خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیمزاده- حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام حسین(ع) در سال های 33 تا 35 از مادری به نام لیلا دختر ابی مرّه در شهر مدینه چشم به جهان گشود. وی در مکتب انسان ساز پدر شیوه های صحیح دفاع از مکتب و اطاعت از امامت و حمایت از آرمان های مقدس آن را آموخت. او در روز عاشورا اولین نفر از بنی هاشم بود که پس از مبارزه جانانه جام شهادت سر کشید. روز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام به روز جوان نامگذاری شده است.
جوانی، بهار عمر و فصل طربناک زندگی است. هیچ دوره ای از زندگی چون روزگار جوانی، سرسبز و خرّم نیست، و هیچ انسانی همانند زمان جوانی، توانمند و پرانرژی نیست. بسیاری از پیروزی ها و کامیابی ها، تنها در سایه جوانی امکان پذیر است و بسیاری از آرزوها و هدف ها، فقط در فرصت جوانی قابل دست یابی است. جوانی فرصتی است که بر خلاف بسیاری از فرصت های دیگر، تنها یک بار در اختیار همه قرار می گیرد و چون به انجام خویش برسد، هرگز امکان تکرار نخواهد داشت. پس فرصت جوانی طلایی ترین فرصت ها و ناب ترین موهبت هاست و نمی توان در این نکته تردید کرد که هدر دادن روزگاران خوش جوانی و تباه کردن این بهار زندگانی، به اندوهی انبوه و حسرتی متراکم خواهد انجامید، اما این روزگار، اقتضاهایی دارد؛ اقتضاهایی که بخشی از آنها به جوان بر می گردد و بخشی نیز به آنها که با جوان در تعاملند. آنها که به جوان بر می گردد، نازها و نیازهای جوانی است. نازها، یعنی سرزندگی، شیک پوشی، آراستگی، جمال گرایی، آرمان گرایی و...؛ و نیازها، یعنی عبادت و تضرع، دانش اندوزی، مهار و تعدیل غرایز، تهذیب نفس، ورزش، مطالعه، مسئولیت پذیری و....
امام حسین(ع) حضرت علی اکبرعلیه السلام را عصاره بنی هاشم و شبیه ترین مردم به پیامبراکرم(ص) دانسته و فرمود هر وقت دلمان برای رسول الله تنگ می شد، مشتاق زیارت علی اکبر می شدیم و زیارت و ملاقات علی اکبر (ع) بود که دلمان را در فراق پیامبر صلی الله علیه و آله تسلی می بخشید.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر جوانان و استفاده از ظرفیتهای جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب، باید همانطور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بر مساله استفاده از ظرفیت جوانان تاکید کردهاند، بر میدان دادن به جوانان پیشرو بود.
به پاسداشت قشر عظیم از جامعه که جوانان آن را تشکیل می دهند، یازدهم شعبان روز جوان نامگذاری شده است. بخشی از جامعه که با توجه به مشکلات فراوان قلب تپنده کشور را تشکیل میدهند. به همین مناسبت با جوان موفق بیرحندی گپ و گفتی داشتیم.
جواد سبزبان متولد 1372 که از 10 سالگی با چنگ زدن به ریسمان قرآن کار تلاوت را پیش گرفته است. مشوق هایش معلم پایه سوم ابتدایی، مادر و دایی اش بوده اند و از کودکی با مادر، در محافل قرآن شرکت می کرد و سوره های کوچک قرآن را حفظ کرده و در مجالس قرآن، می خواند و مورد تشویق قرار می گرفته است. همین تشویق ها در سنین پایین و بدون توانمندی، در گرایشش به رشته تلاوت قرآن مؤثر بوده است.
او در سن 10 سالگی در مسابقات قرآن شرکت کرده و مقام سوم را کسب و این کسب مقام هم در افزایش انگیزه اش بی تأثیر نبوده است.
سبزبان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که در سال 84-85 و در سن 12 سالگی وارد مجمع قاریان قرآن شدم، می گوید: در مجمع نوارهای صوت قرآن معرفی شد و با گوش کردن به آن، کم کم پیشرفت کرده تا جایی که در محافل از من برای قرائت قرآن دعوت به عمل می آمد.
وی می افزاید: در سال 1395 در مسابقات کشوری ارتش مقام سوم را کسب و در مسابقه تلویزیونی طرح 1442 که به صورت ارتباط زنده و با حضور 130 استان برگزار می شد به مرحله نهایی راه یافتم و حائز رتبه دوم شدم.
وی از دیگر رتبه هایش به کسب مقام اول در مسابقات استانی بسیج در سال گذشته و کسب رتبه دوم در مسابقات بسیج در سال جاری اشاره می کند و می گوید: در جشنواره قرآن مدحا متان وابسته به ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد هم در سنوات مختلف شرکت و مقام های مختلفی را در رشته قرائت قرآن کریم کسب کردم.
او همچنین در مسابقات اوقاف، آموزش و پرورش و دانشجویی شرکت و در مسابقات منطقه ای شرق کشور هم حائز رتبه اول شده است.
این جوان موفق نه تنها در رشته تلاوت و قرائت قرآن کریم موفق بوده است بلکه در رشته رزمی کاراته هم حرفی برای گفتن دارد.
سبزیان می گوید: در سال 87-89 در رشته کاراته عضو تیم ملی بودم و در سال 87 در کشور هند در مسابقه بین المللی رتبه اول طلا و در سال 89 در کشور مالزی هم مقام دوم نقره را کسب کردم.
او در حال حاضر نه تنها که در یکی از ادارات مشغول به کار است، مربی قرآن و کاراته بوده و در محافل قرآنی هم برای قرائت قرآن دعوت می شود و به عنوان مربی قرآن هم در برخی موسسات، مساجد و... فعالیت دارد.
وی گریزی به حدیثی از پیامبراکرم(ص) مبنی بر اینکه بهترین شما کسی است که قرآن را آموزش دیده و آن را به دیگران بیاموزد زده و می گوید: در حال حاضر مربی قرآن در سنین مختلف و بر اساس سطح آشنایی با روان خوانی و تجوید شرکت کنندگان می باشم.
سبزیان مربی کاراته و دارای کمربند مشکی دان 4 است و هدف از انتخاب این ورزش و ادامه کار را سلامتی، انتقال دانش به دیگران، قهرمان پروری و... می داند و می گوید: در جشنواره استانی جوان برتر (میلاد حضرت علی اکبر) در سال 89 هم به عنوان جوان برتر معرفی شدم.
او که تاکنون در رشته تلاوت قرآن کریم بیش از 200 نفر و در رشته کاراته بیش از 50 نفر را آموزش داده است، ادامه می دهد: انجام این اقدامات برای کسب درآمد نیست.
وی از مشکلات پیش رو در حوزه قرآن به معرفی نشدن فضای قرآنی اشاره می کند و می گوید: در استان بیشتر موقوفات در مباحث معصومین و اهل بیت علیهم السلام است و کمتر به تلاوت و آموزش قرآن، وقف و نذوراتی انجام شده است.
وی فرهنگ سازی برای رفتن به سمت وقف در این زمینه را خواستار شد و می افزاید: در صورت بودن موقوفه در این زمینه می توان عواید موقوفه و نذورات را برای برگزاری جلسات قرآنی و... هزینه کرد.
سبزبان تا پیش از بیماری کرونا باشگاه ورزشی هم داشته اما با شیوع بیماری کرونا آن را تعطیل کرده است و در حال حاضر به عنوان مربی در یکی از باشگاههای بیرجند فعالیت دارد.
او به عنوان دبیر هیأت کاراته استان از مهمترین مشکلات در حوزه ورزش به نبود اعتبار برای هیأت های ورزشی اشاره کرده و می گوید: شرکت کنندگان در مسابقات باید با هزینه شخصی اعزام شوند و این مهم باعث کم شدن استقبال و حضور در مسابقات می شود.
او معتقد است داشتن تیم در لیگ برتر می تواند در توجه رسانه ها و جذب اسپانسر مؤثر باشد اما در استان ما زیرساخت هایی مانند راههای ریلی و هوایی ضعیف است.
نظر شما