نابودی بیت المال با شکست پروژه نیمه تمام

پروژه آنتن ریلی فردوس پروژه ای که مطالعه آن در سال ۸۴ انجام و با هزینه کرد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به بهانه نداشتن توجیه، با شکست مواجه شده است جز نابودی و اسراف بیت المال، هیچ ‌آورده ای به دنبال نداشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علی حیدرزاده امروز سه شنبه (۲۵ بهمن) در جلسه شورای اسلامی استان با اشاره به اجرای مطالعه پروژه آنتن ریلی فردوس در سال 1384 اظهار کرد: پس از مطالعه، این پروژه در سال 1392 مجوز کمیسیون ماده 23 را دریافت کرد و در 15 مهر ماه سال 1398 با حضور معاون وزیر وقت همزمان با پروژه راه آهن بیرجند کلنگ زنی شد.

 

نماینده مردم فردوس در شورای اسلامی استان با بیان اینکه این پروژه در سال 97 ردیف بودجه مستقل دریافت کرد، افزود: بر این اساس طی دو سال اعتباراتی برای انجام کار به این پروژه اختصاص یافت و بعد از آن، با اعلام اینکه برای این پروزه دولت 15 درصد ورود می کند و 85 درصد مانده باید توسط بخش خصوصی تأمین شود، اعتباری به این پروژه اختصاص نیافت.

 

وی تأکید کرد: تاکنون بدون احتساب هزینه مطالعه، برای این پروژه بیش از 60 میلیارد تومان هزینه شده و حدود 50 میلیارد تومان هم بدهی پیمانکار است که در مجموع برای این پروزه شکست خورده، حدود صد میلیارد تومان هزینه شده است این در حالی است که امسال برای این پروژه حدود پنج میلیارد تومان تخصیص یافته که این رقم هزینه اصطلاک ماشین آلات نمی شود.

 

به گفته وی در سال 98 اعتبار مورد نیاز برای این پروژه حدود 400 میلیارد تومان برآورد شد و با توجه به کندی کار، در حال حاضر برای تکمیل به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که اعتبارات اختصاص یافته به استان در سفر رئیس جمهور بالغ بر هزار میلیارد تومان است.

 

نماینده مردم فردوس در شورای اسلامی استان این هزینه کرد میلیاردی را نابودی بیت المال دانست و گفت: باید قبل از اجرای این طرح، موارد اعم از سرمایه گذاری بخش خصوصی و... شفاف بیان می شد چرا که با تعطیلی پروژه، تکلیف میلیاردها تومان هزینه انجام شده بیت المال چه می شود؟

 

حیدرزاده از فرودگاه فردوس هم به عنوان قصه پر غصه نام برد و افزود: این پروژه هم بعد از گذشت 14 سال و هزینه کرد بالغ بر هفت میلیارد تومان متولی مشخصی ندارد و در حال حاضر سازمان فرودگاه ها، راه و شهرسازی، سازمان مدیریت و هلال احمر هیچ کدام در این راستا قبول مسئولیت نمی کنند.

 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در پاسخ به این موضوع با بیان اینکه این مطالبه باید از مدیر و مسئولان وقت پرسیده شود، گفت: در حال حاضر در کشور اعتباری به راههای آنتی اختصاص نمی یابد چرا که اجرای طرح های آنتنی در اولویت قرار ندارد و به همین علت اصلاح مسیر توسط مشاور در حال مطالعه است.

 

وحید داعی در خصوص باند فرودگاه فردوس افزود: متولی این پروژه راه و شهرسازی نیست.

 

وی درخصوص ساماندهی ورودی مهرشهر گفت: مهر شهر جزو شهر بوده و باید شهرداری به این منطقه خدمات داده و ساماندهی ورودی مهرشهر از وظایف ذاتی شهرداری است و اگر قرار بر اجرا توسط راه و شهرسازی است باید هزینه ها پرداخت شود.

 

این مقام مسئول در پاسخ به سوال رئیس شورای اسلامی استان مبنی بر عدم روشنایی کمربندی بیرجند و احداث کمربندی از شرق به غرب در این شهر گفت: روشنایی کمربندی از وظایف راهداری است و برای احداث کمربندی جدید هم پیگیری هایی صورت گرفته و در صورت تزریق اعتبار در دستور کار قرار دارد.

 

وی در پاسخ به نماینده مردم درمیان مبنی بر دوبانده سازی محور بیرجند- اسدیه افزود: با پیگیری های صورت گرفته و قرار گرفتن در لایحه مجلس این مسیر در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفت و بر اساس تزریق اعتبار، کار دوبانده سازی آن در دستور کار قرار می گیرد.

 

نماینده مردم سربیشه در شورای اسلامی استان هم به کمیته چهار نفره و افزایش قیمت ها (نظارت و..)  اشاره کرد و گفت: در خراسان جنوبی مجری متری 400 هزار تومان دریافت می کند در حالیکه در استان سیستان و بلوچستان در همسایگی ما متری 100 هزار تومان دریافت می شود.

 

حسین فنودی با بیان اینکه قیمت نظام مهندسی با تمام استان ها متفاوت است، افزود: در استان سمنان تا 6 طبقه، سرپرست کارگاه می خواهد و در استان خراسان جنوبی واحد ویلایی می طلبد و همه این مهم را بر اساس نظریه هیأت 4 نفره می دانند.

 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این راستا گفت: در قانون نظام مهندسی سه صلاحیت طراحی، نظارت و اجرا را داریم و بر اساس نظر هیأت 4 نفره متشکل از معاون عمرانی استانداری، رئیس نظام مهندسی، مدیر کل راه و شهرسازی و شهردار بیرجند از سه سقف به بالا نیاز به مجری ذیصلاح دارد و هیأت 4 نفره هیچ نرخی را تعیین نکرده است.

 

داعی افزود: به هیچ عنوان از وظایف مجری ذی صلاح در زمینه نظارت کوتاه نمی آییم.

 

وی در خصوص وضعیت راه آهن گفت: با ورود 6 بانک مشکل اعتبار برای ادامه کار نداریم اما در این زمینه اختلافات حقوقی مطرح شده است و برای حل مشکل از دو طریق صندوق توسعه ملی یا تهاتر نفت این مهم محقق خواهد شد.

 

در ادامه نمایندگان شهرستانهای استان مشکلات حوزه استحفاظی خود را مطرح و مدیر کل راه و شهرسازی به مشکلات و خواسته ها پاسخ داد.

 

 

 

کد خبر 1252751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha