لایه های سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرا در سطح مساجد متنوع و بسیار زیاد است

تمری گفت: لایه های سیاستگذاری و برنامه ریزی و اجرا در سطح مساجد متنوع وبسیار زیاد و این لایه ها فاقد همپوشانی لازم هستند و مساجد را دچار سردرگمی کرده است.

خسرو تمری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه ، با اشاره به اهمیت موضوع نهضت بازگشت به مسجد ،گفت: مسجد محور و اساس تحولات تاریخ معاصر ایران بوده است و نقش برجسته ای در  انقلاب اسلامی ایران داشته و در انقلاب اسلامی ایران مسجد هم محل عبادت بود و محل رفع و رجوع مشکلات مردم و هم مکانی برای تربیت و ترویج ارزش‌های اسلامی بود. 
 
 
 
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپل ذهاب،افرود : مساجد در گذار تاریخ دارای کارکردهای مختلف بودند که بخشی از این کارکردها تابع شرایط زمان و وضعیت سیاسی اجتماعی و فرهنگی خاص خودش بود اما به هر شکل در تاریخ معاصر ایران مساجد تعیین کننده مناسبات مختلف بودند.
 
 
 
وی خاطر نشان کرد: در دو دهه اخیر مساجد از گذشته خود فاصله گرفته اند و امروز محور اتفاقات جامعه نیستند و به عبارتی مرجعیت مساجد تحت شعاع قرار گرفته است که بخشی از این فضا به برنامه ریزان و سیاستگذاران و متولیان حوزه مساجد مرتبط است و در فضای کنونی باید نقش اجزاء مختلف  مسجد بررسی شود و همه اجزاء دخیل در امر مسجد را و میزان مسئولیت آنها را مشخص کرد و در نهایت باید متناسب با آن حجم وظایف برنامه ریزی کرد. 
 
 
 
تمری با اشاره به اینکه برای احیاء مساجد ابتدا باید نقش نهاد های موثر در مسجد را روشن کرد ،تصریح کرد:باید حدود مسئولیت آنها را بار دیگر تعریف کرد. و مساجد را از سردرگمی رهایی بخشید. 
 
 
 
وی با تاکید بر اینکه  عوامل مستقر در مسجد بیش از هر عامل در مسجد موثر هستند، اظهار کرد:  این عوامل هستند که می توانند مسجد را رونق بخشند یا مسجد را دچار رکود سازند. لذا برای احیاء دوبار مساجد باید نهادهای مستقر در مسجد دارای برنامه ریزی باشند و همه ظرفیت های لازم برای مرجعیت بخشیدن به مساجد فراهم کنند. 
 
 
 
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان سرپلذهاب افزود: هیات امنای مساجد امروز عامل مهمی در جذب یا رکود مساجد هستند و بدون شک عمکرد این لایه که مهمترین لایه تصمیم گیری، برنامه ریزی و سیاستگذاری مساجد است می تواند به احیاء مساجد کمک کند. 
 
 
 
تمری افزود : بازاندیشی در ساختار هیات امنا بسیار مهم و اساسی است و این بازاندیشی لازم و ضروری است زیرا در کنار این عامل مهم، امام جماعت نقش کلیدی و تعیین کننده دارد و همانطور که مقام معظم رهبری تاکید داشته اند ائمه جماعت مساجد مسئول کار فرهنگی در سطح مساجد هستند و آنها می توانند در این نهضت احیا نقش ایفا کنند انا باید برنامه ریزی لازم را  اشته باشند همچنین امام جماعت با هماهنگی با نهادهای مستقر در  مساجد از جمله کانون های فرهنگی هنری مساجد و پایگاه‌های بسیج می تواند زمینه های جذب جوانان را فراهم کنند. 
 
 
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپل ذهاب گفت: خود کانون های مساجد نیز در شرایط فعلی دچار رکود هستند و از پویایی لازم برخوردار نیستد و لازم متولی اصلی کانون های مساجد باید برنامه ریزی و سیاستگذاری مجددی داشته باشند و نهادهای رسمی و حاکمیتی نیز می توانند با سیایتگذاری زمینه جذب جوانان و نوجوانان فراهم کنند ، تدوین بسته های تشویقی ویژه اعضاء حاضر در مساجد چه آنهایی که عضو کانون می شوند یا آنهایی که عضو پایگاه بسیج می شوند ، ایجاد فضای تشویقی از جمله دوره های آموزش رایگان هنری، آموزشی ، کارآفرینی و ... می تواند در احیاء مساجد موثر واقع شود تا دوباره مساجد کارکرد خود را بازیابند.
کد خبر 1256949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha