناسی بوده است.

 به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این مطلب در نشست روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری گفت: این موضوع بدون کار کارشناسی بود و در واقع بدون نظرخواهی از وزارت علوم انجام شد و از جمله ایرادات این بحث مشکل اعضای هیات علمی است، اما حالا که منتقل شده است با نهایت تلاش و کوشش در جهت رفع مشکلاتشان قدم برمی‌داریم.
وی با بیان اینکه اساس تحقیقات کاربردی، تحقیقات بنیادی است، ادامه داد: تحقیقات بنیادی باید با نگاه به حوزه کاربرد صورت گیرد و اولویت اول با حوزه کاربرد باشد، اما لزومی ندارد همه دانشگاه‌ها، دانشگاه علمی کاربردی شود، بلکه دانشگاه‌ها باید ماموریت خودشان را با نگاه به پژوهش کاربردی انجام دهند.
وزیر علوم با اشاره به مشکلات خوابگاهی دانشگاهها افزود: ساخت خوابگاه چاره کار نیست؛ ساخت خوابگاه اگر معضل اضافه نکند، مشکلی را حل نمی‌کند و باید در این زمینه فکر دیگری کرد که حرکت در جهت سیاست بومی‌گزینی یکی از راهها است و مشکلات خوابگاهی با همین تعداد خوابگاه‌ موجود نیز حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بالاترین رشد را در زمینه تولید علمی منطقه دارا هستیم، گفت: این موضوع باید در افق 1404 انجام می‌گرفت؛ اما، ما 14 سال زودتر به این برنامه دست یافتیم. 
وزیر علوم در ادامه با اشاره به یکی از اساسی‌ترین اقدامات دانشگاه‌ها در سال تولید ملی، گفت: دانشگاهها در کیفیت‌بخشی به تولیدات ملی نقش خود را درست ایفا کنند تا با حفظ رشد تولیدات ملی در منطقه از نظر فناوری نیز رتبه اول را کسب کنیم.
 

تجاری‌سازی علم با تصویب 40 طرح کلان
وی با بیان اینکه باید در زمینه تجاری‌سازی علم به عنوان یک سیاست راهبردی گام برداریم، گفت: همچنین 40 طرح کلان در شورای عطف به تصویب رسیده است که اگر این موضوع در دانشگاه‌ها جاری و ساری شود بسیار موفقیت‌آمیز خواهد بود. 
دانشجو با بیان اینکه در تولید ملی یک بخش مربوط به فناوری است و در بخش دیگر باید نیروی دارای مهارت را به کار گیریم، اظهار کرد: تربیت نیروی دارای مهارت توسط دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای در حال انجام است و همچنین ما دارای 19 هزارشغل دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری هستیم. در این رابطه در صورتیکه تنها افزایش تولید صورت گیرد و در آن دانش به کار گرفته نشود، حتما خام‌فروشی منابع است و در واقع سرمایه ملی را به حراج گذاشته‌ایم. 
وی گفت: باید فرهنگ خودباوری، اعتماد به نفس، گفتمان، تلاش مستمر، روحیه امید به آینده و غیره را در درون دانشگاه‌ها تبدیل به فرهنگ غالب کنیم. 
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در سال 84 ما دارای 2800 دانشیار بودیم که در حال حاضر به 5800 نفر رسیده است، گفت: همچنین تعداد استاد تمام‌های ما از 1500 درسال 84 به 2700 نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد رشته‌ محل‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی از 800 به 1800 رسیده است.
 

نیاز به جذب عضو هیات علمی نامحدود است
وی خطاب به رئسای دانشگاه‌ها گفت: در زمینه جذب اعضای هیات علمی بیشتر و سریع‌تر اقدام کنید و همچنین می توانید در صورت صلاحدید به تعداد دلخواه افراد را به عنوان عضو هیات علمی بصورت پیمانی به کارگیرند تا یکسالی که کار جذب‌شان انجام شود و حتی اگر تعداد اعضای هیات علمی ما دوبرابر شود باز هم ما نیازمند عضو هیات علمی هستیم. 
دانشجو در ادامه با اشاره به بحث تحصیلات تکمیلی با بیان اینکه بحث ایجاد ظرفیت تحصیلات تکمیلی چه برای ستاد و چه برای دانشگاه‌ها یک باید است، گفت: اگر دانشگاهی بتواند ظرفیت ایجاد کند اما این کار را انجام ندهد و دانشجو مجبور به ادامه تحصیل در خارج از کشور باشد باید در آخرت پاسخگو باشد. 
وزیر علوم همچنین با اشاره به شورای ایجاد تحول در علوم انسانی و با بیان اینکه وزارت علوم سرفصل‌های مربوطه را پنج ماه پیش به شورای تحول ارائه کرده است، گفت: این شورا نیز سرفصل‌های تایید شده را به ما ارائه می‌کند تا ما نیز آن را به دانشگاه‌ها ابلاغ کنیم و امیدواریم شورای تحول در علوم انسانی سریع‌تر نتایج را به ما اعلام کنند.

وی همچنین تاکید کرد: در زمینه جذب اعضای هیات علمی افرادی را می‌خواهیم که معتقد به نظام و دیدگاه‌های ملت باشند. افرادی که سردمدار و نقشه‌کش فتنه بوده‌اند توسط نظام مشخص شده‌اند و در واقع ما در جذب اعضای هیات علمی از مراکز مربوطه استعلام می‌کنیم. 
دانشجو در ادامه سخنانش با بیان اینکه روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاهها باید در زمینه تقویت و توسعه دکترای پژوهش‌محور فعال‌تر عمل کنند، گفت: افراد شاغل در مراکز رشد درسال 84 ، 3200 نفر بودند که این رقم در حال حاضر به 19 هزار نفر افزایش یافته است. 
وی با اشاره به اینکه مدرکی به نام فوق دکترا نداریم، گفت: ما دارای دوره‌های فوق‌دکترا هستیم که باید این موضوع در دانشگاه‌های داخل راه‌اندازی و اجرایی شود. 
وزیر علوم در ادامه تاکید کرد که می‌توان فرصت‌های مطالعاتی را در دانشگاه‌های داخل راه‌اندازی کرد، چراکه دانشگاه‌های ایرانی از دانشگاه‌های خارجی چیزی کم ندارند.
 

یک هزار پروژه‌ دفاعی در 50 دانشگاه کشور
وی در ادامه با اشاره به یک هزار پروژه‌ دفاعی در 50 دانشگاه کشور، گفت: تعداد این پروژه‌ها نیز می‌تواند به دو برابر افزایش یابد. 
دانشجو با بیان اینکه اولین مرکز رشد علوم انسانی در قم افتتاح شد، گفت: به شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد کمک کنیم که پیش از این گسترش یابند و در دانشگاه‌ها و پارک‌ها نیز یکی از مسایل مهم را ساخت تجهیزات آزمایشگاهی قرار می‌دهیم تا در زمینه ساخت تجهیزات دانشگاهی، بومی‌سازی صورت بگیرد.
 

مجلات داخلی باید در اولویت قرار گیرد
وی با تاکید بر اینکه باید پایگاه معتبر نمایه‌سازی مقالات در کشور راه‌اندازی شود، گفت: هر دانشگاهی باید به دنبال افزایش تعداد مجلات داخلی خود باشد و مجلات داخلی معتبر را از نظر امتیازی بالاتر ببرند و اعتباردهی به مجلات داخلی با نظارت بیشتر به داوری‌ها مدنظر قرار گیرد، در واقع باید نهضتی در ارتباط‌ با مجلات داخلی به راه افتد.
 وزیر علوم همچنین با اشاره به تغییرات آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیات علمی تصریح کرد: اگر لازم باشد مابقی آیین‌نامه‌ها را نیز تغییر خواهیم داد.
 دانشجو همچنین با اشاره به برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، گفت: دانشگاه‌ها باید برنامه‌های فرهنگی خود را به صورت سالانه و 5 ساله تدوین و به وزارت علوم ارسال کنند.
 

حمایت از تمامی تشکل های دانشجویی

وی با بیان اینکه در همه دانشگاه‌ها باید معاونت فرهنگی ایجاد شود، افزود: همچنین ما از تمامی تشکل‌های دانشجویی حمایت می‌کنیم، چرا که دانشگاه باید از بعد سیاسی شاداب و با نشاط باشد. همان کاری که دانشگاه‌ها به خوبی در زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام دادند. 
وی از تشکیل شورای تعامل و تبادل نظر دانشجویان و دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: مسوولان دانشگاه باید در مقابل انتقادها و صحبت‌های دانشجویان تحمل داشته باشند. 
دانشجو با تاکید بر محتوا بخشی به کرسی‌های آزاد اندیشی، گفت: کرسی‌های آزاد اندیشی باید به گونه‌ای باشد که فرد اندیشه‌هایش را آزادانه ارائه کند. 
وی خاطرنشان کرد: اجرای آیین‌نامه انتقال و مهمانی، افزایش تعداد بورسیه‌ها، عملیاتی کردن دوره‌های تحقیقاتی شش ماهه خارج از کشور، سند راهبردی خدمات رفاهی، افزایش پوشش بیمه دانشجویان به خصوص بیمه تکمیلی و تسهیلات ویژه برای دانشجویان علاقمند به رشته‌هایی مانند انرژی هسته‌ای باید در اولویت برنامه‌های دانشگاه‌ها قرار گیرد.

شایان ذکر است؛ نشست روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری عصر دیروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 125723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha